Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#262 Weer een nieuwe start

Voor de tweede keer dat jaar was hij aanwezig op zijn eigen begrafenis. De eerste keer was pas een paar maanden geleden en hij had het nu alweer voor elkaar gekregen om zijn dood wéér in scène te moeten zetten en weer zou het even harteloos gaan als de vorige keer. Zijn ouders, die inmiddels waarschijnlijk niet meer wisten dat hij er ooit was geweest, waren niet komen opdagen en de grote zaal die wat vrienden van hem hadden afgehuurd zag er kil en wit uit. De enige mensen die er toen waren, waren twee collega’s, twee gillende peuters die door de zaal heen holde en met hun zes kleurpotloden tekeningen op de grond maakte, en drie verre familieleden. Het geheel zag er zo triestig uit dat hijzelf na vijf minuten al was vertrokken terwijl hij zichzelf had beloofd om de hele dienst bij te blijven. Ik zou er niet van opkijken als ik wist dat iemand mijn lege kist had laten vallen. Nu was het anders stil. Het moeten lijken op een moord maar de politie zag dat anders: zelfmoord. Vooral omdat ik zo dom was om de drugs en de afzet brief op mijn bureau had laten liggen. Als het moord was, zouden al mijn vrienden opkomen dagen. Jenna zou zijn gekomen ik haar prachtige zwarte jurk. Ik kon haar gezicht zo voor me zien. Haar zachte huid, haar lippen die de mijne raakte en haar prachtige blauwe ogen die het liefst naar mij keken. De dienst was al een half uur bezig en ze was er nog steeds niet. Ik beet op mijn lip om niet te huilen. Ook zonder haar was de zaal bijna vol maar toch voelde het net zo leeg aan als de vorige keer. Ik hoorde een brommende motor en vanaf het begin van de straat zag ik een gele auto voorbij rijden. Heel even hoopte ik dat ze daar in zat maar toen ik naar binnen keek zag ik alleen een oude man. Ik zuchtte en keek naar de overkant van de straat waar de kerk was. Twee jonge mannen ieder een hoek van het spandoek vast liepen naar buiten. Hij zag een foto van zichzelf op het witte doek met ernaast de afbeelding van een otter, omdat dat het teken van hun football team was. Hij glimlachte. Toen de twee jongens uit het zich waren liep hij naar het steegje waar zijn fiets stond. De fietstassen zaten vol met folders. Hij was nu een bezorger. Een reclamefolderbezorger. Zuchtend deed ik mijn fiets van het slot, stapte op en begon te trappen. Nog even, en hij zou de stad kunnen verlaten. Hij moest gewoon nog wat geld hebben. En iedereen achter zich laten.

Lid sinds

10 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Juul, mooi verhaal. Goed gegeven, je eigen dood in scene zetten. Je moet alleen de tekst nog even goed nakijken. Je bent hier en daar een woord vergeten of er staat een woord dat niet klopt. Je gaat ook steeds van hij naar ik. Vooral omdat ik zo dom was om de drugs en de afzet brief op mijn bureau had laten liggen. Hierin ga je ook ineens over in de eerste persoon. Had moet volgens mij te zijn. Ik zou er niet van opkijken als ik wist dat iemand mijn lege kist had laten vallen. Als ik wist zou ik weglaten. Het is logisch dat je niet vreemd opkijkt als je het weet. Hier ook weer de eerste persoon.

Lid sinds

7 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel voor dee feedback! Ik heb er inderdaad niet zo goed bij stil gestaan voor de hij en ik. Komt omdat ik mijn boeken meestal schrijf met de ik- vorm

Lid sinds

2 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nog eens kritisch nalezen kan geen kwaad. Er staan inderdaad een aantal fouten in waardoor ik de draad kwijtraak. Probeer in te zoomen met je camera, want je hint nu op veel dingen die niet duidelijk worden. Er gebeurt tegelijkertijd heel veel en eigenlijk niets.

Lid sinds

6 maanden 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik raak een beetje in de war van je verhaal. Vreemde zinnen of spelfouten, er missen hier en daar wat komma's (of zelfs woorden) en perspectief wisselt. Ik zou niet in 1 zin kunnen vatten waar het nou eigenlijk over gaat. Ook niet in 2 of 3. Er gebeurt teveel. Is het allemaal wel relevant wat er gebeurt? Het lijkt ook wel iets te lang (max. 300 woorden was de opdracht) maar ik heb ze niet geteld ;).

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Boeiende elementen in je verhaal maar ik struikelde ook hier en daar over de wisselingen tussen 'ik' en 'hij' en zinnen die niet helemaal soepel lopen. Inhoud spreekt me wel aan, je hebt de gegeven woorden/zin creatief in een verhaal geweven. groet, Cora

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook jij hebt een mooie invulling gegeven aan de opdracht. Eens met de bovengenoemde feedback. Lees je tekst nog eens goed na, of laat het iemand anders lezen.