#227 Nieuwjaar

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

#227 Nieuwjaar

Het nieuwe jaar begon anders dan we verwacht hadden. Gelukkig werd ik wakker en ging naar het toilet. Daar hoorde ik een constant getik. Nee, ik was het niet die druppelde. Het geluid kwam niet uit het toilet, ook niet uit de kamer, maar uit de badkamer. Bij het ganglicht ging ik op onderzoek uit. De kranen boven de wasbak waren dichtgedraaid. Dan moest het een kraan in de douche zijn. Ik boog me voorover om het te controleren en voelde mijn hoofd en schouder nat worden. Vreemd. Toch maar het licht in de badkamer aangedaan. De vloer was zeiknat. De plafondlamp lekte. Kennelijk had die een blaas zonder sluitspieren. Man wakker gemaakt. Die heeft het noodnummer gebeld. Niet bereikbaar. Daarna schoonzoon gebeld, die was wel bereikbaar. Tot ons geluk heeft hij het probleem weten op te lossen. Wat bleek? Er was vuurwerk op ons dak gegooid dat voor een gat zorgde. Wat zou er gebeurd zijn als ik later naar het toilet was gegaan? Waarschijnlijk had ik het dan niet kunnen navertellen. (Ik wilde geen witregels gebruiken maar de pc staat steeds op afstand. Als ik op geen afstand klik, gebeurt er niets. Misschien iemand die weet hoe ik dat kan veranderen?)

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Graag gelezen. (Je opmerking doet me vermoeden dat het een badkamer is met witte voegen tussen de tegels... :rolleyes: )

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Het gaat bleek naast de lamp te zitten en is daarlangs naar beneden gesijpeld. Dit was een keer geen fantasieverhaal.

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo dat is niet de beste start van het jaar, gelukkig op tijd ontdekt. Ik mis wel een beetje de definitieve omschrijving van de ruimte. Het is meer een omschrijving van het moment.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een beetje jammer dat de opdracht qua lengte en inhoud volledig genegeerd is, Vooruit, bijvoeglijk naamwoorden worden vermeden, maar daar is ook alles mee gezegd. Een beetje kort door de bocht lijkt het eigenlijk een verhaaltje dat in één adem is verteld op de vraag van bijvoorbeeld een buurvrouw of iemand nog wat heeft meegemaakt de laatste tijd. Dit motiveert mij dan weer niet echt om veel moeite in de feedback te steken. Toch even een paar dingen: Ik kan me wel voorstellen dat Levina het woord 'gelukkig' inpterpreteert als verwijzend naar een gemoedstoestand, al denk ik niet dat dat hier zo bedoeld is. Maar het is op zijn minst ambigu zo. Het woord 'getik' associeer ik niet onmiddellijk met druppelen. In plaats van 'ook niet uit de kamer' zou ik 'ook niet uit de huiskamer/woonkamer' schrijven, de andere kamers zijn immers ook kamers. Maar de buurvrouw zou vast wel begrijpen wat er wordt bedoeld :)

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Tja, uit het leven gegrepen, begrijp ik uit #3. Maar voordat ik tot dat inzicht kwam, moest ik eigenlijk wel grinniken toen ik je 2e zin las. Ik zag er namelijk de blijdschap in dat je op tijd wakker werd zodat je naar het toilet kon om daar te doen wat je nu eenmaal liever niet in bed doet. :lol:

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Soms heb ik geluk, Ton. Ik heb altijd moeite met regels, coach. Soms ga ik over de grens heen en soms bereik ik de grens niet. Meestal fantaseer ik er op los, dit was een stukje uit het leven gegrepen. Ik had het wel langer kunnen maken, maar dan was het langdradig geworden.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Natuurlijk is dat prima Tja. Maar mijn taak hier is opdrachten verzinnen en feedback te geven op de uitwerking daarvan. Daar investeer ik uiteraard tijd en moeite in. Als jij daar liever gewoon tussendoor wilt freewheelen is dat helemaal prima :)

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Tja, … gelukkig geen kortsluiting gehad. Ik zou stijf staan van de schrik. Succes met het verloop van de zaken.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik vond het achteraf ook best link, Riny. Dat snap ik, coach. Meestal maak ik me er ook niet zo gemakkelijk vanaf. Sorry.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik las bij iemand anders dat je verwachtte dat je feedback misschien niet zou worden gerespecteerd. Reken maar dat iedereen dat wel doet. Het is juist bewonderenswaardig dat coaches zoveel moeite doen.