Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#224 Redder

Terwijl ik een slok wijn neem valt mijn blik op haar. Ze danst. Een niet al te subtiele paringsdans. In haar handen heeft ze een flesje Spa. Ik rol met mijn ogen wanneer ik zie wat ze ermee van plan is. Het water stroomt over haar blonde haren, strakke shirt en minirokje. Het is overduidelijk dat de mannen die zich in haar nabijheid bevinden met moeite hun ogen in hun kassen houden. Ik stoot Suze aan. 'Tssssk... moet je kijken.' Mijn vriendin fronst haar wenkbrauwen. 'Een Ferrari zonder motor' zegt Suze. 'Ziet er allemaal mooi uit van de buitenkant, maar er zit niets in' vul ik aan. Samen proesten we het uit. Even later loop ik richting het toilet. Hoe het gebeurt weet ik niet, maar ineens lig ik op de grond. Ik voel een scherpe pijn in mijn rechterarm en mijn hoofd lijkt bijna uit elkaar te barsten. Wanneer ik mijn ogen open zie ik verschillende gezichten boven mij ronddansen. 'Teveel gezopen, eigen schuld!' Ik hoor gelach. En dan een geïrriteerde stem. 'Oprotten allemaal, dat meisje heeft hulp nodig, zien jullie dat dan niet?' Ik zie haar knappe gezicht boven me zweven. Met verbazingwekkende kracht tilt ze mij omhoog, slaat mijn arm om haar nek en loodst me naar de EHBO-post bij het toilet. Ik word neergezet op een stoel en ze bestudeert de snee op mijn arm. 'Ik zal het even ontsmetten en verbinden, maar het hoeft niet gehecht te worden.' Verrassend vakkundig ontsmet en verbindt ze mijn arm. 'Drink even wat.' Ze kijkt me bezorgd aan en duwt het halflege Spa-flesje in mijn handen. Voor de zekerheid moet je wel even langs je huisarts voor een tetanusprik.' Blijkbaar kijk ik haar stomverbaasd aan. Ze lacht. 'Vaatchirurgen houden ook wel van een dansje op zijn tijd.'

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk zo kan het zomaar gebeuren. Wat zijn die dokters altijd knap he :D Mooie reddende kerstengel, ik dacht eventjes aan een overdosis, maar water is al voldoende volgens deze dokter. Fijne dag.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie invulling van vooroordelen op basis van uiterlijk. Iedereen herkent zichzelf in dit onderwerp. Goed geschreven.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het uiterlijk is wel het eerste dat we waarnemen, de etiketten die worden opgeplakt zijn niet altijd even waar. Goed weergegeven.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Thema goed uitgewerkt . Misschien is vaat chirurg iets teveel van het goede, maar ach... Graag gelezen

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Saarmaarwaar, Ik heb je verhaal met plezier gelezen. Een zeer grote tegenstelling tussen uiterlijke schijn en de werkelijkheid. Je laat heel goed zien, hoe snel mensen hun oordeel klaar hebben. Opm. Kijk nog even de interpunctie na: hier en daar ontbreekt een komma. Bijvoorbeeld: ‘Ferrari zonder motor,’

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de positieve feedback! Leuk! @mw.Marie: Een overdosis zou inderdaad ook wel mooi passen in het verhaal. Lekker dramatisch :) @John Doe: Daar heb je wel een punt ja, 'vaatchirurg' ligt er best wel dik bovenop misschien. @Schrijfcoach Nel Goudriaan: Bedankt voor jouw positieve woorden en ik zal zeker nog even kijken naar de interpunctie.