Lid sinds

1 maand 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

# 303 Virus of vaccin?

Daar staan ze met hun rode petjes en weerspiegelende zonnebrillen. Vlak achter hen het blikkerend kruis op de top die ze zojuist bedwongen hebben. Rood is de kleur waartoe ze zich bekend hebben: gevaar en passie, en als die twee samen vallen, dan weet je het wel: never a dull moment.

Het leven thuis was zo goed geregeld dat er niets te beleven viel. Dus kwam het virus als een geschenk uit de hemel voor de euthanasiasten, terwijl de levenslustigen de rampspoed die ze al jaren aankondigden, in deze vorm niet hadden zien aankomen. En de anderen? De sybarieten popelden tot de terrassen en het luchtruim weer opengingen.

En ze gingen open! Want de regering wilde het volk rustig houden en niet de zwarte piet uithangen - die was inmiddels taboe. Voor het virus maakte het geen verschil of het zijn slag sloeg in Zandvoort, aan de Platja d'en Bossa of aan Kaiteriteri Beach.

Echter, niet voor de laboranten die zich hadden laten opsluiten. Met succes! Vrijwel gelijktijdig meldden diverse labs het vaccin ontwikkeld te hebben. Opvallend genoeg echter allemaal met dezelfde verschrikkelijke bijwerking. Waar vroeger van mensen gezegd werd dat ze de Midas touch hadden, gebeurde nu het omgekeerde: alles wat patiënten aanraakten die hun toevlucht tot het vaccin genomen hadden, verpulverde. En beslist niet in goudstof.

Het verschil was dat je met het één, corona, zelf ziek werd en er wellicht, maar niet perse, aan dood ging, terwijl je met het ander, het vaccin, alleen je omgeving verpulverde. Al resulteerde dat in de ultieme eenzaamheid, mits de vaccingebruikers elkaar niet aanraakten…

Het establishment kon het er niet over eens worden wat het beste was. Feitelijk maakte het niets uit. Het pleit was beslecht, en niet in hun voordeel. Hun macht was geschiedenis. De mensen maakten nu zelf wel uit wat ze wilden: het virus of het vaccin.

En zo staan ze daar, met hun rode petjes. De top bedwongen, het kruis overwonnen. Ze hadden corona, riskeerden en overleefden het.

 

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Katja,

Sowieso een lekker begin! Ook is het een heel leuk gegeven: een vaccin dat je de macht / vloek geeft om alles dat je aanraakt te verpulveren! Het verhaal maakt me nieuwsgierig. 

Qua feedback: ik vond het jammer dat het verhaal weg ging van die personen, waar ik net nieuwsgierig naar was geworden. Verder vond ik het helikopter-perspectief wat afstandelijk. Het effect van het vaccin is zo interessant, dus ik had wel meer details/voorbeelden/gevolgen van het effect willen lezen. 

Maar sowieso leuk verhaal. Hopelijk nog een keer een vervolg over deze wereld!

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Katja, goed verhaal. Met interesse gelezen. Grappig hoe je bevolking hebt onderverdeeld in groepen als euthanisiasten, levenslustigen en sybarieten. Dikke thumbs up.

terwijl de levenslustigen de rampspoed die ze al jaren aankondigden  --- ben je levenslustig als je jarenlang rampspoed aankondigt of ben je dan juist meer een doemdenker?
Ik zou eerder denken dat die rode petjes de levenslustigen zijn, want die gaan erop uit om er nog iets van te maken.

Het verschil was dat je met het één zelf ziek werd en er wellicht, maar niet perse, aan dood ging, terwijl je met het ander alleen je omgeving verpulverde. Al resulteerde dat in de ultieme eenzaamheid, mits de vaccingebruikers elkaar niet aanraakten…  ---- Dit is een verwarrend stukje. Wat is het één en wat is het ander?

Lid sinds

1 maand 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Karel,

Bedankt!

Ja het afstandelijke zit mij ook dwars, misschien inderdaad eens denken om het persoonlijker uit te werken. 300w is krap. Het wordt dan eerder een samenvatting.

Lid sinds

1 maand 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Hoi Fief,

Bedankt!

Ik zie het zo: de levenslustigen hangen aan het leven dus voor hen is het belangrijk dat te bewaken.

Als je corona hebt, kun je er ernstig ziek van worden, maar je sterft er niet perse aan. Als je dat risico niet wilt nemen, kies je voor het vaccin, met als gevolg dat alles wat je aanraakt verpulvert, waardoor je alleen achter blijft. Raak je echter niemand aan, dan blijven ze wel in leven.

Het één is het gevolg van corona, het ander vh vaccin.

Is het zo duidelijker? 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Katja, je hebt inderdaad een interessante wereld neergezet. Karel en Fief hebben reeds goede feedback gegeven.

Wat betreft het afstandelijke perspectief, is het misschien een idee om het verhaal om te zetten in één scene. Misschien vertelt vanuit de groep, waarin een dialoog duidelijk maakt wat de situatie is, wat er is gebeurd. Daarnaast kun je in die scène dan ook nog een gebeurtenis centraal zetten, waardoor er extra spanning in het verhaal komt.

Graag gelezen!