Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#214 Red Bull

Ja, kut. Waar is Red Bull dan als je het nodig hebt? Terwijl ik door de lucht tuimel denk ik na over wat ik in de recensie zal schrijven. ‘De koffie was stroef, de service bestond uit niets meer dan een blonde dame wiens hersenen in haar borsten verstopt zaten en… oh ja, de parachute deed het niet.’ Hoewel de aarde steeds dichterbij komt, lukt het me niet om te stressen. Ik denk aan andere dingen. Aan de scheur in het hout van de trap, waar ik eigenlijk weer eens overheen moet verven. Aan dat tientje dat ik nog van Peter krijg van een weddenschap van twee jaar terug. Aan die keer dat ik vijf cent te veel terugkreeg van een jongen achter de balie. Aan het feit dat ik mijn veters niet goed gestrikt heb. En ik moest nog naar de supermarkt. Waar zit ik met mijn hoofd? Ja, precies, in de wolken. Hoe kan het dat ik aan zulke onbenullige dingen denk terwijl ik mijn dood tegemoet vlieg? Is het een ontkenningsfase, wil ik niet toegeven dat ik doodga? Of is het iets anders? Misschien is het een oprechte zorg over de kleine problemen in het leven. Dat de kleinigheidjes in groten getale samen dit grote probleem overstemmen. Veel kleine loodjes samen maken ook een vrachtschip. Nou, dan hoef ik daar nu in ieder geval niet meer aan te denken. Dus ik spreid mijn armen en omhels de aarde als een oude vriend.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Red Bull geeft je vleugels :-) Mooi neergezet. De kleine dingen waar het in een leven om zou kunnen gaan. Samengevat in een kort verhaal met een begin, midden en (het zou mooi zijn om aan het eind terug te komen op die recensie) Humor: Waar zit ik met mijn hoofd? Ja, precies, in de wolken. Heerlijk. Ook het einde is humoristisch en tegelijk spreekt hier ook cynisme. Janko

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn excuses, mijn eerdere reactie 'klinkt' meer cru dan ik oorspronkelijk bedoelde. Wel valt me de laatste weken op, dat er steeds minder feedback door de schrijfcoaches wordt gegeven. Of slechts bij een paar en klaar. Ik snap dat dit niet jullie enige werk is, ik betreur het en ja, ik mis het. Misschien een idee om aan het einde van de week een soort evaluatie te geven, hetgeen jullie als schrijfcoach is opgevallen. Met eventueel wat aandachtspunten of verwijzingen waar een en ander is na te lezen.

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mike, je beschrijft doodbedaard het doodvallen. Voor mij komt het daarom niet waarheidsgetrouw over, maar dat kan iets persoonlijks zijn. Je laatste zin vind ik mooi. Graag maak ik gebruik om in te haken op Levina hierboven. Eigenlijk hoort deze discussie niet thuis onder jouw tekst Mike. Overigens zie ik jou overal langskomen, zo te lezen, waarvoor mijn dank. Graag wil ik Levina's idee ondersteunen: Misschien een idee om aan het einde van de week een soort evaluatie te geven, hetgeen jullie als schrijfcoach is opgevallen. Met eventueel wat aandachtspunten of verwijzingen waar een en ander is na te lezen. . Fijne weekend

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ten eerste, bedankt voor de reacties! Ten tweede: [quote: mw.Marie]Eigenlijk hoort deze discussie niet thuis onder jouw tekst Mike.[/quote] Bedankt, ik probeer inderdaad op alle teksten feedback te geven, of op zijn minst te reageren. Het is aardig wat werk, maar ik vind het leuk om te doen, daarom ben ik ook schrijfcoach geworden. Ik snap dat het frustrerend is als de schrijfcoaches niet op de tekst reageren, daar zijn de opdrachten immers voor. Er zit zeker iets in het initiatief om een algemene evaluatie te schrijven, alleen ben ik bang dat er weinig mensen zijn die er wat aan hebben. Iedereen schrijft zijn teksten anders, iedereen heeft een andere stijl en maakt andere 'foutjes'. Ik denk dat dit het zó lastig maakt om een algemene evaluatie te schrijven, dat dit dan elke week dezelfde evaluatie wordt. Ik geloof dat een persoonlijke reactie op elke tekst de meest effectieve manier is voor schrijfcoaches om nuttige feedback te kunnen geven, alleen moet er dan wat tijd in worden gestoken, maar voor schrijfcoaches zou dat op zich geen probleem moeten zijn...

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je Mike voor je uitgebreide reactie. Ja, je reageert inderdaad op heel veel stukjes en ik neem direct aan dat dit de nodige tijd in beslag neemt. Dat is al zo bij ons als lezers en schrijvers. Ik probeer altijd opnieuw te lezen als de schrijfcoach zijn of haar visie heeft gegeven. Ook dank je wel, Marie. Ik ben het helemaal met je eens dat dit niet onder het stukje van het wekelijks schrijfthema past. Soms borrelt ineens iets op en de digitale wereld lokt ons allemaal wel eens om ineens te reageren.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zie je wel dat dacht ik al dat Meikipeik en schrijfcoach Mike, een en dezelfde persoon zijn. Fijn hoor, dat je zo ver gekomen bent, Mike. Weet je, ik laat je niet te pletter vliegen, maar net als bij Hadeke was het gewoon een sterk verhaal in een boze droom. Met plezier en medeleven ook alle reacties gelezen. Fijne avond allemaal.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ach, mijn identiteit is onthuld! Ik wilde het schrijfcoach-zijn en het zelf participeren graag apart houden, maar dat is helaas niet gelukt ;) Bedankt voor de reacties!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oeps, wederom wil ik een kritische noot laten horen, juist wat ik hier op het forum vaak lees, namelijk dat je je lezer serieus dient te nemen. Mij was het al heel snel duidelijk.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Levina Levja Worden er lezers niet serieus genomen? Heb ik per ongeluk iets verkeerds gezegd? Ik had het idee dat het niet makkelijk was om te weten wie ik was. Wat gaf het weg?

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Levina Levja Worden er lezers niet serieus genomen? Heb ik per ongeluk iets verkeerds gezegd? Ik had het idee dat het niet makkelijk was om te weten wie ik was. Wat gaf het weg?
Nee, hoor Mike. Niets verkeerd gezegd, hoewel je het al veer eerder hebt verklapt. Ik weet niet meer in welk stukje. Juist schrijfcoaches geven vaak de boodschap af dat je de lezer niet moet ondermijnen, dus serieus nemen. Dat bedoelde ik dus.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[quote: Levina Levja]Juist schrijfcoaches geven vaak de boodschap af dat je de lezer niet moet ondermijnen, dus serieus nemen. Dat bedoelde ik dus.[/quote] Aaah, op die manier. Dat klopt zeker!

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De schijnbare onbenulligheden die door het hoofd van de neerstorter malen, die zagen we vaker deze opdracht. Leuk hoe elk zijn eigen onbenulligheden heeft. Het omarmen van de aarde las ik ook al eens, maar dat is geen kritiek. Mooi in je scene vind ik de ontkenningsfase. Die is origineel, had ik nog niet zo gebruikt zien worden. Dat, tesamen met die omarming, brengt er een liefdesverhouding in die verder geweven had kunnen worden.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb met veel interesse bovenstaande discussie gelezen. Ik ga me er nog even lekker in mengen :nod: @Meikiepeik, v.w.b. je stuk: ik vind je begin hilarisch en het is ook leuk hoe je van komisch naar poëtisch/beschouwend switcht. Wat mij opvalt is dat niemand 'valt' over je schrijfwijze van "grote getalen". Mijn eerste reactie was direct: hé, dat is toch fout geschreven? Het hoort toch 'groten getale' te zijn? Zo heb ik het toch geleerd, voor zover ik me kan herinneren? Maar ja, je bent tenslotte schrijfcoach, hè, dus dacht ik: eerst even googelen voordat ik iets loop te roepen wat niet klopt. Het blijkt echter inderdaad 'groten getale' te zijn. Geeft niks, vergissen is menselijk. @#1: Wat mij dan wèl weer prikkelt is dat SCHRIJFcoach Janko dit blijkbaar ook over het hoofd ziet. :( @Levina, je eerste reactie is recht uit het hart. Kostelijk. Ik ben het helemaal met je eens. Dit hoort op een andere plek plaats te vinden. Tenzij Janko echt niet weet dat Meikiepeik = Mike. Indien dat het geval is, ben ik persoonlijk opnieuw geprikkeld want wat zegt dat over Janko? @ Riny: eens met jou. Ik vind het ook bewonderenswaardig dat Mike nu al zo goed aan de weg timmert als schrijver. @#9 Levina: ik houd van jouw scherpe blik en positief/kritische houding. Niet mee stoppen a.u.b. :) @#10 Meikiepeik/Mike: haha, dacht je ons echt voor de gek te kunnen houden, als je een footnote plaatst met een link naar je eigen website? ;)

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Karinska: Heerlijk hoe je alles de revue laat passeren. Weet je, ik kan alleen dingen doen als het uit mijn hart komt. Soms kan dat behoorlijk lastig zijn. Weet allen, dat ik nooit bewust wil kwetsen. Ik zie schrijfsels als een (kunst) vorm dat we zelf scheppen. Vaak vinden we het nog lang niet af, maar als dan een ander ineens de vinger op de wond legt dan kan dat zeer doen. Toch geeft het vooral inzicht en daardoor vooruitgang. Dus feedback is heel belangrijk. Overigens vond ik en ik vind het nog steeds een goed en vooral leuk stukje. Goed dat je het opmerkte Karinska van groten getale. Ik hoop dat we de zogenaamde staande uitdrukkingen in ere houden. Bij dezen dus. Grote glimlach om de opmerking over het vermelden van de link. Dat was me ook al opgevallen en het is een prachtige site trouwens. Heel in het begin heb ik gekeken en nu dus weer even. Hieruit blijkt weer hoe belangrijk lezen en schrijven is. Laten we dat vooral blijven doen!