Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

opdracht # 249 - de dressing

Van zodra ik de dressing inga, bekruipt me een gevoel van onbehagen. Er hangt een vreemde geur. Mijn kleding hangt roerloos aan de kapstokken, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er een lichte rimpeling door trok. De dressing is mijn paradepaardje. Na jaren zeuren aan het hoofd van Dirk, is hij gezwicht voor het feit dat we van de kleinste slaapkamer een kleedkamer moesten maken. Na maanden timmeren, verven en sakkeren heeft hij het slaapkamertje omgetoverd tot een ruimte waar ik me gelukkig in voel. De dressing is tiptop in orde. Mijn jurkjes hangen kleur bij kleur. De schoenen staan netjes uitgestald en mijn grootste schat, mijn kostbare lingerie ligt zorgvuldig opgevouwen in de laden. In de grote spiegel aan de achterwand kan ik mezelf van top tot teen bewonderen. Dirk heeft de kleerkast in de slaapkamer gekregen. Hij komt hier nooit. Ik doe een paar stappen naar voren, maar iets zegt mij stil te blijven staan. Koude rillingen lopen over mijn rug. Wat is er toch? Waarom dit beklemmende gevoel? Waarom deze angst? Ik blijf stokstijf staan en laat mijn ogen speurend in het rond gaan. Alles lijkt in orde. Ik draai me om en besluit de dressing te verlaten. Dan bereikt een licht geluid mijn oren. Een ritseling. Een zucht? Verstijfd van angst voel ik een hand die mijn rug betast. De hand kruipt hoger tot in mijn nek waar de nekhaartjes overeind staan. Mijn hart gaat als een razende te keer. Ik voel me zwak worden in mijn benen en zie de grond traag op me afkomen. Ik val en probeer tevergeefs het zware gewicht dat mij verplettert van me af te duwen...

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Iemand is mijn dressing binnengedrongen. Waarschijnlijk heeft de persoon zich verborgen gehouden tussen mijn lange feestjaponnen en peignoirs.
lijkt me een overbodige observatie. De dreiging en spanning zat er vanaf het begin in. Het verhaal stort alleen wel een beetje in aan het eind. No pun intended.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Opdracht geslaagd, Marijke! :) :thumbsup: Die dressing is echt eng. En dat Dirk de kleerkast in de slaapkamer heeft gekregen, vind ik ook een leukerdje... Haha... En wat die laatste zinnen betreft... Dan bezondigen we ons daar bijna allemaal aan, aan het geven van een soort van verklaring... Verklaringen halen de angst al snel onderuit. Toch weer een leerrijke opdracht...

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Tilma, Fijn dat je langs bent gekomen en positieve feedback hebt gegeven. Ik vond het fijn dat je de dreiging en spanning kon voelen. Dat is dan toch gelukt. De overbodige toelichting heb ik geannuleerd. Het is inderdaad beter zo. Dank je voor de tip. :o

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag N.N.D. Bedankt voor je bezoekje aan mijn dressing. En het positieve commentaar dat je achterliet. Ik heb de desbetreffende overbodige zin geschrapt. Het is inderdaad beter zo. Ik ben blij dat je de opdracht goed ingevuld zag. Ik vond het best moeilijk om in eenvoudige bewoordingen angst en spanning weer te geven. Het schijnt toch gelukt te zijn. :o

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marijcke de spanning heb je goed getroffen, gelukkig heb ik geen dressing, mij niet gezien :D Leest als een trein, zoals we van je gewend zijn :thumbsup: Ik wens je hele fijne pinksterdagen :nod:

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag mw.Marie, Dank je wel voor je bezoekje en het mooie compliment. Ook voor U heel mooie pinksterdagen toegewenst. :) Op facebook kwam een reactie : en nu het vervolg? Moest dit vervolg je interesseren, het staat er te lezen. :o

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Marijcke, zelf gebruik ik een dressing meestal bij de salade maar ik ben inmiddels wel gewend aan Vlaamse uitdrukkingen hier :-) Mooie spanningsopbouw hoor, terwijl dit ook jouw genre niet is, volgens mij. Graag gelezen.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Bart, Fijn je hierbij weer te mogen ontmoeten. Ben blij met je compliment. Ik weet dat je eerlijk bent in je commentaren, dus waardeer ik dit complimentje extra. Het is inderdaad mijn genre niet, maar weet je dat één dezer dagen mijn eerste thriller/roman wordt uitgegeven door Ambilicious? En ik ben aan een tweede avontuur bezig van de reeks die ik in gedachten heb, met altijd dezelfde rechercheur als HP. Onvermoede 'talenten' komen op mijn oude dag alsnog bovendrijven! Fijn Pinksterweekend toegewenst. :o PS. Op Facebook werd om een vervolg van 'de dressing' gevraagd, is dit echt een Vlaams woord? Moest het je interesseren, het vervolg is er te lezen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, heel geslaagd. Ik had ik de salade versie ook in mijn hoofd, maar ik kwam snel achter de ware bedoeling. Wat mij betreft herhaal je het woord iets te vaak, daar kan nog iets in geschrapt denk ik. De beklemmende sfeer is heel invoelbaar.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marijcke, het is dat Bruno mij al liet kennismaken met het Vlaamse woord 'dressing', anders was ik ook even in verwarring gebracht en richting de salades gaan denken. Maar afgezien daarvan bouw je de spanning heel mooi op in deze inloopkast (dat is de Nederlandse uitdrukking; ))! En gefeliciteerd met je eerste roman!! Wat moet dat een heelijk gevoel zijn! Ik zou van de royalties alleen geen dressing laten maken..

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de eerste versie niet gelezen, maar zie dat je al wat hebt aangepast. Daardoor is het verhaal helemaal goed geworden. Mooie rustige opbouw. De allerlaatste zin maakt het verhaal wel af, die zou je nog kunnen schrappen zodat de lezer verder wil lezen naar het het vervolg. Erg goed gedaan, en leuk je weer eens een keer te lezen :)