Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#213 Voortbestaan

-‘Frank, doe normaal. Iedereen kan je horen.’ -‘Iedereen kan me horen? Iedereen kan me horen? Laat ze lekker! Dinges, Stef, Steef, ja hoi. Hier nog een bier en een ranja voor dat meisje naast me. Ze mag namelijk geen alcohol. Geen alcohol! Hebbie ‘m?’ -‘Kom op man, zo erg is het toch niet? En een wijntje mag ik nu dus wel. Voor mij is het ook niet simpel hoor.’ -‘Niet simpel? Supersimpel! Je genoot er gewoon van. Elke keer weer. Hier, moeten jullie eens luisteren: We deden het dus overal! Niet alleen in bed, maar ook in de keuken en …’ -‘Frank, je bent dronken. Straks val je nog van je kruk. Of erger, worden we de kroeg uitgezet. Ga gewoon mee naar het hotel. Je weet dat ik niet alleen over straat durf.’ -‘Ja hoor! En nu heeft ze me opeens wel nodig. Steef, ga je me eruit zetten? Nee toch! Weet je, zet er nog een biertje tegenaan! En vooruit een wijntje. Laat de ranja maar zitten. Ze mag dúuus wel alcohol!’ -‘Stefan, laat het wijntje maar zitten. We gaan zo weg hoor. Mag ik vast betalen?’ -‘Ho, ho, misschien wil ik straks nog wel wat. Iets sterkers. Rum! Ik ga me zo klem zuipen, dat ik ‘m vannacht niet eens meer omhoog krijg. Want weten jullie! Ja, jullie mogen het gerust weten! Het slaat toch allemaal dood. Geen bloemen in haar tuintje. Bloemen, snappen jullie! En bijtjes! Zoemmm, zoemmm. Bloemetjes en bijtjes.’ -‘Frank, ik heb het je uitgelegd. Ik durf het gewoon niet aan.’ -‘En na iedere keer de benen omhoog mensen. Want dan zou het beter nestelen!’ -‘Kom op Frank. Laten we er morgen nog eens over praten. Je moet ook proberen mij te begrijpen.’ -‘Hoofdpijn, dat had ik begrepen. Pillen tegen hoofdpijn. Of gewoon een eerlijk verhaal. Maar nee hoor, ik moet er zelf achter komen. Een bankafrekening mensen! Ze wil een kind met me en slikt gewoon de pil door! Dat lukt dus niet hè.’ -‘Tjeesus Frank, niet iedereen hoeft alles te weten. Frank. Frank. Haal je hoofd eens van de bar Frank. Frank?’ -‘Wat nou?’ -‘Kom op Frank. Stefan kan je een taxi bellen?’

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hadeke, een mooie beschonken scene lees ik hier. Alcohol haalt de rem er goed vanaf, maar dan wordt het Frank toch echt teveel. Ik lees hier een vrouw die graag een kind wil en daar een vrijwilliger voor zoekt of begrijp ik het verkeerd? Fijne avond

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Hadeke, sterke opbouw van een bijzonder conflict! Los van het onderwerp van het conflict; ik heb ervan genoten! Je schetst je twee hoofdpersonen zo levensecht, dat ik de hele scene voor me zie, alsof ik erbij zit. :thumbsup:

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik snap het niet goed. Ik ben ook een beetje moe, maar is ze nou onvruchtbaar? Doet ze alsof ze toch zwanger wil worden terwijl ze de pil doorslikt? Wat heeft een bankafrekening ermee te maken? En nog een ander dingetje. Ze spreken de barman aan met 'barman'. Dan hoor ik op de achtergrond meteen het vliegerlied. En dat is wel een beetje gek. De dynamiek tussen den beiden personae vind ik wel plezierig onplezierig.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor jullie reacties. Mw. Marie en Tilma, het is optie twee uit Tilma's opsomming. :-) Ze doet alsof ze wel zwanger wil worden, maar is aan de pil, die niet in de basisverzekering zit. Dus zelf betalen, bijv. via acceptgiro o.i.d. Altijd dodelijk je eigen verhaal uitleggen. Maar gelukkig ook veel positieve opmerkingen en weer een hoog leerrendement. Tilma: welk vliegerlied? Hoe zou jij de barman aanspreken in deze scène?

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever
Ha Hadeke, heerlijke scene. Goed geschreven en lekker veel onder de oppervlakte. Vliegerlied zegt mij ook niets, maar ik ben het wel met Tilma eens dat 'barman' niet natuurlijk klinkt. In een bar is het waarschijnlijk of de naam van de barman of je vraagt zijn aandacht door naar hem te kijken, en spreekt hem daardoor niet direct aan met 'barman'. Maar ik geeft toe in geschreven scene werkt dat niet. Dus ik zou zeggen, geef de man een naam :-)

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een heerlijke puinhoop hebben je met die twee gecreëerd. Ik moet wel goed opletten, maar dat is heel normaal als je in gesprek gaat met een beschonken gefrustreerd mens.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Hadeke, Dronken zijn en dronken personen zien, het is niet direct mijn ding, maar als dronkemanspraatdialoog is het stukje wel geslaagd. En hier op Sol moet je van alle markten thuis zijn, dus= opdracht goed vervuld. :)