Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#267 Behangen

De woningbouwvereniging had Peter en Chantal een woning toegewezen. Geen moment te vroeg. Dit weekend gingen ze beginnen met schilderen en behangen. Terwijl Peter de koelbox met hun lunch op het balkon zette, ging Chantal nog even naar de WC. Ze was weer misselijk. Vanuit de flat van de buren klonk gehuil van een baby. Peter zette de radio aan. Chantal pakte een plamuurmes en wrikte het achter het behang. Het kwam er goed af. Samen kwamen ze snel in een ritme. Soms hoefden ze maar een puntje los te steken en trokken ze een hele strook zo van de muur af. Op dit tempo zouden ze vandaag nog klaar kunnen zijn. Chantal trok de volgende strook los. Op de kale muur erachter stond een grote rode ‘D'. Peter propte de strook behang in een vuilniszak terwijl Chantal haar plamuurmes weer achter de volgende strook behang stak. Ineens kromp ze in elkaar en greep naar haar buik. ‘Gaat het, liefje?’ Vroeg Peter bezorgd. ‘Steek,’ mompelde Chantal. ‘Ga maar even zitten,’ zei Peter, ‘zal ik thee zetten?’ ‘Ik doe het wel. Ga jij maar verder.’ Chantal liep naar de keuken en Peter trok de strook behang los. Erachter kwam meer rode tekst tevoorschijn. Een grote ‘O’, maar erboven stonden ook letters. ‘de b’ en eronder een kleine letter ‘i’    de b         i     DO De rest van de tekst ging achter de volgende strook behang schuil. Terwijl Chantal opnieuw naar de WC ging, zette Peter zijn plamuurmes achter de volgende strook behang. Het gehuil van de baby in de buurflat was nu zo luid dat die boven de muziek van de radio uit kwam. Peter wilde het behang weer lostrekken maar het gaf niet mee. Hij gaf een harde ruk en de strook schoot in één keer los. Peter verloor zijn evenwicht en stapte achteruit. Hij struikelde over de radio die omklapte en uitging. Het was plotseling doodstil in de flat. Peter keek naar de kale muur.    de baby         is     DOOD Stond er in bloedrode letters. Vanuit de WC begon Chantal te gillen. ‘Peeeeeeeeeeeeter!'

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tilma zeker origineel en realistisch: behang verwijderen bij betrekken van een nieuw appartement. Wat mij opvalt: ‘Gaat het, liefje?’ Vroeg Peter bezorgd. ‘Gaat het, liefje,’ roeg Peter bezorgd. Typo heb ik het gevoel. Voor mij persoonlijk werkt dit niet zo goed: de b i DO Je beschrijving vind ik veel prettiger lezen. Door het zo neer te zetten, raadde ik de clou al. De tweede keer dat je de tekst weergeeft van de muur, in je verhaal, vind ik wel goed passen. Graag gelezen en voor strakjes fijn weekend.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Mw Marie, die hoofdletter 'V' hè? Dat heeft de tekstverwerker zelf gedaan. Heel vervelend. Als je dit al niet fijn vond lezen ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb de tekst niet ook nog eens rood te maken. Maar serieus, goede feedback. Thanks!

Lid sinds

1 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je dit al niet fijn vond lezen ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb de tekst niet ook nog eens rood te maken. Maar serieus, goede feedback. Thanks!
Kleur in tekst op schrijvenonline? Daar kan maar één iets op gezegd worden: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51rTUMQiviL.jpg

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tussen de regels door heerst de beklemming. Juist dat vind ik goed gedaan. De clou zag ik aankomen (misschien komt het door de letters zoals Marie al aangeeft) , maar dat maakte het niet minder creepy.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Griezelig verhaal. :) :thumbsup: (Precies Facebook maar dan zonder wifi. )
Voor mij persoonlijk werkt dit niet zo goed: de b i DO Je beschrijving vind ik veel prettiger lezen.
Ik sluit me aan bij mw. Marie wat dit betreft. 'De rest van de tekst ging achter de volgende strook behang schuil. Terwijl Chantal opnieuw naar de WC ging, zette Peter zijn plamuurmes achter de volgende strook behang.' Hier twee maal 'achter de volgende strook behang'. Zou ik iets aanpassen om het mooier te maken.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor het lezen. Fijn dat jullie het goed, griezelig of creepy vonden. Dat doet deugd. Die stroken behang merk je terecht op, N.D.D. Ik heb daar wat tussenuit geknipt omdat de tekst te lang werd. Te slordig aan elkaar geplakt.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit kan je zo plaatsen in een horrorfilm, zou het zeker creepy noemen (en goed uiteraard). Laatste zin kan je denk ik nog wel iets dikker aanzetten; bijvoorbeeld met een toevoeging hoe haar stem klinkt als ze gilt; bijv; 'Vanuit de WC klonk het lijzige gegil van Chantal dat Peter direct deed verstijven.'

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind dit wel werken. Je zou eventueel het begin nog trager en verstilder kunnen maken voor nog meer effect. Voor mij werkt het wel dat je die letters langzaam laat zien. Je ziet het aankomen en er is geen ontkomen aan.