Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#250 - Een langwerpige cilinder

12 juni 2019 - 16:31
Het gehele voorwerp lijkt een soort lange slanke cilinder, die aan de onderkant langzaam taps toeloopt. Als je echter goed kijkt zie je dat het voorwerp in ieder geval uit twee onderdelen bestaat. Een plastic behuizing en een kern gemaakt van kunststof met een vulling van inkt en een metalen punt aan de onderkant. Het bovenste deel van de behuizing heeft een blauwe kleur en het onderste gedeelte is doorzichtig. Aan die onderkant bevindt zich een klein gaatje waaruit de kern van binnen uit naar buiten geschoven kan worden. Door op een klein uitstekend doorzichtig knopje aan de bovenkant van het gehele voorwerp te duwen komt de kern naar buiten zetten. Tegelijkertijd komt dan een deel van de kern uit de zijkant van de behuizing geschoven om de kern op zijn plaats te houden. Door op dit uitsteeksel te drukken, wordt de kern weer naar binnen getrokken. Op diezelfde hoogte aan de buitenkant van de behuizing zit tevens een soort arm, vrij strak langs het lichaam gehouden, waarmee het gehele voorwerp achter een dun oppervlak vastgezet kan worden.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juni 2019 - 16:41
:D het schrijverswerktuig bij uitstek :thumbsup: Heel mooi beschreven JayB, genoten van je inzending. Fijne avond.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juni 2019 - 16:55
Mooi. Dat zo'n ogenschijnlijk eenvoudig en alledaags gebruiksvoorwerp zo interessant kan zijn. Zonder het te benoemen knap beschreven.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 juni 2019 - 23:27
Leuk. :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juni 2019 - 8:14
Geen gewone pen, een Bic. Leuk hoe het eigenlijk allang duidelijk is, maar jij toch gewoon door blijft beschrijven. Daarmee til je het over het niveau van een raadsel heen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juni 2019 - 9:39
Ik zie de pen voor mij, heel beeldend beschreven. Doordat je bij de pen blijft en ieder onderdeel duidelijk beschrijft, blijf ik geboeid lezen. De eerste keer dat ik geboeid ben bij de beschrijving van een pen.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juni 2019 - 23:15
Een gedegen beschrijving van een pen, uitgewerkt tot in het kleinste detail. Ik moet bekennen dat ik niet zag dat het een pen was, omdat ik het woord 'inkt' miste en een cilinder voor me zag, maar na herlezing was het overduidelijk. Mooi ook dat de lezer er zelfs uithaalt wat voor een merk pen dit is! Een suggestie; omdat je je hier beperkt tot sec een beschrijving, gebruik dan ook andere zintuigen om de lezer meer gevoel bij het voorwerp te geven. Je kunt bijvoorbeeld omschrijven hoe deze pen in de hand ligt, hoe groot de pen is (bijvoorbeeld als je hem vergelijkt met je hand) en hoe hij aanvoelt (glad, koel e.d.)

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
14 juni 2019 - 15:43
Dank jullie wel. En ja, goed punt Lizette. Dank je wel. Besefte van de week al dat dat iets is waar ik aan kan werken. Ga ik doen! Groeten, Jayb