Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

# 213 Gezellig

‘Geweldig die nieuwe krukken, hè,’ zegt de barkeeper glunderend als Irma en Bob aan de bar van hun stamcafé gaan zitten. ‘Ik vind die ronddraaiende zittingen irritant,’ zegt Irma. ‘Nu kun je tenminste nog naar de andere bezoekers kijken,’ vind Bob. ‘Ga dan bij de voordeur zitten,’ oppert Irma, ‘dan kun je iedereen zien.’ ‘Jij hebt nog steeds een lekker humeurtje, schat. Ik hoopte dat je hier wat vrolijker zou worden.’ Irma reageert niet en nipt van haar Jägermeister. Even later gaat er een vrouw aan de andere kant van Bob zitten. Hij draait zich naar haar om en zegt: ‘Hallo, wat gezellig. Wil je iets van me drinken?’ Irma stoot hem aan. ‘Doe niet zo dom. Ze is alleen maar naast je komen zitten in de hoop gratis te kunnen drinken. Een vrouw die alleen naar een café gaat is niet te vertrouwen. Laat haar maar mooi haar eigen drankje betalen. Ik werk niet om een of andere sloerie op mijn portemonnee te laten teren en jij ook niet!’ Ze had zo hard gesproken dat het geroezemoes in het café verstomde. ‘Houd je een beetje in,’ zegt Bob zacht. ‘Waarom? De meeste mannen hebben niet door dat sommige vrouwen misbruik van hen maken.’ ‘Genoeg, Irma. Wat moeten de andere gasten wel van je denken?’ ‘Dat zal me een zorg zijn.’ ‘Ik vind het beschamend zoals jij je gedraagt.’ Hij wenkt de ober. ‘Mijn vrouw rekent vanavond alle glaasjes af, inclusief het wijntje van mijn andere buurvrouw.’ ‘Begrepen.’ Woedend stampt Bob weg. Hij slaat de voordeur zo hard dicht dat het glas in de deur breekt. ‘Idioot,’ scheldt Irma. ‘Ik vrees dat dat glas ook voor uw rekening komt, mevrouw,’ zegt de barkeeper. ‘Stuur maar op. Dat vechten we thuis wel uit. Schenk je me nog een keertje in?’

Lid sinds

9 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever
Ha Tja, 'Woedend stampte Bob het café uit. Hij sloeg de voordeur zo hard dicht dat het glas in de deur brak.' Dit lijkt me dubbelop. 'Woedend... uit' kan volgens mij weg. De dubbele betekenis van glas die je in je scene hebt verwerkt vind ik prima gevonden.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Tja, lekker stel die Irma en Bob. Goed neergezet! Prachtig hoe Irma zo laconiek reageert aan het einde, ze is zeker ervaringsdeskundige? :)

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De stukken vliegen er hier vanaf. Realistische dialoog met de heerlijke Irma, die er nog eentje(?) neemt. Klein dingetje, je schrijft de dialoog op met steeds vt erachter: zei Irma. Heb je daar een bepaalde reden voor ipv zegt Irma? Fijne avond.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Prachtige, laatste zin. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Realistische, vreselijke mensen. Zou ook mooi staan in de tegenwoordige tijd...

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geestig! Goed gevonden van dat glas in de voordeur. Hoe zou het verhaal eruit zien als je de laatste zin weg zou laten?

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je eigen man die een dame die alleen binnenkomt een drankje aanbiedt? Die Bob durft zeg. Irma wekt mijn sympathie met dat verzoek aan de barkeeper. Leuk verhaal Tja.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
vind Bob.
Wat zou Bob dwars hebben gezeten? Zo doet-ie anders nooit. Door die draaiende krukken, visualiseer je de scène goed. Ik zie Bob al lekker draaien. Dat maakt wel zijn oplopende woede minder waarschijnlijk. Andersom lag meer voor de hand.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe zou het verhaal eruit zien als je de laatste zin weg zou laten?
Hugh? "Dat vechten we thuis wel uit." Dit is gewoon de ninja-zin, the ultimate power, van het verhaal. :ninja: Nee! Niet wegdoen. ("Dat nog een keertje inschenken", kan misschien wel weg... Misschien dat het dan nog meer kracht geeft aan voorgaande zin? :? )

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wilde duidelijk maken dat de woede van Bob haar niet interesseert.
Dat is hier wel duidelijk. Ik vind Irma cool!

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Tja, Fijn weer een verhaal van jou te kunnen lezen. Met het :o bekende droge Tja-gehalte. Draaiende krukken, jaja.Je ziet tot wat dat leidt. :o