Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 219 Recording

Odile, wat een afschuwelijke opdracht. Mijn zenuwgestel verkrampt al bij de herinnering aan dat interview. Heel vroeger had ik een bandrecorder bij mij met een knop Record en een knop Play. Nu moest ik een interview afnemen met iemand met gegarandeerd een moeilijk verstaanbaar accent. “Dan neem je het toch op met je iPhone, pa.” Inderdaad, hij had een nieuwe en ik had zijn oude. Er volgde een uitleg die ik meteen weer vergat. Dus stap voor stap opgeschreven. Drie keer gerepeteerd door hem te bellen en dat op te nemen. Een uur voor de telefonische afspraak krijg ik de laatste instructies. Mijn iPhone ligt klaar, ik hoef alleen maar op de knop te drukken om de opname te starten. Ik bel met de vaste telefoon en neem op met de smartphone. Apple-tje eitje. Gauw nog even een slokje water voor mijn droge keel. De telefoon gaat over. En wordt opgenomen. “Met Betsie Boskamp.” “Goedemiddag. Met Peter Fiedeldij Dop. Wij hadden een afspraak voor een interview. Komt u dat uit, nu?” Oeps, ik moet op die knop drukken, maar het scherm is zwart! Ik druk op de aanknop en gelukkig verschijnt het laatste scherm. De startknop is rood. Wat betekent dat nou? Doet-ie ‘t, of doet-ie het niet? Ik hoor die mevrouw praten, maar ik luister niet. Ik herinner mij van de videocamera dat de rode knop ‘recording’ betekent. Dus het zal wel goed zijn. “Betsie? Mag ik Betsie zeggen?” “Dat deden we toch al… ik zei net…” Achteraf viel het accent mee. Gelukkig waren mijn aantekeningen op papier voldoende voor het artikel, zoals altijd.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op het laatste moment proberen uit te vogelen hoe de opneemfunctie van de iPhone werkt. Ik voel met je mee. Gelukkig werkt ouderwets pen en papier ook. Graag gelezen.

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zie je al slepen met een bandrecorder. Was het geen cassette recorder, daar kon je ook mee opnemen. Als je al een afspraak had, was het dan nodig om die nog een keer te maken. Leuk verhaal.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Siv: bedankt voor het meevoelen John: kwestie van beleefdheid om op het moment zelf nog even te vragen of het schikt leuk dat je het een leuk verhaal vond

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Peter, 'Apple-tje eitje': daar zou ik even patent op nemen als ik jou was :) Je neemt ons mee op reis door de tijd. Van bandrecorder naar smartphone. Om daarna gewoon weer bij pen en papier uit te komen. Heerlijk!

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Chantall: alleen maar leuk als Apple-tje eitje wordt overgenomen dank voor je overzichtsvisie alleen jammer dat de sneeuw in mijn hersenen het soepele handschrift vernietigden

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh wat heerlijk herkenbaar dat gedoe met die iPhone. Ken je net weer een nieuw kunstje, komt er wéér iets nieuws op de markt. Fijn dat er een perfectionist in je huist, die toch meeschrijft/aantekeningen maakt. :nod:

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Peter, Jij voldoet vanaf het begin helemaal aan de opdracht. Tot nu toe de enige. Op een heel natuurlijke manier overigens. Helemaal begrijpen doe ik het accent niet. Volgens mij bedoel je niet een dialect. Misschien de maat zoals bij muziek? Of zit ik er helemaal naast?

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mechtilde: dat heb je goed gezien, ik heb de neiging tot perfectionisme, in combinatie met luiheid valt er mee te leven Levina: wanneer iemand uit een andere streek net iets anders klinkt, wat door de telefoon extra hinderlijk is, dan hoeft dat nog geen dialect te zijn bijv. de klemtoon op de eerste lettergreep of op de tweede, de Amsterdamse aai in plaats van de ij, de z uitgesproken als een s, de v als een f

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi Peter, … er gaat toch maar niks boven pen en papier, oftewel stenobloc. Oejoejoei, dat is lang geleden. Acquisitie materiaal. Wat voor krabbel maakte ik daarvan. Ik kreeg het Spaans benauwd.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk en luchtig geschreven.Ik kan me goed inleven. Apple-tje eitje: erg leuke vinding. Genoten en goed de opdracht uitgewerkt!

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Rimy: steno gaf mij een 'dat kunnen alleen vrouwen' gevoel waarom een slingertje zetten, ik hield de professor makkelijk bij met mijn afkortingen (i h prf mak b m afk) Karinska: dank voor compliment

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb het gevoel dat ik nog nodig had dat je me expliciet vertelde dat het opnemen niet gelukt is. Wel leuk herkenbaar geschetst die verdwaalde aandacht.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
May: bedankt voor het leuk vinden, daar doe ik het voor Tilma: je trekt die conclusie, dus waarom zou ik die verwoorden? Bianca: bedankt voor je compliment

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat toch soms een gedoe met die apparaten en wat goed verwoord hier. Heel herkenbaar. Ik heb het niet met de geluidsopname, maar wel met het maken van een filmpje. Op de een of andere manier zie ik niet of ie nu opneemt of niet. Met heel veel plezier gelezen.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Weer een heerlijk verhaal dat goed gekaderd is en waarbij ik de spanning van tijd en het kunnen mislukken van de opdracht sterk meevoel. Ook ervaar ik de ruimte aan mijn eigen falen met memorecorders van het nieuwe soort te denken. Mooi resultaat. Ik zou ook niet vermelden dat de opname mislukt is, omdat de opmerking over de aantekeningen daar heel helder over is.