Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#309 In de ban van de ring

Ze kon er geen genoeg van krijgen. Volmaakte perfectie zoals hij daar lag op een bedje van smetteloos wit satijn. De schittering, de setting, de eenvoud.

De eerste keer was ze enorm geschrokken van de vijf cijfers voor de komma. Dit was zo ver buiten haar bereik, maar ze kon het niet van zich afzetten. ’s Nachts droomde ze van de mooie kleuren die ze zag als de zon er op een bepaald punt op scheen.

Alle andere keren probeerde ze het sieraad te negeren door zich te concentreren op andere pronkstukken, maar tevergeefs. De aantrekkingskracht was te sterk. Het schreeuwde bijna haar naam. Er zat niets anders op dan haar reserves aan te spreken. Deze ring was van haar.

In de verte ziet ze de etalage opdoemen. Als ze dichterbij is gekomen valt het haar op dat er iets aan de schikking is gedaan en als ze voor het raam staat slaat de schrik haar om het hart. HIJ IS WEG!

In paniek rent ze de winkel binnen.
‘Waar is hij?’ schreeuwt ze naar de verkoper. ‘De ring! Gisteren lag hij nog in de etalage. Daar.’ Ze loopt naar de etalage en wijst de plek aan.
‘O, u bedoelt die ring in witgoud met die ovale saffier, omringd door ronde diamantjes? Die heb ik zojuist verkocht aan die mevrouw.’ Hij wijst naar de overkant van de straat.
Woedend duwt ze de verkoper opzij, grist een schaar van de toonbank en rent de winkel uit.

Ze kijkt naar de ring om haar vinger. De vrouw naast haar kermt en in de verte hoort ze het geluid van loeiende sirenes dichterbij komen. Genietend kijkt ze naar de schittering van de diamantjes. Wat een perfectie, wat een schoonheid. Liefdevol streelt ze de steentjes en luistert. Ja, zowaar, ze fluisteren haar naam.

 

Lid sinds

6 maanden 4 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik vond het moeilijk een geschikte titel te vinden, de meeste zijn erg abstract, maar deze is wel een inkoppertje, waar je een pijnlijke draai aan geeft, al ken ik het origineel niet. Ik weet niet wat je in zo'n geval aan een schaar hebt maar het doel is duidelijk. Jammer dat de bevrediging van korte duur is.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Katja, dank voor je reactie. Zoals ik het begrepen heb, moesten we een titel van een boek zoeken en daar een verhaal aan verbinden. Vandaar mijn titel.
En wat betreft die schaar, daar kun je iemand aardig mee verwonden. 

Lid sinds

1 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Fief, Briljant!, ik heb het met een grote glimlach gelezen - laat professor Tolkien maar niet horen wat je van zijn boektitel weet te maken. ;-)  "Hij wijst naar...overkant van de straat." hier ontbreekt denk ik "de'' 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Novus, bedankt voor je mooie compliment. Dit verhaal kan dus nog niet misschien tippen aan het verhaal van Tolkien en dat is ook allerminst mijn bedoeling geweest.
Bedankt ook voor je scherpe blik. Foutje is hersteld.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha Fief, hij is weer lekker gruwelijk ;-). Goed geschreven en opgebouwd. Tip: een paar keer verwijs je naar de ring met 'het' in plaats van 'hij'.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Fief, dit is weer een pareltje. Uit dezelfde etalage, neem ik aan? Hij is prachtig, net als je andere bijdragen! Als jij al jouw stukjes aaneenrijgt en bundelt, krijg je een prachtige parelketting. Wellicht niet te koop voor vijf cijfers voor de komma, maar jouw bundel zal zeker gretig aftrek vinden. Kan ik alvast intekenen? ;-)

Met vriendelijke groet,

Ton Badhemd

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Nou Ton, ik ga er zowaar van blozen. Bedankt voor het lezen en voor je mooie compliment.
Wat betreft die bundel, tja, dat weet ik nog niet. Eerst nog maar eens goed oefenen.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Fief,

Leuk wat je met de titel hebt gedaan. Er mist nog wel een 'de' bij 'In de verte ziet ze etalage opdoemen.' Verder zou ik in de één na laatste alinea het in een vlaag van verstandsverbijstering weglaten. Dat wil ik zelf bepalen als lezer. Verder een leuk verhaal.

Groeten Jurrit

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank je wel Jurrit, voor je compliment en je scherpe blik. Ik heb een "de" toegevoegd en de verstandsverbijstering vervangen.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dit verhaal past goed bij de titel. Mooi gruwelijk de boodschap van het verhaal verbeeld. Bij sommige alinea's vind ik dat je nog net wat teveel tell gebruikt, maar het hindert niet echt.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Odile, tja, die show don't tell vind ik nog altijd erg lastig. Maar ik ben blij dat het verhaal verder in goede aarde is gevallen. Bedankt voor je reactie en positieve feedback.