Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#302 Roddelen voor niet-roddelaars

De uitgroei is uitgegroeid. Een dikke laag shampoo voor dik en futloos haar heeft niet geholpen. Na drie maanden in het oerwoud zijn de bomen verdwaald. En moet ik ze als natuurliefhebber laten omhakken. Want stiekem zal ik ze wel missen al die beschermingshaartjes. Maar ik kan niet langer met de eeuwige smoes blijven komen dat toch niemand het ziet. Want zelfs in een uitgezoomd zoomgesprek is de look, die nog het best te omschrijven valt als een halfslachtige poging op een neohippische punker te lijken, onmiskenbaar. 

‘Jochem dat is lang geleden,’ zegt ze met haar schorre stem. Haar donkere zwarte krullen zouden in een zoveelste remake van Aladdin niet misstaan. Ik vraag me af of het haar zal lukken om een van die talloze hopeloze coronacoups die ongetwijfeld haar deur zullen platstormen, om te toveren in haar prinsessenlook.
‘Ja ik zat nog even naar die filmpjes te kijken op de website. Heb zelf de schaar erbij gepakt, maar kwam er al snel achter dat ik veel te onhandig ben om hem recht te houden.’ 

Eigenlijk weet ik niet hoe ze mijn naam weet. Kennelijk is deze gemeenschap klein genoeg om herkend te worden.
‘Wat kan ik voor je doen?’ Ze haalt haar handen door mijn haar, waardoor het nog warriger zit.
‘Probeer maar wat. Alles beter dan dit.’
Ik had de tekst voorbereid en had ook al op zo’n beetje elke kritische vervolgvraag een antwoord paraat. Ze snoert me de mond door te zwijgen en haar gereedschap erbij te pakken. 

Na wat rap knipwerk is mijn haar gepromoveerd tot een punkerig bloempotkapsel. Misschien had ik toch kieskeuriger moeten zijn.
‘Hoe is het met Jan?’, is mijn poging om een gesprek te onderhouden. 
‘Afgelopen uit,’ zegt ze zonder haar ogen van mijn omhoog staande haren af te houden. 
‘Heeft nog best lang geduurd toch?’
Ze trekt een wenkbrauw op. ‘Zeg maar gerust iets te lang.’
‘Beter te lang dan te kort toch. Heb jij het uitgemaakt?’
‘Je bent wel van de vragen vandaag. Maar inderdaad.’ 

Wanneer ze mijn haar vastpakt om de punten bij te knippen, lijkt ze hier wat meer geweld bij te gebruiken. Alsof ze me wil straffen voor mijn bemoeizuchtige vragen.
‘Jij had geen vriendin toch?’
‘Zeg maar gerust ‘hebt’.’
‘Wat niet is, kan wel komen. Jan heeft ook altijd volgehouden geen relatie te willen. En toen kwam ik.’
‘Ik denk dat ik dat volhouden wel wat beter onder de knie heb. Het is trouwens wel kort genoeg zo.’ 

Ze heeft wat extra strong gel in mijn haarpunten geduwd, waardoor ik er gevaarlijk uit zie. 
‘O, je vroeg of ik geen vriendin had toch?’
‘Ja?’, vraagt ze terwijl ze het bedrag aanslaat.
‘Vriend was beter geweest. Ik val niet op vrouwen.’
‘Je bent niet de enige hoor. Er lopen er hier niet zo veel rond die wel op vrouwen vallen.’ Ze haalt een hand door haar haar waardoor het er eindelijk een beetje warrig uitziet. Eigenlijk weet ik ook niet waarom ik dat zei. Misschien had deze kapperszaak wat nieuwe roddels nodig. 

 

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Virtuoso, voor een tekst als "roddelen voor niet-roddelaars" had ik meer roddels verwacht in het verhaal. Eigenlijk is er helemaal niet geroddeld. Jochem heeft alleen stof voor een roddel achtergelaten. 

De uitgroei is uitgegroeid. ---- een uitgroei kan niet uitgroeien. Als je er niets aan doet wordt die alleen breder. Misschien 'nog verder' ertussen zetten?

Een dikke laag shampoo voor dik en futloos haar heeft niet geholpen. --- helpt ook niet tegen uitgroei. Uitgroei zie je als haren geverfd zijn. Je kiest dan eerder voor haarverf. Jochem lijkt me niet het type dat zijn haren geverfd heeft.

Na drie maanden in het oerwoud zijn de bomen verdwaald. En moet ik ze als natuurliefhebber laten omhakken.   ---- beetje vreemde vergelijking. Ik kan er me niet echt iets bij voorstellen, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij.

‘O, je vroeg of ik geen vriendin had toch?’
‘Ja?’, vraagt ze terwijl ze het bedrag aanslaat. --- vraagt ze dit of bevestigt ze dit?

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hé Virtuoso! Het is leuk dat je veel details geeft over de haren in dit verhaal, niet misstaand in een kappersverhaal xD. Niet alleen over de haren van de hoofdpersoon, maar ook van de kapster. De witregels die je gebruikt maken het verhaal goed leesbaar. 

Qua feedback: ik vond de verhouding tussen de kapster en de hoofdpersoon soms lastig in te schatten. Hij denkt eerst dat ze zijn naam niet zou weten, dan weet zelf wel hij dat zij een partner heeft, dan wordt de kapster weer pissig dat hij persoonlijk wordt (terwijl ze wel blijkbaar ooit persoonlijke informatie hebben uitgewisseld over "Jan") en daarna vertelt ze toch iets best persoonlijks over haar ex Jan (dat zij blijkbaar zijn eerste vriendin was). Het ene moment is ze pissig over het feit dat hij persoonlijk wordt, maar dan één zin later is ze best coulant in hem gerust stellen over het feit dat hij nog geen vriendin heeft. Ik mis persoonlijk dus wat de lijn in de interactie tussen de twee. Ik denk dat als dat er zou zijn, in combinatie misschien met een thema in het algemeen, het nog strakker zou kunnen worden.

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

dag Virtuoso

Je tekst lees als een trein, maar ik vind dat er teveel specerijen inzitten zoals over de uitgroei, de zoom enzo, dat  is in feite voor niets nodig en als je teveel van die prettigheden invoegt is het niet meer fijn om te lezen.

Ik vind het ook een wat rare conversatie, de zou je beter en meer kunnen aankleden, door ook iets te doen met hoe de zender die bedoelt en de ontvanger de boodschap ontvangt.

Weinig roddels ook ondanks de titel. Bekijk het geheel nog eens.

Johanna

   

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Veel dank voor alle feedback. Idee achter het verhaal was om een jongen te portretteren die geen verstand heeft van kapsels en niet goed is in roddelen een slechte poging te laten doen om te roddelen. Dit ook om neer te zetten dat niet iedereen die bij de kapper zit direct weet waar ie over moet beginnen en zulke gesprekken vaak juist onwennig zijn. Maar nu ik het nalees en de feedback erbij neem begrijp ik wel dat dit niet goed overkomt. Dit is denk ik nu niet echt meer aan te passen, dan zou ik bijna een volledig nieuw personage plaats moeten laten nemen achter de kappersstoel. Maar ik neem in ieder geval alle feedback mee voor het volgende verhaal. Volgende keer beter.