Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#226 - Wat als we elkaar nog brieven schreven

29 december 2018 - 16:27
Donderdag 27 december 2018 Hoi mam, Geen woorden maar daden, zeg je wel eens. Daarom trek ik de stoute schoenen aan en voeg ik de daad bij het woord door je te schrijven. Afgelopen jaren waren vreemd want we raakten vervreemd van elkaar; dat is echter precies het tegenovergestelde van wat ik wil, realiseer ik me sinds kort. Na de scheiding van jou en pap doolden er veel spoken uit het verleden door mijn gedachten waardoor ik de werkelijkheid uit het oog verloor. Helaas heb ik jou daardoor lange tijd de schuld gegeven van veel dingen in mijn jeugd. Dankzij mijn therapeut zie ik nu in dat ik mijn pijlen de afgelopen jaren op de verkeerde persoon heb gericht en dat ook jij weinig keus had. Je ziet het pas als je het doorhebt, zei Cruijff ooit. Ik hoop oprecht dat je mij kunt vergeven dat ik je een tijd op afstand heb gehouden en wil dat graag veranderen. Wil je daarom alsjeblieft oudejaarsavond met mij doorbrengen? Dan halen we de goede herinneringen naar boven, binden de slechte aan de grootste vuurpijl die we kunnen vinden en schieten die samen de ruimte in. Ik hoop met heel mijn hart dat je ja zegt en wens je sowieso een fantastisch 2019. Alle liefs, Je dochter ------------------------------------------------ Vrijdag 28 december 2018 Lieve dochter, Je moest eens weten hoe blij verrast ik ben door je initiatief. De kunst van slachtofferschap is om daar niet in te blijven hangen en wij verstaan die kunst gelukkig beiden. Daarom wil ik absoluut, zeker weten, samen met jou het nieuwe jaar inluiden. Laten we onze pijlen op de toekomst richten en de 31e een toast uitbrengen op een prachtig 2019, waarin we samen nieuwe en vooral mooie herinneringen gaan maken. Dikke knuffel, Mam

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 december 2018 - 16:45
Wat een warme correspondentie! :thumbsup: Twee eerlijke brieven. Waarom eromheen blijven draaien? Een goed voorbeeld voor menige ruzie. :nod:

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 december 2018 - 23:26
Karinska, … geweldig. Moeder en dochter weer bij elkaar. Hoe goed kun je 't hebben, na elkaar eerst de ruimte te hebben gegeven. Met plezier gelezen, Karinska. Tof :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 december 2018 - 9:49
Je brieven ontroeren me heel erg. Geweldig, dat moeder en dochter letterlijk en figuurlijk weer naar elkaar toegegroeid zijn en nog kostbare tijd met elkaar door kunnen brengen. gr. Nynke

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 december 2018 - 13:57
Karinska, wat een prachtige verzoening, de tranen rollen bij mij. Hoe mooi heb je dit gedaan. Ik wens iedereen die een problematische relatie heeft dit graag toe! Klein dingetje: - Afgelopen jaren waren vreemd want we raakten vervreemd van elkaar; Mss Afgelopen jaren waren stil want we raakten vervreemd van elkaar;? Vreemd en vervreemd in een zin vind ik persoonlijk niet zo mooi. - veel dingen in mijn jeugd: uit mijn jeugd? Fijne dag.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 december 2018 - 11:05
Hoi Karinska, de kracht van de brief; we zouden het bijna vergeten in deze tijd van appjes en snelle mail. Wat leuk dat je deze opdracht in deze vorm hebt gegoten. Prettig om te lezen!

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
31 december 2018 - 14:02
Beste May, Riny, Nyceway, Levina, Mw.Marie en Chantal, Heel erg bedankt voor jullie fijne reacties, warme complimenten en duimpjes, Fijn dat ik gevoelige snaren raak, met hetzelfde gevoel schreef ik zelf deze briefwisseling ook. @mw. Marie: ik heb precies dezelfde wens. Het initiatief ligt echter bij de dochter. De keuze voor 'vreemd' en 'vervreemd' was een bewuste. Ik speelde een beetje met taal hier. Ik heb even nagedacht over 'in mijn jeugd' en ik laat hem staan. 'in' beschrijft de impact van de gebeurtenis op dat moment voor mij beter. Misschien is het woord 'tijdens' ook een mogelijkheid. Ik wens jullie allemaal ook een prachtig en gezond 2019, vol inspiratie!

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 januari 2019 - 23:55
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het brieven-format niet genoeg ken om er goede feedback op te geven; brieven zijn een bijzonder en compleet andere soort kunst, maar dit zijn in ieder geval twee mooie brieven! Ik ben best benieuwd naar de oorzaak van de vervreemding... Graag gelezen!