Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#280 Don't stand so close to me

 

Met kloppend hart sta ik vooraan bij het podium. Zo meteen begint het concert van mijn grote idool Sting. Ik ben al fan sinds ik op de middelbare school zat, eeuwen geleden. Hij was toen nog de voorman van The Police. Je hoeft het niet me eens te zijn hoor, maar ik vind dat Sting een heerlijke stem heeft, geweldige liedjes schrijft en er ook nog eens prettig uitziet. Kortom, ik sta hier nu al te kwijlen. Zo meteen gaat hij, naast zijn laatste nummers, vast ook een aantal golden oldies ten gehore brengen. O, wat verheug ik me daarop; uit volle borst meezingen met Roxanne, Shape of my heart, Fields of gold.

En dan komt hij op. De zaal begint te klappen en te joelen. Mijn hart gaat zo mogelijk nog een paar tellen sneller slaan. De band zet de eerste tonen in en Sting begint met een van mijn favorieten: So Lonely. Plotseling begint de achtergrondzangeres te hoesten en te proesten. Sting stopt met zingen en kijkt wat er aan de hand is. De zangeres geeft aan dat ze niet verder kan zingen en verdwijnt achter het podium. Even staat mijn held vertwijfeld op het podium, dan pakt hij de microfoon:
‘I need a new background singer.’
Het publiek begint uitzinnig te schreeuwen en te joelen: ‘ik, ik, ik, ik’, maar Sting maant ze tot stilte. Hij loopt naar de rand van het podium en gaat voor me op zijn hurken zitten.
‘Hi Fief, good to see you again. Will you do me the honour of singing with me?’
Verbijsterd kijk ik hem aan: mijn held, mijn idool. Ik wil uit alle macht roepen: ‘ja ik wil’, maar ik voel dat mijn benen het begeven. Twee tellen later gaat het licht uit.

 

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wie wil dat nu niet meemaken! Ieder met zijn eigen idool natuurlijk. Heb het met graagte gelezen. Een klein dingetje, goed bedoeld, een klein beetje voorspelbaar. 

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mooi verhaal, Fief. Ik leefde helemaal met je mee. Niks voorspelbaar. Ik vond het een teleurstelling dat je in katzwijm viel. Kan gebeuren als je je idool vele malen groter acht dan jezelf. Zo ga ik zelf altijd van mijn stokje als ik God ontmoet.

Maar wat had ik je gegund naast Sting op dat podium te staan.

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mooi verhaal Fief, jammer hoor.

Het was net een droom, te mooi om echt te laten gebeuren.

Volgende keer beter Fief met Sting!

Fijne dag

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Fief, ik moest denken aan de clip van Bruce Springsteen 'Dancing in the dark'. Daar haalt hij ook een meisje uit het publiek, trekt haar op het podium en dan dansen ze samen. Als klein meisje zwijmelde ik altijd bij die scène.

Ik denk trouwens dat je in de kleedkamer van Sting mag bijkomen van je flauwte ;) 

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

@Chantal Dat meisje was niet toevallig uitgekozen. Het was Courteney Cox die later de rol van Monica zou spelen in Friends. Ze was toen al model in New York en ze werd door de bekende regisseur Brian De Palma specifiek gecast voor de rol van "meisje dat uit het publiek geplukt wordt" in de clip.

Mijn excuses: ik ben van kleinsaf altijd al de nuchtere droogstoppel geweest die dromen doorprikte van zwijmelende leeftijdsgenoten. Dat werd me niet altijd in dank afgenomen, maar ik ben wie ik ben.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Chantal: bedankt voor je reactie. Kleedkamer is ook leuk.

@Bruno: een clip is meestal geënsceneerd.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Bruno, uiteraard kwam ik er al snel achter dat dit meisje uit het publiek gecast was, maar de illusie was genoeg om op die roze wolk te blijven zitten. Zo nuchter als jij bent, zo'n hardnekkige dromer ben ik dus (soms tegen beter weten in). Brengt alles weer mooi in balans :)

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Leuk verhaal om te lezen. Begrijp ik dat Sting en jij al eerder kennis hebben gemaakt? Hoop dat het toen iets anders afliep dan hier het geval was. Een verhaal over het ontmoeten van een idool en dan flauwvallen kan behoorlijk cliche zijn, maar dat vond ik niet van dit verhaal.

' Je hoeft het niet me eens te zijn hoor, maar ik vind dat Sting een heerlijke stem heeft, geweldige liedjes schrijft en er ook nog eens prettig uitziet '. Zeker wel mee eens:).

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Virtuoso, ik ben het zeker met je eens want ik ben wel degelijk een fan. Mooie stem, mooie liedjes en zeer zeker ook prettig om naar te kijken. 
Helaas heb ik nooit het genoegen gehad Sting persoonlijk te mogen ontmoeten. Bij zijn concerten stond ik ook niet vooraan. Ik ben er ook iets te nuchter voor om zomaar in katzwijm te vallen. 

Bedankt voor het lezen en je compliment.
 

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Leuk verhaal, Fief! In de eerste alinea heb je een verwachting opgebouwd, waardoor ik eigenlijk dacht dat het in het tweede stuk helemaal fout zou gaan. Dat ging het ook, maar dan op een goede manier: je mocht meezingen! Toch ging het weer fout, je viel flauw, helaas!

Halverwege het nummer gaat het echter mis.

Deze zin hoeft van mij niet per se. Althans, de tweede helft van de zin hoeft niet. Als je vertelt dat de achtergrondzangeres ineens gaat hoesten, dan weet de lezer dat het misgaat. Door eerst te zeggen dat het misgaat en daarna pas te laten zien wat er gebeurt, wordt de spanning eigenlijk een beetje verpest, snap je?

Graag gelezen!