#214 — Going down

Fuck!
Niet leuk.
Te bedenken dat ik een jaar of drie geleden nog overwoog zelfmoord te plegen. Toen was dit een goed idee geweest. Nu komt het niet goed uit.
Oké. Het einde dus, eens? Ik kan proberen op mijn voeten te landen, maar waarschijnlijk schieten mijn scheenbenen dwars door mijn hersenpan heen. Om mijn rug? Complete verbrijzeling van mijn ruggengraat. Als ik het al overleef zou ik — en waarschijnlijk iedereen om me heen — wensen dat dat niet zo was. Visions of Stephen Hawking. De snelheid bij de landing zal zo’n 250 kilometer per uur zijn. Hoogte, gewicht (Oops!), wrijving, valsnelheid. Dit ga ik nooit overleven. Grappig, dat ik nog kan rekenen in deze situatie. Grappig, maar volkomen nutteloos. This is not going to be pretty.
Dus: Schulden betaald? Check. Oude Playboys opgeruimd? Check! Dagboeken? In de cloud achter slot en grendel. Planten water? Check. Hond uitgelaten? Check. Hoe was het ook alweer? Geloof ik in een leven na de dood? Nee. Dus geen laatste schietgebedjes. Je zou haast denken dat ik was voorbereid.
Arme pa en ma. Ouders horen hun kinderen niet te overleven. Nu, na Arie, lieve Arie, de tweede al. Ouders zouden vaker zelf moeten parachute-springen. Emma? Gaat waarschijnlijk terug naar haar ex. Had ze anders misschien ook wel gedaan. Het ging niet echt lekker de laatste weken.
Damn! Ik wou die Steinbeck-biografie nog lezen!
Gek hè? Op deze hoogte lijkt het allemaal nog zo onschuldig. Geen idee van de snelheid. Wanneer komt dat? De laatste 700 meter? 300? 100? Dat wordt een krater in dat weiland. Kan ik nog iets sturen zodat ik in plaats daarvan in die sloot daar terecht kom? O, wacht het gaat nu hard, als ik mijn armen en benen nou zo—

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Doei Bartsnel, leuk al deze gedachten te lezen, die door je hoofd kunnen gaan de laatste seconden van een vrije onvrijwillige val. Mooi brouwsel heb je ervan gemaakt, levendig. Fijne avond.
3 oktober 2018 - 19:20

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vijf minuten? Dat is snel hoor. Als je er langer over had gedaan, was het dan een John Denver biografie geweest? Of zou dat de authenticiteit niet ten goede komen? Ik vind het 'eens' in alinea 2 erg leuk. Zijn alle persoonlijkheden het met elkaar eens? Zo lees ik het althans, een gesprek met jezelf. De huppelende gedachten zijn heel gepast bij de opdracht. Daardoor lijkt het ook of er veel meer staat dan er staat. 'Gek hè' haakt mij een beetje pootje en de laatste zin oogt wat el cheapo met dat 'oops' en dat 'Doei'. 'Oops' had je trouwens al gehad. De eerdere incarnatie was leuk, heel veelzeggend in zijn tussenwerpseligheid. Had desalniettemin ook 'oeps' mogen zijn van me.
4 oktober 2018 - 14:03

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hahaha, leuk die checklist .Lekker belangrijk ook allemaal terwijl je naar beneden aan het donderen bent, maar je moet nu eenmaal wat in zo'n situatie. Het laatste gepruttel, vanaf het streepje kan wat mij betreft weg. Als je met de voorgaande halve zin eindigt vind ik het einde juist meer bloedstollend. Groetjes, Bianca
4 oktober 2018 - 14:42

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Erg leuk om te lezen, Bart. Er zitten hele grappige overpeinzingen in, o.a. het begin, over die periode van zelfmoordneigingen, de extra kilootjes die nu in het nadeel zijn, dat ouders eens wat vaker parachute zouden moeten springen en dat Emma waarschijnlijk terug gaat naar haar ex. gr. Nynke
4 oktober 2018 - 20:45

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Lekker gruwelijke en beeldende opmerkingen. Onzinnige dingen afvinken is ongeloofwaardig maar daardoor juist grappig. Droogkomisch is jouw stijl en ik vind het heerlijk. Doei!
5 oktober 2018 - 9:54

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Bianca: Helemaal eens, bedankt voor de tip. Ik heb de laatste woorden geschrapt. @i-Kat: Droogkomisch vind ik een mooi compliment Bedankt voor het lezen en de reacties, allen.
5 oktober 2018 - 23:02

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Haha. Ik zit bijna boven of onder je. Het heeft geen zin om je aan mij vast te klampen. Ik ga als een speer. Zo ervaar ik jouw verhaal ook. Een lekker tempo. Als je denkt dat je het niet redt gaat er van alles door je hoofd. Mooi beschreven.
8 oktober 2018 - 1:40

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
droogkomischlijkt mij wel een passend compliment Ik vind de oops bij het gewicht niet mooi; de haakjes eromheen niet, de hoofdletter niet, en de spelling ook al niet. Het idee wel, maar ik zag liever iets met wellicht een gedachtestreepje ofzo. En liefst eigenlijk ook met een oe, al denk je meer in het Engels tussendoor, dus het kan met ook zo.
8 oktober 2018 - 22:20

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bart, … mijn gedachten gaan uit naar aspirant zelfmoordenaars. Wanneer ze dit stukje lezen kunnen ze wellicht van gedachten veranderen. Je had er wel de vaart in: in vijf minuten geschreven … Met plezier gelezen.
11 oktober 2018 - 13:02