Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Liefe meneer de preesiedent (#294)

 

Liefe meneer de preesiedent,

Ik ben Viola en ben zes. Mijn papa zegt dat jij nog drukker bent met je werk als hem. Dus ik denk dat je niet teevee kijkt. Ik zag gister alle maal plestik zakjes in de zee en dat alle vissen dood gaan. Dat vind ik heel zielig voor die vissen. Papa zegt dat jij dat kan helpe. Je moet alle mensen die plestik in de zee gooie in de gevangenis stoppen, vint ik.

Ik wil wel helpe. Ik ben heel goed in op ruime, zegt papa. Dan lacht hij altijd en helpt mee. Papa heeft me een toverstokje gegeven. Als ik pijn heb zwaai ik eve en gaat de pijn weg. Met op ruime werkt dat niet. Papa zegt het werkt alleen bij belangrijke dinge. Nou die plestik troep is heel belangrijk.

Papa heeft ook zijn kop heelemaal kaal gesgoren. Dat begrijpte ik niet goed, maar hij zei dat hij er net zo knap en lief wil uit zien als mij. Ik vond mijn vlechten veel leuker maar dat durf ik aan papa niet te vertellen.

Nou doei. Veel kusjes van Viola en Pluk (dat is mijn aller liefste knuffel).

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Leonardo, wat een heerlijke brief.  Mooi dat je het ook in kindertaal geschreven hebt. Met een brede glimlach gelezen. Ik ben benieuwd wat Trump hierover twitteren zal.

De laatste alinea deed me afvragen wat er met Viola aan de hand is. Haar vader heeft zijn hoofd kaalgeschoren om er net zo uit te zien als zij en ze mist haar vlechten.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Leonardo, origineel idee en heel grappig uitgewerkt. De nieuwe Greta Thunberg is in aantocht. De vader lijkt me wel een soort papa Patrick in wording.

Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Leonardo! Mooi verhaal! Het leest ook realistisch als van een klein kind (de taal in ieder geval). Het is een leuke gedachte dat Viola (en Pluk) hiermee de wereld hebben gered :D. 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Leonardo, mooi verhaal met een diepere laag. Ik werd er een beetje stil van. Hoe leg je een kind uit dat papa solidair is? Chapeau!

Mvg Ton Badhemd

PS Moest onwillekeurig even denken aan Boudewijn de Groot, maar dat is andere koek. 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Leonardo, Ik geloof zeker dat jij niet iets schrijft als bladvulling, maar ik zie niet helemaal de verbinding met de tekst over het "plestik" in de zee. En nee, de gedachte aan een neo-nazi was nog niet eens bij me opgekomen. Ik vermoed eerder een chemokuur. Of ze heeft haar haren kort geknipt om het te doneren. Maar dan nog mis ik de link met de vervuiling van de zee. Wellicht ontgaat mij iets.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Fief - ik heb de neiging te cryptisch te schrijven dus ik ben blij met je fb. In de tekst staat dat ze een toverstaf heeft gekregen waarmee ze haar pijn kan "wegtoveren". Dat, texamen met papa's solidariteit, hint m.i. toch wel dat ze een kankerpatiëntje is. 

Het plastic in de zee is het "red de wereld"-thema. Verbinding is het toverstafje, waarmee Viola denkt te kunnen helpen. Mss had ik het uitgebreider moeten beschrijven. Ik heb een zin geschrapt dat ze graag op bezoek komt als "de dokter het goed vindt", maar dat vond ik te uitleggerig. 

Dit soort oefeningen zijn voor mij nuttig om mijn schrijfspier aan het werkt te houden. Ik ben een betabrein (techneut) en schrijf vaak te analytisch. Dat is contraproductief in finctie ...

 

 

 

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Leonardo, ik heb je tekst met aandacht gelezen en ik heb ook begrepen dat het om een kindje gaat dat ziek is. En het is een mooie gedachte dat een ziek kind zoals zij, toch ook nog aan de vervuilende plastic soep denkt. Verder vind ik het wel grappig dat je dit in haar kindertaal opschrijft, maar het irriteerde me ook een beetje. Maar dat is persoonlijk, want ik zie die irritatie niet bij de andere reacties terug. In ieder geval is het wel een mooie poging van Viola om op haar manier de wereld te redden. ;)