Wekelijkse schrijfopdracht #288 Onderwijs

Meester Hugo stapt het lokaal in. Hij is wat eerder dan zijn collega's zodat hij rustig zijn lessen kan voorbereiden. 
"Vandaag rekentoets..." mompelt hij en ploft neer op zijn stoel. Hij pakt de gekopieerde vellen papier. "Ik hoop dat de kinderen goed geleerd hebben."
Twintig minuten later neemt hij een slokje van zijn koffie en gaat achterover zitten.
"Even een rustmomentje voordat de hectiek weer begint." zegt hij en plaatst zijn handen achter zijn hoofd. Hij sluit zijn ogen.
"Goedemorgen meester Hugo!" hoort hij iemand roepen. Hij schrikt meteen wakker. Voor hem staat juffrouw Farida die hem lachend aankijkt.
"Ben je in slaap gevallen?" vraagt Farida.
"Eh, weet ik niet," stamelt Hugo, "hoe laat is het?"
"Het is vijf voor half negen. De kinderen komen zo." antwoordt Farida. "Ik kom even de nietmachine halen, zelf heb ik er geen."
Hugo knikt. "Neem maar mee." zegt hij.
Farida knikt vriendelijk en pakt het nietapparaat. "Wel wakker blijven he?" grapt ze.
Hugo lacht erom en kijkt naar de -nu nog- lege stoelen. Het duurt niet lang, of hij hoort voetstappen en stemmen in de gang. De geluiden klinken steeds harder. Nu weet Hugo, het is tijd. De schooldag kan beginnen.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Kerstvrouw, wat een lekkere zen Hugo schotel je me voor. 

Je schrijft vlot.

Als je het als humor geschreven hebt, hetgeen ik erg leuk zou vinden, dan mss een beetje extra Mr. Bean toevoegen?

Deze zin: plaatst zijn ellebogen achter zijn hoofd. 

Ik begrijp denk ik het beeld wat je bedoelt: plaatst zijn handen op zijn achterhoofd, leunt achterover en sluit zijn ogen.

Dan zie ik die ellebogen links en rechts naast zijn hoofd.

Fijne avond.

 

6 maart 2020 - 21:19

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik weet niet of iemand nou echt met een flesje Fanta de dag begint. Ik zou eerder denken een kop koffie of thee, maar goed, wellicht is het inderdaad zo gebeurd.

Hij is wat eerder dan zijn collega's zodat hij rustig zijn lessen kan voorbereiden. --- vervolgens gaat hij achterover geleund zitten en doet zijn ogen dicht. Klinkt tegenstrijdig. Of het moet om mentale voorbereiding gaan, waar ik me wel iets bij kan voorstellen.

7 maart 2020 - 13:07

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk verhaal. Lekker relaxte leraar :)

Wat me opvalt: hij hoort iemand roepen en daarna zeg je -hij luistert-. Volgens mij luister je al wanneer je iets hoort. De zinnen er na zou ik wat directer schrijven. Bijv: Hij schrikt meteen wakker. Voor hem staat juf Farida. Ze lacht vriendelijk (of plagerig?). 

Dan houd je meer vaart er in, lijkt mij.

 

7 maart 2020 - 21:32

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mijn excuses voor de veel te late feedback. Je verhaal is fijn om te lezen. Het rust momentje van Hugo snap ik heel goed, zo begin ik mijn dag op het werk ook vaak. Aan de feedback hierboven zie ik dat je al een aantal dingen aan je verhaal hebt aangepast. Het verhaal leest daardoor fijn en van veel van de punten snap ik dat je dat hebt aangepast. Maar laat het verhaal vooral ook jouw verhaal blijven. Ik zag bijvoorbeeld dat in een eerdere versie Hugo geen koffie maar fanta dronk. Dat koffie en thee voor mensen misschien logischer klinkt kun je fanta best laten staan. 

30 maart 2020 - 12:27