Lid sinds

10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Denk Aan Je Geliefden

Ik kon hem niet aanraken met mijn lichaam, dus raakte ik hem aan met mijn gedachten. Elke  keer dat ik naar zijn fragiele lichaampje in de couveuse keek, beeldde ik me in dat ik hem op mijn buik legde, dicht bij mijn hart. Ik hoopte dat hij die gedachten toch zou voelen, dat mijn liefde, zelfs van zo een afstand, hem zouden raken en ervoor zouden zorgen dat hij sterker zou worden. Diep van binnen vreesde ik voor het ergste, dat wat ik geeneens tegen mijn man durfde te zeggen. De dokters zeiden dat ik me beter niet te veel kon hechten. Toch bleef ik hem met knuffels overladen op de enige manier mogelijk, tot die prachtige dag dat ik hem eindelijk echt vast kon houden. Toch heb ik hem nooit uit mijn gedachten gesloten. Mijn zoon zit nu aan de andere kant van de wereld, maar in gedachten omhels ik hem nog dagelijks. Gisteren vertelde hij aan de telefoon dat hij zich niet zo alleen voelt als gedacht. Zeg wat je wilt, maar ik denk dat mijn techniek werkt. Denk aan je geliefden, altijd.
 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Roos, wat een mooie gedachte. Het leest als een waargebeurd verhaal. Heel mooi. Graag gelezen.

Ik struikelde over de volgende zin:
dat wat ik geeneens tegen mijn man durfde te zeggen.  ---- het woord geeneens schuurt bij mij. iets wat ik zelfs mijn man niet durfde te vertellen, of, iets wat ik zelfs mijn man niet durfde te zeggen. Of zoiets. Maar dat is persoonlijk. Wat je ermee doet is geheel aan jou.

Lid sinds

10 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Roos, 

Je verhaal heeft een mooie opbouw. De oorsprong van je overtuiging in het laatste stuk wordt duidelijk en krachtig uitgelegd in het begin van je verhaal. Daardoor accepteer je als lezer jouw overtuiging als de waarheid. Knap gedaan!

Wel denk ik dat het verhaal makkelijker leest als je gebruik zou maken van alinea's. Dan is de overgang van het verleden naar het heden wat minder verwarrend.

Ik vind het knap dat je een duidelijke boodschap en verhaal in zo'n korte tekst kan overbrengen. 

Leuk!

 

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Roos, welkom op dit forum. Ik ben erg geraakt door je stukje, je hebt de gevoelens goed overgebracht. Ik ben het eens met de eerdere suggesties, maar bij mij overheerst toch echt de bewondering!

Mvg Ton Badhemd 

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Roos, jouw verhaal raakt me doordat je twee beelden neerzet van een kind op afstand en je bij een gedachte blijft staan. Juist doordat je je daartoe beperkt werkt het goed en is het glashelder. Je schrijft vlot.