Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #283 Geest

 

Opdracht #283 Geest

Oh jee, daar gaan we weer! En ik moet het maar weer zien te verdragen. Want ik kan hier niet weg. Telkens als ik verwacht dat het wel rustig zal blijven, begint het opnieuw. En ik kan geen kant op! Heel zacht hoor ik het gekraak en geritsel al. Ze loopt nu nog rond, maar als dadelijk het bewegen stopt, dan begint het... Eerst merk ik er nog niet veel van, maar na een kwartiertje begin ik in de verdrukking te komen. Het geritsel blijft nu aanhouden. Na eerst een pak mierzoete, vette, geglazuurde koeken, komt er een lading chips naar binnen. Gevolgd door de ene bonbon na de andere. Haar maag zwelt op. Ik kom steeds meer in de verdrukking, want ik kan nergens naartoe. Soms krijg ik tussendoor een koude rilling, door een plens cola die naar binnen gegoten wordt. Stopt dit nog niet?  Ik krijg bijna geen lucht meer. En dit gaat zo al jaren. Is dit nu mijn straf waarom ik hier opgesloten zit? Omdat ik mijn eigen kinderen en kleinkinderen altijd overdadig volgestopt heb met allerlei lekkers? Waardoor zij allemaal veel te dik en ongezond werden? Moet ik het nu van de andere kant ervaren hoe het is? En dan zit ik ook nog eens bij iemand die vreetbuien heeft! Hoe kom ik uit deze situatie? Opeens krijg ik een ingeving. Waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht? Ik trek mijn handen onder mij vandaan, dat lukt nog net. Ik vouw mijn handen om haar maag en klauw mijn oude nagels in haar vlees. Ik begin te knijpen en kneden. Net zo lang tot het zwellen van de maag stopt. Ineens komt er beweging en in een grote golf wordt alles weer naar buiten gegooid. Gelukt! Pfff….Ik heb weer even rust!

 

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Lydia, welkom bij dit forum. 
Je hebt een leuke invulling gegeven aan de opdracht. Goed gevonden, met plezier gelezen.

Wat de tekst betreft: is er een reden dat je het geheel schuingedrukt hebt staan?

Pfff….Ik heb weer even rust! -- hier zou je nog aan toe kunnen voegen: ...en ruimte.

Misschien kun je de tekst in alinea's opdelen, witregels toevoegen. Het is nu veel tekst achter elkaar. Ik kreeg laatst dezelfde opmerking. Bladspiegel noemden ze dat. Ik heb voor mezelf je tekst in alinea's opgedeeld en dan leest het veel beter. Ik vind het alleen lastig om voor jou de alinea's te bepalen. Dat is ook niet aan mij, want het is jouw tekst.

En ik moet het maar weer zien te verdragen. Want ik kan hier niet weg. --- je hebt hier twee zinnen van gemaakt, maar 'want' komt meestal na een komma. 
En ik moet het maar weer zien te verdragen, want ik kan hier niet weg

En ik kan geen kant op! --- Volgens mij kun je het woord 'En' weglaten. 

 

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Lydia, origineel hoe je deze opdracht invult! Ik heb het met plezier gelezen. Ben het met de opmerkingen van Fief eens.
Mvg Ton Badhemd

PS Als je een alinea wilt maken, kun je in het tabblad 'Bewerken' op de plaats waar je de alinea wilt hebben een 'enter' geven; wil je alleen een witregel, doe dan 'shift' met 'enter.'

Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Hallo Fief,    (leuke naam trouwens !)

Dank voor je reactie. De schuingedrukte tekst is waarschijnlijk gebeurd tijdens het overplaatsen van de tekst. Ik had de opdracht in schuine tekst boven mijn eigen tekst gezet, als reminder. De rest had ik in gewoon lettertype geschreven. Het had dus geen speciale reden, maar ik ben niet zo heel goed met de computer. 

Het weglaten van de alinea's had te maken met het aantal woorden. Ik dacht dat de lege ruimte als woorden werd geteld, maar daar kom ik dan nog wel achter. Niet goed gekeken. Normaal laat ik ook vaker alinea's tussen de tekst. 

En de andere opmerkingen, daar kan ik mij ook vinden. Dus bedankt voor je feedback!  

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Lydia,

Graag gelezen. Je hebt het verhaal belevend geschreven waardoor ik het gevoel heb dat ik het mee beleef met je personage. Heel goed. Grappig einde.