Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#249 — Rondleiding

“Elke woensdagavond log ik even in op de website om te zien wat de nieuwe weekopdracht is. Ik begin dan eerst vrij te associëren. Ik schrijf vrijwel alles op wat in me opkomt en zo hou ik na een uurtje twee opties over, waarvan er doorgaans een vraagt om een veel uitgebreidere uitwerking dan het aantal woorden in de opdracht toestaat. Vervolgens ga ik een setting bedenken. Heel belangrijk want karakters worden gevormd door hun omgeving. Daarna ga ik dus mijn hoofdpersoon uitwerken. Geslacht, leeftijd, achtergrond, karakter, eventuele tics en eigenaardigheden, dromen en frustraties en zo meer. Er komt heel wat bij kijken om geloofwaardige karakters neer te zetten. Tot slot begin ik aan het daadwerkelijke schrijven, maar meestal is het dan alweer woensdag, dus begint het weer van voren af aan.” Er klonkt wat gegniffel in de groep bij die laatste opmerking. “Herkenbaar”, mompelde de dame die zich had voorgesteld als Mevrouw Marie. “En dus zal het jullie niet verrassen,” zei de schrijver terwijl hij de deur naar zijn schrijfatelier opende, “dat het hier vol ligt met karakters. Pro- en antagonisten, sommige in verregaande staat van ontwikkeling, maar de meeste niet levensvatbaar. Kijk, daar in de hoek bijvoorbeeld staat een halve buurvrouw die ik voor opdracht #246 wilde laten opdraven, maar toen ik haar prachtige benen wilde beschrijven was het alweer woensdag dus van dat draven is niets geko— JAN P!“ Een van de bezoekers was afgeleid door wat nog het meest op een grote hond leek. “Jan P. niet aankomen! Dat is Lupus van de Halloween-opdracht. Die is nooit afgemaakt, maar ik vertrouw ‘m niet. Zie je, daar heb je ’t al, Lupus af! Lupus niet Jan P.! Die is gepubliceerd!” Met een sprong die het beest in de schrijfopdracht nooit voor elkaar had gekregen vloog Lupus de man met de paardenstaart naar de keel. De schrijver had zijn creatie duidelijk niet onder controle en Jan P. Meijers zou geen boeken meer publiceren. “Marijcke, zou jij misschien even een kopje thee kunnen zetten en wil de rest mij dan even helpen deze bloederige troep op te ruimen?” “Die spinnen? Nee, die zijn niet echt, denk ik.”

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Graag gelezen. :thumbsup: Een beschrijving van een site-omgeving. Ik heb het ook nog voorgehad dat ik een creatie niet onder controle had... Het is een nachtmerrie.

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bart lekker stukje, ik weet nu waar ik voor onafgemaakte karakters terecht kan :D Leest als een trein en met een lach. Gezellig je weer een keer hier tegen te komen, fijne Pinksteren :nod:

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Bart, … schrijf jij nu ook een beetje psychotisch? Daar las ik net over bij Bruno. Je moet maar op het idee komen; heel bijzonder en leuk geschreven.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Niet echt horror, maar wel humor. Hormor, zeg maar. :-) Nu heb ik Jan P. ooit eens een levende lijve mogen ontmoeten en ik herken hem zeker in je beschrijving. :-)

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Bart, Een verrassend stukje, ik heb het met een glimlach gelezen. Eigenlijk jammer van de hondenbeet, het was zo'n leuk verhaal ;) Met veel plezier gelezen :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Bart, als het zo'n drukke week is, dan is het begrijpelijk dat de invulling van de schrijfopdracht er een beetje tussendoor schiet. Ook hier neigt het meer naar humor dan horror, maar dat neemt niet weg dat het goed is geschreven. Mooie opbouw en je neemt vanaf het begin de lezer mee het verhaal in. Die laatste zin is leuk gevonden :).