Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #283 - Geest

 

Opdracht #283 – Geest

Mevrouw Vervuren sterft op 89 jarige leeftijd.

Het leek alsof het leven de laatste tijd van haar afgleed, vertelde ze haar dochter wel eens, alsof ze langzaam oploste.

-.-.-.-.

En nu? Ze begrijpt het niet, het lijkt alsof ze in een warm badje ligt. Ze schommelt af en toe een beetje.

Wat is dit grappig denkt ze. Een herinnering aan enige tijd geleden komt terug; ze heeft dit al eens eerder meegemaakt. Ze voelde zich, toen haar man na een langdurige ziekte overleed, als door een luchtballon voortbewogen. Niets deerde haar, geen hard geluid, geen pijnlijke stoot. Het lijkt wel alsof ze zich nu in een zelfde positie bevindt maar dan toch anders. 

Het geschommel is duidelijker en ze bemerkt trappelende voetjes en grijpende handjes. Het ontroert haar. Ze wordt een beetje in elkaar gedrukt, spanning is merkbaar. Dan begrijpt ze het plotseling; als ze kon stralen van blijdschap dan deed ze dat. Door hulp van dit embryo wordt ze straks opnieuw geboren. 

Het zal haar voorgaan, heeft onbewust het pad voor haar geëffend en zij, zij zal hem vergezellen zoals goede geesten behoren te doen.          

 

Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat grappig Riny, je hebt een zelfde soort  insteek genomen als ik. Het leest makkelijk en ik vind het idee van een beschermgeest mooi.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Riny, lijkt me een rare gewaarwording om te ontdekken dat je ineens in een baarmoeder zit, maar wel mooi om het mee te maken. 

Het zal haar voorgaan, heeft onbewust het pad voor haar geëffend en zij, zij zal hem vergezellen zoals goede geesten behoren te doen. ---- Hier begin je de zin met het en even later schrijf je "hem". Je zit in de baarmoeder en het heeft al handjes en voetjes, dus het geslacht moet dan ook duidelijk zijn.

Even nog een "technische" opmerking: vanaf een week of 11 noem je het geen embryo meer maar een foetus. Uit het verhaal begrijp ik dat het ongeboren kindje al ouder is dan 11 weken.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Riny, leuk om weer iets van je te lezen. Het hele verhaal leest goed weg. Alleen de laatste zin vond ik minder helder dan de rest, mysterieuzer wat je bedoelt te zeggen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Fief,

... heerlijk, je legt je vinger precies op de zere plaats. Ik heb daar toch mee zitten modderen. Een vruchtje is het al geweest en een baby is het nog niet … Ik had een foetus vergeten!

Het en hem, dacht ik: het embryo dus 'hem'; ik had het beter 'het' laten blijven. De geest is in dit geval vrouwelijk.

Fief, ik ben blij met je reactie, dankjewel!

 

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Schrijfcoach O…

Hi Odile,

... ja, ik heb nu echt mijn fantasie laten gaan. Zij kon door het 'voorwerk' van de foetus, het leven mee infloepen. Dat was voor haar een hele verrassing en als dank wilde ze het kindje vergezellen. Trouwens, dat kan alleen maar als je een goede geest bent.

Dank voor je reactie, het is fijn je weer ontmoet te hebben. 

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Ton Badhemd

Hi Ton,

... wat leuk om je weer te ontmoeten. Fijn dat je nog dezelfde avatar hebt. Ik werd en wordt er echt vrolijk van, van dat driftig tikkende kereltje. Mijn anemoontjes kon ik niet meer terugvinden, maar ik heb ook wel wat met een gele narcis (grijnslach).

Fijn dat je mijn verhaaltje een feel-good vond. Dank voor je reactie.

 

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Riny, heerlijk die goede geesten, die met kleine baby'tjes op stap gaan.

Fijn verhaal om te lezen en heerlijk om je fantasie zo te laten gaan, je maakt je lezers er gelukkig mee!

Prettige dag

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Riny, leuk verhaal. Ik geloof niet in reïncarnatie, maar zoals jij het beschrijft zou ik nog wel een keer willen terugkomen. Maar voorlopig nog niet.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Dos,

... nee, ik geloof ook niet in reïncarnatie. Wel kan ik erg verbaasd zijn als er 'toevallig' weer eens iets gebeurt:

hoe is dat mogelijk, denk je dan! Vooral als het met overledenen heeft te maken. Ik wacht wel af.

Dank voor je reactie, Dos.