Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #288 - Onderwijs

Juf Anita

Maandagochtend, Anita keek de klas rond en genoot van al het vertrouwde dat zij zag. De kinderen kwamen binnen. Stoeltjes schraapten over de vloer. Ze luisterde naar het gemurmel van stemmen. Steijn sleepte zijn moeder mee naar zijn tafeltje om iets te laten zien. Peter liep langs haar en ze rook een vage geur van urine. Meryem trok aan haar mouw:’ Juf,juf morgen ben ik jarig.’ 

‘Ja en dan mag je trakteren.’ Ze glimlachte naar het opgewonden gezichtje en de stralende bruine ogen. Een paar ouders in de klas bekeken de tekeningen die aan de muur hingen. Veel zonnig geel want het was bijna Pasen. Anita voelde weer die knoop in haar maag. Ze had een goed weekeind gehad. Gewandeld met haar vriendengroep en zaterdag was ze met Meike, haar best vriendin, naar een concert geweest. De afleiding had haar goed gedaan. Zij en Meike waren nog wat gaan drinken en hadden ongegeneerd geflirt en vreselijk gelachen. Later die avond hadden zij gepraat over hun leven en dat zij beide verlangde naar een vaste relatie. Meike was sinds een jaar weer alleen. Anita had nog nooit een langere relatie gehad. Wel was ze zo nu en dan verliefd maar dat werd nooit wat. Aan het eind van de zondagmiddag, alleen thuis, was het weer begonnen. De kramp in haar maag en het gepieker. Ze was verliefd geworden op Willem een vader van een kind uit haar klas. Het kon natuurlijk niets worden hield zij zichzelf voor. Op maandag bracht hij zelf zijn zoontje naar school. De rest van de week werd het door anderen gedaan. En nu stond zij in haar klaslokaal. Bijna alle kinderen waren er al. Nout rende naar binnen, zijn blonde haren piekten alle kanten op:’Hoi juf, de kat heeft baby’s.’  

Hij ging naast Kerem zitten en vertelde alles over de kat die in de nacht bevallen was.

Toen hoorde Anita de zware stem van Willem de vader van Daniël. Ze voelde haar hart bonken in haar keel. Zenuwachtig streek zij haar rok glad. Stijfjes liep zij naar de deur. 

‘Hallo Daniël kom maar gauw binnen.’ ze hoorde haar eigen stem een beetje schril en geforceerd vriendelijk. 

Willem keek haar aan:’ Juf Anita kan ik je vanmiddag spreken? Na schooltijd?’

De dag leek eindeloos te duren en vaak dwaalden haar gedachten af. Wat wilde Willem bespreken. Alles ging goed met Daniël. Toen hij twee jaar geleden zijn moeder verloor, had de school alles gedaan om hem door die moeilijke tijd heen te helpen. Had hij het weer moeilijk en wilde Willem dat met haar bespreken? Eindelijk was het zo ver de kinderen werden opgehaald en Daniël ging nog even op het plein spelen. 

‘Juf Anita, zei Willem zou je een keer met mij uit eten willen gaan?’ 

Carella van den Berg

 

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Carella, mooi verhaal. Prille verliefdheid bij de juf, mooi. In eerste instantie dacht ik dat de juf verliefd was op haar beste vriendin.

Tussen een aantal zinnen ben je een spatie vergeten. In de volgende zin bijvoorbeeld:
Meryem trok aan haar mouw:’ Juf,juf morgen ben ik jarig.’  --- achter de dubbele punt en achter de eerste "juf".
Zo zijn er meer zinnen.

Ze was verliefd geworden op Willem een vader van een kind uit haar klas. --- achter Willem zou ik een komma plaatsen.

Toen hoorde Anita de zware stem van Willem de vader van Daniël. --- als je in de eerdere zin Willem al aankondigt als de vader van Daniel, een kind uit haar klas, dan kun je in deze zin volstaan met alleen Willem.

‘Juf Anita, zei Willem zou je een keer met mij uit eten willen gaan?’  --- de gesproken tekst wordt onderbroken, dus moet je ook in het midden aanhalingstekens gebruiken.
'Juf Anita', zei Willem, 'zou je een keer met mij uit eten willen gaan?'

 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Carella wat een lief lenteverhaal, juf Anita verliefd op een vader van een kind uit haar klas.

Je geeft de twijfel mooi weer, waarbij Anita zich afvraagt in je een na laatste alinea of ze wel juist gehandeld heeft met Daniël.

Ik leefde mee met Anita, dus goed geschreven qua inhoud.

Qua leestekens etc. moet je het nog eens nakijken,

bijv. Meryem trok aan haar mouw:’ Juf,juf morgen ben ik jarig.’  Meryem trok aan haar mouw: 'Juf, juf morgen ben ik jarig.’  Let op achter : een spatie en dan 'Juf etc. De opmerking van Fief heb ik ook meegenomen.

De tweede alinea is eigenlijk een blok tekst. Je kan op een nieuwe regel beginnen bij bijv.

Ze had een goed weekeind gehad. Gewandeld...

Aan het eind van de zondagmiddag, alleen thuis, was...

 

Hier:  ze hoorde haar eigen stem...  Ze hoorde, nl. na een punt in de vorige zin.

 

Succes en veel schrijfplezier.

Prettige avond.

 

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mijn excuses voor de veel te late feedback. Je verhaal is fijn om te lezen, de opmerkingen die ik had qua leestekens staan al in de feedback hierboven genoemd. Ben stiekem wel benieuwd hoe het verder gaat tussen juf Anita en Willem.