#263- Intelligentie- Gelukkig nog andere kwaliteiten

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#263- Intelligentie- Gelukkig nog andere kwaliteiten

“Griekse letter, zes letters?” Ze tikt met het uiteinde van het potlood tegen het dubbelgevouwen puzzelboekje dat voor haar ligt. “Welke letters heb je al, lieverd?” “Begint met een L, eindigt met een A.” “Nou, dan is het heus niet zo moeilijk hoor. Dan kan het niets anders zijn dan de Lambda.” “O ja... natuurlijk...” “Dat had je eigenlijk wel moeten weten.” Haar hand beeft wat wanneer zij de A neerpent. “Dat weet ik, sorry. Ze haalt haar pen van het papier, brengt het uiteinde waar het gummetje bladzijden geleden al afgegomd is, naar haar mond. Haar tandafdrukken staan al in het ijzer. “Je zult me wel dom vinden, maar… hoe schrijf je dat?” Hij spelt het woord, zij schrijft plichtsgetrouw mee. “Ook dat had je zo onderhand al moeten weten, lieverd.” Ze knikt. “Het spijt me. Ik doe echt mijn best.” “Dat weet ik. En het geeft niet.” Hij pakt het puzzelboekje weg en schuift een lijst met te voltooien cijferreeksen voor haar neus. “Ik wist natuurlijk al dat je niet op mijn niveau zit, toen je je voorstelde als Kimberley. Maar ja, we werden nu eenmaal verliefd. Ik help je graag. Met al deze oefeningetjes kun je weldra op mijn niveau met me converseren. Dan kunnen het hebben over politiek, het milieu en wat dies meer zij. “Ja… leuk.” Ze brengt haar hand naar haar mond, maar haar nagels zijn al afgekloven. “En daarbij, je hebt gelukkig nog andere kwaliteiten.” Ze glimlacht. Ietwat gerustgesteld. “Zo heb je afgelopen zaterdag mijn omelet eens een keertje niet aan laten branden. En gelukkig ben je knap.” Ze probeert hem te kussen, maar hij schuift haar test dichterbij. Wanneer zij bezig is, sms’t hij zijn vrienden. ‘Ik denk dat ik ditmaal de domste heb. Deze keer win ik.’

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een naar verhaal, die vent zou ik lekker in zijn sop gaar laten koken. En wat een vooruitzicht die 'leuke' onderwerpen :crybaby: Zonder gekheid goed geschreven lekker narcistisch getint :D Leest vlot en ik wens je een fijne avond.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Miller, … jakkes, niet leuk! is mijn eerste indruk. Aanvankelijk dacht ik aan een dementerend oud dametje. Je hebt wel een bijzondere sfeer geschapen.

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zich van iemand ontdoen. Zes letters: dumpen. Je zult maar zo iemand treffen. Ik krijg er nu al de kriebels van. Naar verhaal, mooi verteld. :thumbsup:

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gaandeweg wordt de situatie steeds minder gelijkwaardig en daarmee toon je de doortraptheid van de man steeds iets meer. Mijn aanvankelijke welwillendheid als lezer voor je personage wordt geleidelijk om zeep geholpen. Ik zit hier met een knoop in mijn maag, dus goed gedaan.