Opdracht #279 - Goede voornemens

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #279 - Goede voornemens

 

“ 10, 9, 8, 7, 6..!” klonk het door de kroeg. Het aftellen was weer begonnen. “ GELUKKIG NIEUWJAAR!” schreeuwde de menigte. Ik deed maar mee zoals gewoonlijk, wellicht zou ik er dan in slagen mezelf ook voor de gek te houden. Bierspetters vlogen me om de oren en de muziek leek nog een tandje harder te worden gezet. “Mmmmwah” Een zoen op de wang verraste me en rukte me abrupt uit mijn gedachtes. “Hey! Jij ook de beste wensen he!” Het was Stefanie, de vriendin van een kennis. “Ja, dank je! Jij ook!” Ik wist me verder even geen houding te geven. “Nog goede voornemens?!” vroeg ik. “Nee, alleen maar slechte!” riep ze lachend, “Jij dan?!”.

Ik had me voorgenomen me minder druk te maken, minder het oog op de toekomst te hebben en in het moment te leven. Dit zijn echter geen zaken om al schreeuwend dronken in een kroeg te “bespreken” dus ik gooide het op een inspiratieloze “meer sporten!” en excuseerde me dat ik even naar buiten ging voor wat frisse lucht. De deur sloot langzaam achter me en het gebons werd wat doffer. De geur van sigaretten- en vuurwerkrook drong meteen mijn neus binnen en ik hoestte.

“Heb je een vuurtje voor me?” Een blond meisje van een jaar of 25 was naar me toe komen lopen. “Nee, sorry, ik ben gestopt”. “Jammer...Wil je me helpen zoeken dan?” zei ze op een speelse toon. Er was een lange tijd dat ik dergelijke hints compleet gemist zou hebben of niet op in zou hebben durven gaan maar ik dacht aan mijn voornemens en zei vol overtuiging: “Uiteraard!”

Ze pakte mijn hand en trok me langs een groep buitenlandse studenten die het uitermate naar hun zin hadden. Er werd luidkeels gelachen en geschreeuwd en ik leek erdoor te worden aangestoken. “Waar gaan we naartoe!?” vroeg ik terwijl ze me mee leek te sleuren. “Niet zo nieuwsgierig!” zei ze op dezelfde speelse toon en ik gaf me er maar aan over. “Veel beter ben ik het jaar nog nooit begonnen” dacht ik en de geur van haar parfum vulde mijn neus en longen. We waren de kroegenstraat ondertussen uit en overal klonk het geknal van vuurwerk.

Ze trok me een donkere steeg in en draaide zich plotseling om. Ik had niet direct door wat er gebeurde, deels door de drank, deels door de ongewone situatie, maar de blik in haar ogen was niet langer speels. Haar blik was kil en ik zag dat ze iets glinsterends in haar hand hield. “LEEG JE ZAKKEN” beet ze me toe en drukte het mes tegen me aan. “Wa...wat?” stamelde ik. “JE ZAKKEN...leeg ze!” en ze griste in mijn broekzak naar mijn telefoon en portemonnee. Het mes drukte nog steeds tegen mijn buik terwijl ze de spullen wegstopte en voordat ik zelfs maar echt besefte wat er gebeurd was, verdween ze in de schaduw.

“Fuck die goede voornemens...” mompelde ik op weg naar de politiepost.

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ondanks dat de omstandigheden voor je hoofdpersoon niet bepaald om te lachen zijn, bracht je verhaal wel een lach op mijn gezicht. Terwijl ik het verhaal lees zie ik het als een filmpje voor me. Ik hoop nog meer van je te kunnen lezen het komende jaar.

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Slachtoffer van vrouwelijke charmes. Tja, daar zal menig voornemen door gesneuveld zijn. Goed gevonden. Graag gelezen.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Schrijfcoach M…

Bedankt voor de reacties! Ik vond het lastig om in 500 woorden de consequenties van goede voornemens te formuleren en dit kwam als enige/eerste in me op.

Als er enige opmerkingen/feedback qua stijl of kritiek zijn hoor ik het ook graag. Ik schrijf erg weinig en wil het weer meer gaan doen dus alle feedback is welkom.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Oei, een goed voornemen direct aan flarden gestoken in jouw tekst.

Orgineel en als je niet veel schrijft, ga zeker door, je boeit me meteen.

Ik wens je een gezond en schrijfgraag 2020 toe, maar vind je naam wel erg ingewikkeld, wel tovert het een glimlach op mijn gezicht,

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Yadayada is blabla in het Engels..Dus eigenlijk is het blablablabla :) En jawel hoor Fief..Bedankt voor de positieve reacties. Is het trouwens ook mogelijk ook nog op oudere opdrachten te reageren of sluit het zich per week?

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

De opdrachten sluiten niet, maar er wordt minder gereageerd op oudere opdrachten. Je kunt ook op alle inzendingen blijven reageren. 

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Yaya, goeie eerste inzending! Met veel plezier gelezen. 

Een klein dingetje:

"Een blond meisje van een jaar of 25 was naar me toe komen lopen."

Hiervan zou ik maken: " .... of 25 liep op me af."

Dit is korter en leest vlotter.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Welkom yadayadablabla. Je naam doet me trouwens denken aan een aflevering van Seinfeld waarin ze verschillende keren hun zinnen afsluiten met yada yada yada. Stukje vind ik erg fijn lezen, en de afloop is onverwachts en origineel gevonden. Als ik nog iets zou moeten noemen qua verbetering zouden het een paar 'show don't tell' dingetjes zijn;

' Ik wist me verder even geen houding te geven. ' Dit is wellicht iets dat je ook kan laten zien aan HP, trilde hij of versnelde zijn hartslag?

' Dit zijn echter geen zaken om al schreeuwend dronken in een kroeg te “bespreken” dus ik gooide het op een inspiratieloze “meer sporten!” en excuseerde me dat ik even naar buiten ging voor wat frisse lucht. ' Wellicht kan je deze gedachte van HP ook laten zien in de conversatie bijvoorbeeld;
'Meer sporten', zei ik met verhefde stem om boven het geschreeuw uit te komen, en voegde eraan toe dat ik even wat frisse lucht ging halen.

Hoop dat je hier nog wat aan hebt, verder erg goed stukje.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

En ik ken de Seinfeld aflevering die je bedoelt...waar George's vriendin over hele kwalijke zaken "yada yadat". Prachtige serie. Tijdloos.