Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 208 Robot Care VI*

Ik ben RCVI*327, de Robot Care VI* generatie met als specialisaties persoonlijke verzorging klasse 3, diabetes 2 en hart-longen module 7. Daar is mijn zorgrobot. Ik hoop dat hij die extra sensors heeft om mijn veters te strikken. Nu hoef ik niet meer te wachten op een injectie en krijg ik direct hulp als ik stik. Dat hij goedemorgen zegt maakt mij niet veel uit. Ik hoor liever de stem van mijn dochter. Meneers foto omzetten in 3D, hoogte bed opslaan en scannen wat hij aan heeft. Zijn pantoffels staan midden onder het bed. “Goeden morgen, meneer Klaas sen.” O, daar heb je het al. Hij praat. Wat moet ik terugzeggen? “Môge, maatje.” “U bedoelt: goeden morgen, vriend? Begrijp ik u goed?” Hah, hij weet wat een maatje is. Zou hij ook weten dat het een borrel kan zijn? Of haring? “Ja, ik noem jou mijn maatje, omdat ik vrienden met je wil worden.” Kennismaking afronden. “Zal ik u of jij zeggen? Hoe wilt u dat ik u aanspreek? Met uw achternaam of met uw voornaam?” “Ik noem jou Woef, omdat je een hondenkop hebt.” Antwoord komt niet overeen met vraag. “Ik herhaal mijn vraag. Zal ik u of jij zeggen?” “Als jij mijn vriend bent, dan mag je jij zeggen.” Voor een robot moet het niet uitmaken, dus is het niet raar. “Als je maar beleefd tegen anderen doet.” “Ik spreek jou aan met je en jij. Anderen in deze ruimte spreek ik met u aan.” Tweede vraag herhalen. “Hoe wil jij dat ik je aanspreek, met je achternaam of met je voornaam?” “Zeg maar Piet.” Zo kent iedereen mij. “Jij wilt dat ik jou aanspreek met de voornaam Piet.” “Ja, nee, veel mensen denken dat het mijn voornaam is, maar het is mijn achternaam.”

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik lees het als een man die niet echt blij is met de robot en het ding een beetje belachelijk maakt. Denk wel dat het de toekomst wordt, al die zorg robots. Leuk stuk.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind dat je het leuk gedaan hebt met het verspringende weergeven van de gedachten van Woef en Piet. De laatste zin tilt het tekstje nog een niveau omhoog. Genoten.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
PeterFD, je krijgt het aardig onder de knie met je robot. Het is van een netjes geprogrammeerde soort. Je laatste regel is wel moeilijk voor een robot natuurlij., Je laat het ínnerlijk' van de robot mooi zien. Fijne avond.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
alle vier bedankt voor je leuke reacties die grap met Piet heb ik van Jokes baas, is dus helemaal authentiek

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed gedaan Peter! Met je stuk laat je heel goed de beperking van de vooruitgang zien. Voor persoonlijke aandacht is geen tijd, of in het geval van je robot, nog geen programma. Wel fijn dat de robot er niet mee kan zitten dat ie een hondenkop heeft :)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Peter. Van robotische spraakverwarring gesproken. Zowel bij de zorgbehoevende als bij de robot komt de stoom volgens mij binnen de kortste keren uit de oren. Benieuwd wat de RCVI* dan doet.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Peter, Na het lezen van jouw stuk wil ik geen zorgrobot als dat mogelijk is. Ik zou hartstikke gek worden. Dank voor het inzicht!

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Melga en Jurrit: bedankt voor het lezen in het begin van mijn achteraf gezien lange carrière heb ik aan geprogrammeerde instructie gedaan en onder meer was een opdracht: beschrijf hoe een robot een boterham met pindakaas moet besmeren, en dan werkelijk elk detail, op grond daarvan zou ik het wel een uitdaging vinden om spraakprogrammatuur voor robots te schrijven, je kunt dat met modules doen, alles wat je eenmaal geschreven hebt kun je opnieuw gebruiken, want zo werkt onze taal ook

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Peter, boeiend geschreven. Moest wel meerdere keren lezen, maar dat ligt aan mij. Je hebt de gedachtenwereld van beiden duidelijk neergezet. Graag geregeld, Connie

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh Peter - oh Peter, … ja maakt me bang voor dat wat nog best eens komen kan. Wanneer ik noodgedwongen iets vraag bij een internet bestelling, dan snappen ze nooit wat ik vraag en dat wordt dan gezegd met zo'n blikkerige stem. Daar krijg ik een blikkerig gevoel van. Je verhaal heb ik toch met belangstelling gelezen. We zijn er al aangewend dat er operaties met een robot uitgevoerd worden, gelukkig nog wel : onder leiding van een chirurg. :nod: :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Connie, Tja, Riny en coach: ik moest het stuk weer even lezen, het staat nu op de tweede pagina van de lijst fijn om jullie positieve reacties te lezen inderdaad een kunst om dialoog duidelijk neer te zetten, lukt steeds beter ik vind robots best veelbelovend, maar ik vrees het ergste als ik zie hoe nu de concurrentiestrijd met de kwaliteit van producten knoeit, er wordt altijd wel een onderdeel zo slecht gemaakt dat het apparaat op de belt belandt