Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#289-Inleven

Trouw

Mijn baas beweegt veel vandaag. Ze staat vaak op van tafel of de bank. Ik houd haar nauwlettend in de gaten, ben me bewust van elke beweging die ze maakt en dat zijn er nogal wat. Ze gaat de keuken in en ik spits mijn oren. Ik hoor geknisper en ben er als de kippen bij: vreten! Ze heeft alleen wat voor zichzelf gemaakt. Mijn eigen bakkie brokjes staat onaangeroerd op de grond. Ik hoop altijd wat te scoren bij haar. Ze is gaan zitten en ik leg m’n kop op haar knie. Ze is in gedachten, want ze aait me wel maar kijkt niet naar me en zegt niks. Ze geeft me geen kruimel, missie mislukt.

Ik lig op m’n vaste plekje mijn middagdutje te doen en schrik heftig van harde stemmen. Ik herken ze. Ik hoor ze elke dag, ik voel ze elke dag. Ik richt mijn kop op, want dit klinkt niet goed. Langzaam sta ik op. Dit is anders dan anders, omdat mijn baas schreeuwt tegen mijn andere baas. Ik schud mijn hele lijf en loop naar ze toe. Ze letten niet op me. Ik ga onder de tafel liggen, dan heb ik het beste zicht.

Mijn baas huilt en schreeuwt. Ik sta op en loop heen en weer door de kamer, wat kan ik doen? Dan schopt ze tegen de bank, zo hard dat deze verschuift. Ze roept: ‘Au!’ Ik spring tegen haar op en piep. Wat is er met je, wat kan ik voor je doen? De deur knalt dicht. ‘Hij is weg, het is jij en ik samen nu,’ zegt ze. Ik kijk omhoog, in haar ogen. Die zijn dik en rood en haar gezicht is nat. Ze hinkt door het huis. Ik ben er voor haar.

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Linda, welkom op dit forum! Mooi verhaal, vanuit een bijzonder perspectief. Ontroerend einde, de eeuwige trouw van de hond. Het doet me denken aan een TV-serie uit de vorige eeuw 'Dagboek van een herdershond.'
Ik hoop je vaker hier te lezen!

Kleine suggestie; als je een verhaal instuurt, zet dan de nummering en de titel alleen in het vakje 'Titel', dus in jouw geval '#289 Inleven'. Dit hoef je niet te herhalen in het tekstvak. 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Linda, ik zie nu dat ik er naast zat, excuses daarvoor. Het onderwerp/thema van de opdracht is 'Inleven', ik dacht dat dit jouw titel was. Dan zou ik bij het invullen van het vakje 'Titel' adviseren '#289 Trouw'. Sorry voor de verwarring.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mooi verhaal Linda. Die beestjes maken wat mee. Als zij alles op konden schrijven ... Graag gelezen.

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk verhaal en inderdaad een leuk en origineel perspectief! Zelf ooit een verhaal begonnen vanuit het perspectief van een kat. Vond ik nog niet zo makkelijk. 

Het enige wat mij opvalt is alinea 2 waar drie zinnen achter elkaar 'want' bevatten. Vaak kun je ze weg laten door een punt te zetten een nieuwe zin te beginnen. Dat leest wat vlotter. 

Groetjes!

 

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Linda, leuke invalshoek voor de opdracht en goed geschreven. Ik wil ook zo'n hond die constant aan me denkt. Je hebt al feel goede feedback gehad door de anderen! Ik heb er verder niks op aan te merken :)

Graag gelezen!