Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Bedankt!

Sorry als dit berichtje off-topic is, maar ik zou langs deze weg graag de coaches en collega-auteurs bedanken. Eind vorig jaar maakte ik een belofte aan mezelf: na een lange carriére in de IT, zou ik mijn oude droom weer oppikken en opnieuw beginnen schrijven. Ik maakte één en slechts één goed voornemen voor het nieuwe jaar: "ik wil dit jaar minstens één schrijfwedstrijd winnen." Om mijn "schrijfspier" te oefenen en mezelf wat discipline op te leggen, begon ik mee te doen aan de wekelijkse schrijfopdracht. Dat was (en is nog steeds) een heel leerrijke ervaring. Af en toe dwong een opdracht me mijn comfortzone te verlaten en over onderwerpen te schrijven waar ik anders nooit over nadacht. Ik ontdekte ook dat er grote verschillen waren tussen het Nederlands dat ik schreef (Vlaams) en het Nederlands dat in Nederland geschreven wordt. Dat was nuttig omdat er meer schrijfwedstrijden zijn in Nederland dan in Vlaanderen. Ik ging met een fijne kam over alle teksten die ik schreef, en als ik een verhaal instuurde voor een wedstrijd in Nederland, dan verving ik een woord zoals "lavabo" door "wastafel." Om een lang verhaal kort te maken: ik heb, vroeger dan verwacht, mijn doel bereikt. Ik kreeg net een mail van de organisatoren van de Gorcumse Literatuurprijs met de melding dat mijn verhaal "Opa 75" de eerste prijs won in de categorie "proza" door auteurs ouder dan 20. Naar het schijnt ben ik de eerste Vlaamse winnaar :D Ik mag mijn verhaal op 23 mei voorstellen op de prijsuitreiking in Theater Peeriscoop in Gorinchem. Ik zal er zeker de wekelijkse schrijfwedstrijd vermelden als ik daar de kans toe krijg. Zonder jullie had ik dit niet gekund.

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Bruno, … van harte gefeliciteerd met je succes! Fijn dat je je voornemen, met medewerking van SO, hebt kunnen realiseren. Het ga je goed, Bruno.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gefeliciteerd Bruno :thumbsup: . Net op de website gekeken, leuk dat je gewonnen hebt boven de 20 jaar. Je doel bereikt, heerlijk gevoel. Ik wens je veel succes in je verdere leven en natuurlijk een aai voor Ayla :nod:

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gefeliciteerd, Bruno. Prima oefening, meedoen aan de wekelijkse schrijfopdracht, blijkt. Die prijs is niet niks en volgens mij is werken in de IT ook een prima basis om verhalen met een logica erin te schrijven.