Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 213 - Eten of … swingen?

“Ja laten we samen gaan eten.” “Eh … ik weet een leuk tentje, ik ben daar een paar keer met Helga geweest. Of vind je dat een probleem?” “Nee joh, neem ik jou de volgende keer mee naar een restaurant waar ik samen met mijn minnaar kom.” “Leuk tentje.” Zegt Nel. “Ja he? Ik kom hier vaak.” Piet en Nel borrelen wat voordat ze aan tafel gaan. Nel is na een glas of vijf al behoorlijk tipsy. “Alsjeblieft hier heb ik de kaart voor jullie.” De serveerster heeft een grijns die Nel niet bevalt. “Ik ga even naar het toilet.” Als Piet naar het toilet is komt de serveerster aan tafel. “Het bekende recept?” zegt ze. “Eh … wat is dat dan? Ik ben hier voor het eerst,” zegt Nel geïrriteerd. “U neemt toch altijd de garnalen, of bent u niet de vrouw van meneer? Het gebeurd wel vaker hoor dat iemand zijn vriendin meebrengt.” “Wat!! IK ben de vrouw van meneer, die andere vrouw is zijn vriendin.” Zegt Nel woest. Als Piet terug komt van het toilet ziet hij dat zijn vrouw kookt in haar stoel. “Wat is er?” “Die serveerster denkt dat ik jouw vriendin ben, en dat ander kutwijf jouw vrouw.” “Nelleke niet zo hard, je wist toch dat ik hier vaker kom?” “Godverdomme ze denkt dat ik jouw vriendin ben, stom wijf.” “Rustig Nelleke, niet zo luid iedereen kijkt. Je wist het toch, jij gaat toch ook overal met Ton naartoe?” “Wat nou rustig, ik sla haar zo voor d’r kop. Vriendin! … wat denkt ze wel niet.” “Sst… Nel nu moet je ophouden, heel dat vrije huwelijk was jouw idee! Ik schaam me dood, ik ga.” Een halfuur later haalt Piet, Nel weer op, hij heeft besloten dat dit niet langer gaat.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie opgaande lijn van kwaad naar erger. De vrouw die kookt in de stoel, daar moest ik even heel hartelijk om lachen. Er zitten wat slordigheidsfoutjes in het verhaal, misschien wil je het nog even nalopen (jou als bezittelijk vnw = jouw en wat van dat soort kleine dingen).

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever
Inderdaad wat problemen met het perspectief, maar dat is op te lossen. Ik ben ook niet zo'n fan van een uitsmijter als: Een halfuur later haalt Piet, Nel weer op, hij heeft besloten dat dit niet langer gaat.' Je kunt het einde beter open laten. Maar verder: leuke insteek van de ruziende swingers. Met plezier gelezen.

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lucia, alles is al benoemd, dus ik heb heerlijk kunnen lachen, zonder na te denken. Hoe kom je erop dat een echtgenote boos wordt als ze uitgemaakt wordt voor vriendin van. Zou best ook weleens een compliment kunnen zijn. Fijne avond.