Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#280 Het meestbizarre scenario

 

Opdracht 280. Het meest bizarre scenario

Ik ben onderweg naar een lezing. Ben op tijd vertrokken en heb op internet de weg geconsulteerd. Ondanks dat sta ik, door mijn aangeboren desoriëntatie, op de grote markt waar ik eigenlijk niet moet zijn. Gelukkig heb ik altijd een platte grond bij me. Ik ga zitten op een bank vlak bij een standbeeld bestudeer de lijnen en blokken op de kaart, zonder er onmiddellijk wijzer van te worden.

“Waar moet je heen?” hoor ik iemand vragen.

Een reddingsboei wordt me toegeworpen. Ik kijk op met mijn vriendelijkste glimlach maar zie niemand. Speur voor alle zekerheid achter de bank en omgeving maar ontdek niemand. Ik was er vrijwel zeker van dat ik iemand hoorde. Nu is dat fenomeen niet zo uitzonderlijk. Mijn gebrek aan oriëntatie is niet het enige euvel waar ik aan lijd. Soms hoor ik dingen die er in werkelijkheid niet zijn. Verbeelding? Nakende krankzinnigheid? Geen idee. Ik buig weer over het stadsplan.

“ Waar wil je naar toe?”

Nu hoorde ik het zeker. Het kwam van achter me. Ik draai me plots om hopend de spreker te betrappen want ik denk dat er iemand een grapje met me wil uithalen. Ik zie niemand. Ook geen grapjas. Verbouwereerd blik ik rond en mijn ogen kleven als vanzelf aan het beeld. Het is een of andere bronzen krijger uit een verre geschiedenis. Net op het ogenblik dat ik mijn aandacht wil afwenden zie ik man’s metalen lippen bewegen.

“Daar moet je zijn.” zegt z’n diepbruine stem terwijl z’n arm in de aangegeven richting wijst.

Ik ben er vrijwel zeker van dat die arm daarnet een andere richting uitwees.

Maar ik ben er geraakt.

 

 

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja, dat zou wat zijn hè, als de standbeelden in de stad je de weg konden wijzen. Goed gevonden. 
Ik heb een paar opmerkingen over de tekst:

Ben op tijd vertrokken en heb op internet de weg geconsulteerd. --- Ik zou de zin beginnen met ik. Ik ben op tijd begonnen en ik heb op internet de weg geconsulteerd. 
Het laatste gedeelte van de zin komt voor mij een beetje raar over. Je bedoelt dat je op internet hebt gezocht wat de beste route is. 

platte grond --- plattegrond.

Ik ga zitten op een bank vlak bij een standbeeld bestudeer de lijnen en blokken op de kaart, zonder er onmiddellijk wijzer van te worden. --- Deze zin leest niet fijn. Ik mis een aantal leestekens of misschien kun je er twee zinnen van maken.

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Wilfried, ik ga nu heel anders kijken naar Karel de vijfde op zijn paard!

Iig spannender dan een Uber!

En dan kan er van alles gebeuren, leuk gevonden.

Trouwens orgineel idee om je stad toeristisch meer aantrekkelijker te maken.

Fijne dag.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door mw.Marie

Bedankt Marie, toffe reactie. Maar ik zou die metalen kerels toch altijd niet geloven hoor.

Vorige week nog vroeg ik waar een parking was aan zo'n kerel. Hij viel bijna van z'n sokkel. Hij had nog nooit

van een parking gehoord, die middeleeuwer.

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk verhaal, Wilfried! Ik zou willen dat alle standbeelden dat konden, dat zou navigeren door de drukke stad ook een stuk leuker maken.

De dingen die me opvielen bij het lezen van je tekst zijn al genoemd door Fief.

Dit had ik bewust gedaan om niet steeds weer "ik" te moeten schrijven.

Ik zou eerder iets meer zinnen beginnen met 'ik' dan de ik weglaten. De zin komt er hierdoor heel onnatuurlijk uit te zien (volgens mij klopt er dan grammaticaal ook iets niet), waardoor het vloeiend lezen van de tekst wordt verstoord. Er zijn ook andere manieren om de aantal 'ikjes' te reduceren. Bij deze bijvoorbeeld:

Ik ben onderweg naar een lezing. Ben op tijd vertrokken en heb op internet de weg geconsulteerd.

Kun je er het volgende van maken: 'Ik ben onderweg naar een lezing, ben op tijd vertrokken en heb op internet de weg geconsulteerd.' Of: 'Ik ben onderweg naar een lezing. Voor de verandering ben ik op tijd vertrokken en heb op internet de weg geconsulteerd.'

Graag gelezen!