Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Geest

 

Ze had een mooi gelukkig leven gehad.  Dat was in haar vorige leven wel een heel ander verhaal. Gisteren is ze 89 jaar geworden. Ze voelt aan haar stroeve krakende botten dat haar tijd gekomen is om naar een volgend leven over te stappen. Ze wil niet en verzet zich er zoveel mogelijk tegen. De tussenperiodes  vindt ze altijd vreselijk. Het zweven tussen mensen en dieren in steden en bossen, totdat er een nieuwe plek gevonden is voor de volgende periode. In haar vorige nare leven was ze nog een jonge vrouw geweest. Wat zullen ze voor haar als oude versleten vrouw in petto hebben?

Een witte flikkerende straal schiet via het raam haar kamer in. Ze schrikt heftig en kruipt weg achter de tafel. Dit is de straal van verandering en niet de zacht roze straal van het goede die haar de laatste keer had gehaald. Het licht draait om haar heen en vormt een cocon, strakker en strakker. Toen werd alles zwart. 

Opgesloten in een donkere warme omgeving. Ze wil eruit, maar ze weet niet hoe. Ze probeert niet in paniek te raken. Ze is in de tussenperiode, toch?

Ze hoort stemmen van 2 jonge vrouwen. Ze hebben het over een baby. De zwangere vrouw maakt zich zorgen, ze had een vlijm scherpe steek gehad en was daarna flauw gevallen. Toen ze bijkwam voelde haar buik anders aan en de baby was erg onrustig. De oude vrouw begrijpt het onmiddellijk. Haar nieuwe plek was als geest in de buik van deze jonge vrouw. Ze had haar levens geleid. Haar volgende fase was ingegaan voor vele jaren, waarin het leven van de vrouw beïnvloed wordt door haar aanwezigheid, totdat ze voor een volgende periode gehaald wordt.

 

 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja veel beter, vind ik.

Maar je hoeft de tekst niet opnieuw in te sturen. Je kunt de bestaande tekst bewerken en aanpassen

Ze had een mooi gelukkig leven gehad.  --- dit moet dan zijn: ze heeft een mooi leven gehad.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Welkom Sandra, ik zie dat je hier nieuw bent.

Leest idd beter nu, fijn dat je kans neemt, daardoor is dit forum zo leerzaam.

Je toon leest prettig en een orginele insteek voor de geest.

Fijne dag.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat ik origineel vind is de wetmatigheid die je in het verhaal stopt die een beetje aan tekenfilms doet denken met lichtflitsen. Je personage wordt gezapt. Aan de andere kant vertelt ze over zweven over bossen. Logica in een ingewikkelde opdracht als deze is belangrijk om te zorgen dat het verhaal geloofwaardigheid heeft, daarom houdt een deel van de schrijvers zich ver van fantasy, jammer genoeg want met herschrijven kun je vaak de logica verbeteren. Bijvoorbeeld door te kiezen voor ofwel zappen ofwel zweven.