Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#303 - Geestdodend

Hij heeft een saaie baan. Nu is 'saai' een subjectief begrip, maar voor wie eindredacteur is van het kookboek 101 verrassende aardappelgerechten nadert 'saai' het objectieve.

Hoe blijft men scherp in een afstompend beroep? Door 's morgens met een paarse step naar kantoor te gaan. Hij heeft er een bel op gemonteerd. Ring ring. Hij haalt een voetganger in. Ze is lid van de bende van Roerdepan Maggi, te herkennen aan de pollepelvormige oorbellen, en heeft een pistool in haar schoudertas. 

Als een bezetene stept hij ervandoor, wetend dat er elk moment een kogel in zijn rug kan belanden. Er wordt een schot gelost, hij springt met step en al de weg op, houdt zich vast aan de buitenspiegel van een voorbijrijdende auto. De bestuurster kijkt alsof ze hem van de dodenlijst herkent. Vast ook een bendelid. De auto remt met piepende banden, hij wordt gekatapulteerd richting een stoplicht dat juist op oranje springt- o nee, dan is de vloer lava tussen beide stoplichten. Met alle kracht die hij in zich heeft zet hij zich af en zoeft, rolt, vertraagd, haalt net de overkant! Gauw zet hij zijn benen op de grond, voordat de step omvalt.

Af en toe wegduikend achter een boom voor langsrijdende bendeleden, komt hij zonder kleerscheuren op het werk aan. Fris van geest stapt hij naar binnen.

Hij heeft er weer zin in.

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Martijn, wat een heerlijk verhaal. Die lava is briljant gevonden. Met veel plezier gelezen.

bovenaan  ---- dit mag je weglaten. Het haalt de zin uit balans.

het ander ---- ik zou hier ander been zetten. Nu leest als ander afzetbeen en je zet maar met 1 been af. Hoewel, in jouw verhaal kan alles 

de aardappel aan de lucht was vandaag fantastisch geschild.  ---- hier ben ik nog niet over uit wat het betekent.

Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Hoi Fief, fijn om te lezen dat het verhaal aanslaat.

Je feedback heb ik inmiddels verwerkt.

En wat de perfect geschilde aardappel aan de lucht betreft: niet te moeilijk denken, met welk ding aan de lucht kan de fantasievolle hp de kleur en vorm van een perfect geschilde aardappel vergelijken (met de informatie erbij dat 'het ding' hem zelfs een kleurtje heeft gegeven:)

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Martijn, leuk verhaal! Een fantasierijk brein kan de dag een mooie kleur geven, blijkt :)

Ik heb twee kleine dingetjes:

plaatst het afzetbeen naast het andere been op het plankje van de step en zoeft

Dit is voor mijn gevoel iets te gedetailleerd en haalt me uit de actie. Je kunt er ook 'zet zich af van de step' van maken.

de aardappel aan de lucht was vandaag fantastisch geschild.

Hoewel het duidelijk is dat je hier de zon bedoelt, vraag ik me wel af wat de functie van deze beschrijving is. Het laat wel zien dat de HP een creatief brein heeft, maar ik denk dat het bij veel lezer eerder dingen verward ('Hè, wat bedoelt hij hier nou mee? Wat moet ik hiermee?') dan dat het iets toevoegt: het is al vrij duidelijk dat hij een grote fantasie heeft :)

Graag gelezen!