#203 Inbraak

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#203 Inbraak

‘John, wakker worden.’ ‘Hè? Oh jee, heb ik geslapen? ‘Je snurkt al vanaf het begin.’ ‘Sorry, schat. Fijn dat jij wilde rijden; ik was doodmoe van die huldiging.’ ‘Maakt niet uit.’ ‘Het was een leuk feest, Thea, maar ik ben blij weer thuis te zijn.’ ‘Als jij de cadeautjes uit de auto haalt, zal ik een lekker bakje koffie zetten.’ Thea stapt uit. Meteen hoort John een hevige gil. ‘Help! Help! Politie!’ John ziet zijn vrouw met haar handen in de lucht voor de open deur staan. ‘Wat is er, schat?’’ ‘De voordeur staat open. Er is ingebroken.’ Als ze binnen zijn, zien ze een enorme ravage. Kasten en laden opengetrokken, Tv en DVD-speler weg. ‘Kijk, het zijraam is kapot. Ze zijn daar naar binnen gekomen en via de voordeur eruit.’ Als ze even later naar boven rennen, zien ze dat daar ook alles overhoop ligt. Ontgoocheld zakken ze op bed. ‘Daar gaat de leuke herinnering aan je jubileumfeest. Wat nu, John?’ ‘Ik ga meteen de politie bellen.’ ‘Dan zal ik vast de boel wat opruimen.’ ‘Nee, niet doen. Alles laten liggen voor sporenonderzoek.’ Huilend valt Thea in de armen van haar man, maar ineens rukt hij zich los, springt op en zoekt naar de lade van zijn nachtkastje. ‘Het zal toch niet waar zijn, dat ze dat ook meegepikt hebben?’ ‘Wat bedoel je?’ John antwoord niet, maar graait in de paperassen op de grond. Oh gelukkig, ze zijn er nog.’ ’Wat dan?’ ‘Je weet wel; ik ga zaterdag toch met Fred naar PSV Feijenoord voor de Johan Cruijffschaal. Ik was bang dat ze de tickets ook gejat hadden. Maar gelukkig zijn het in ieder geval geen voetalfans.’ ‘Nou, nou. Dat is even belangrijk. Kom, bel nou maar de politie. Dat is belangrijker dan dat rotvoetbal.’

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Grappig contrast, wel de DVD-speler meenemen die tegenwoordig voor een habbekrats te koop is en dure voetbalkaartjes laten liggen die op de zwarte markt goed verhandeld kunnen worden. Op drie momenten wordt er over politie gesproken. De eerste keer kan wat mij betreft achterwege blijven. De weerstand van Thea ten aanzien van het voetbal komt me bekend voor en doet me glimlachen. Leuk verhaal Jules, ik heb het met plezier gelezen.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag @Jules. Allereerst treffend, dat je de vrouwspersoon de handen in de lucht laat steken als de paniek/ schrik zich van haar meester maakt. Typisch een vrouwelijke eigenschap! Heeft Jan's huldiging misschien ook met voetbal te maken? Des te sterker is Thea's opmerking. Vlot geschreven met een aardige dialoog waarin de verschillende karakters -en seksen- goed naar voren komen. Eén puntje : ‘De voordeur staat open." (zegt Thea). Dat is vrij overbodig, want je zou zeggen dat John dat zelf ook ziet.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor je leuke reactie, Ans. Logisch dat Thea een hekel heeft aan voetbal. John is immers zo fanatiek dat hij de tickets zelfs belangrijker vindt dan alle andere spullen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Als Thea nuchter zegt dat ze de boel vast gaat opruimen, begrijp ik niet dat ze even later huilend in de armen van haar man valt. Ik kreeg de indruk dat John meer van streek was. Misschien: Ineens springt hij op en ... Dat hij die voetbalkaartjes belangrijker vindt dan de tv en dvd vind ik wel grappig.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben het eens met @Tja, Thea lijkt nog al schommelende emoties te hebben. Ook wanneer zij uit de auto stapt en 'Help! Help! Politie!' roept lijkt me niet helemaal passend. Dat ze een kreet slaakt, is oké, maar ook Thea zou moeten weten dat de politie haar niet kan horen. En als er is ingebroken, wat zou ze dan nog hebben aan hulp? De daders zijn waarschijnlijk al gevlucht... Leuk stuk, graag gelezen!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fijn dat je het stukje zo aandachtig gelezen hebt, Edith. John is altijd met voetbal bezig, maar de huldiging had ik bedacht als 25 jarig jubileum of zoiets. Dank je voor de uitgebreide reactie

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
dank je, Tja, voor je reactie. Vrouwen zijn wel eens wispelturig in hun emoties, toch? Vandaar. Alhoewel, mannen kunnen er ook wat van, natuurlijk.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Mike, Ik weet niet hoe ik zou reageren als ik merk dat er is ingebroken. Maar het leek mij wel een normale reactie van een vrouw om 'Hallo, politie. politie' te roepen bij die eerste schrik. Bedankt voor het lezen en je positieve commentaar.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

 

angst voor inbraak

zelf heb ik nog niet te maken gehad met inbraak , maar familie wel .
als we op vakantie gaan of voor langere tijd weg dan doe ik tijdschakelaars in huis .
die om verschillende tijden aan gaan.
dat kon me toch niet helemaal gerust stellen en heb aan hang en sluitwerk gewerkt , driepunt vergrendeling .
dat is bijna niet normaal te slopen.
ons huis staat toch ver weg van politie post en aanrijdt tijd is toch redelijk lang verwacht ik zelf.
dus nog meer aan preventie gedaan.
sinds kort heb ik toch een camerasysteem er bij , hopelijk schrikt het genoeg af en zelf kan ik altijd gaan kijken via de telefoon , super handig vindt ik zelf.
dus proberen ze een woninginbraak te plegen dan staan ze op de film 🙂 . plus dat ik een melding krijg dat er wat aan de hand is .
een set is best wel duur maar als ze dan goed werken is het altijd goed , een rustig gevoel is naar mijn mening wel iets waard. hang en sluitwerk is een pré maar het laten merken dat je er niet bent is natuurlijk een uitnodiging lijkt mij .

groet