#201 After Forever

Ik benader de paal met het gezicht. Een rilling. Met mijn vinger duw ik tegen het oog. Het maak dat “squishie squishie” geluid. Levensecht! Haalt er iemand een grapje met me uit? De rest van het gezicht voelt zoals huid moet voelen. Verder is het levenloos, een neutrale expressie, geen emotie te herkennen. Wie maakt er nu een exacte kopie van mijn gezicht? Hoe hebben ze het in godsnaam vastgemaakt? Het lijkt wel één te zijn met de paal. Licht ontregeld loop ik tot het eind van de straat. Een bus rijdt langs. Jezus! Mijn gezicht zit ook aan de bus bevestigd! Ik probeer de bus bij te blijven maar deze rijdt te snel om er lang naar te kijken. Snakkend naar adem valt mijn blik op de muur van de lokale supermarkt. Daar ben ik alweer! Dit gezicht is anders. Het heeft een baardje en lange haren. De haartjes voelen hard. Ik heb mezelf nog nooit met een baard gezien. Hier sta ik ook weer vermeld als vermist. Ligt het misschien aan de warmte? Draai ik door? Een oudere mevrouw met een hondje komt me tegemoet en ik houd haar tegen. ‘Mevrouw, sorry dat ik u zomaar aanspreek, maar mag ik vragen wat u op deze muur ziet?’ Ze zet haar bril goed en kijkt met fijn geknepen ogen. ‘Jongeman ik zie niets, alleen een kale muur.’ Er gaat een tinteling door mijn hele lichaam. ‘Kom Pascha.’ zegt ze tegen haar hondje en loopt verder. De hele tocht naar huis zie ik mijn gezicht op bijna alle voorwerpen, velen een andere variant van mezelf. Uit het niets zie ik een scheur ontstaan, alsof iemand een schilderij doormidden snijdt. Een man gekleed in een strak grijs pak stapt eruit en mompelt in zijn horloge. ‘Dimensie 273256, heb hem in het zicht.’

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vinger in het oog is inderdaad de krent in de pap. Het interdimensionale zou ik stiekem leuker vinden als het meer in het midden bleef of dit ook uit de waanzin van de hoofdpersoon zou kunnen komen.
5 juli 2018 - 13:57

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Richard: de titel vind ik slim bedacht het verhaal stevent op absurditeit af, en dat is jouw stiel een andere dimensie lijkt mij erg veel mogelijkheden te bieden, bovenop reizen in de tijd
6 juli 2018 - 2:55

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Weer zo'n spannend verhaal, maar met een andere insteek. Genieten dit! In het begin dacht ik dat zijn eigen gezicht daar hing, doordat je het had over een huid en de hp tegen een oog duwde. Een vrij lugubere gedachte.. Daarna dacht ik doordat hij variaties zag, dat de hp high was. Totdat dus bleek dat hij in een andere wereld terecht gekomen was. Ik ben dol op fantasy, wat leuk bedacht. Ik baalde dat het verhaal ophield. Ik had graag die andere wereld ontdekt, net zoals de antwoorden op de vragen: waarom hing zijn gezicht/poster daar en waarom gaat/moet hij naar die andere wereld? Verder een paar kleine puntjes: godsnaam is zonder hoofdletter (als ik ergens over twijfel dan zoek ik het op) en 'een bus rijd langs' is met -t: rijdt. Bij twijfel vervang het werkwoord door een ander regelmatig werkwoord zoals koken: een bus kookt langs. Je hoort een -t dus je schrijft hem ook. Ik ben benieuwd naar andere fantasyverhalen :)
6 juli 2018 - 22:09

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt iedereen voor jullie reacties. Leuk om te lezen dat het verhaal openstaat voor interpretatie. Het beeld dat ik in mijn hoofd had is echter nog niet besproken :). Er zitten een aantal hints in het verhaal over de aard van de HP.
7 juli 2018 - 9:38

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt iedereen voor jullie reacties. Leuk om te lezen dat het verhaal openstaat voor interpretatie. Het beeld dat ik in mijn hoofd had is echter nog niet besproken :). Er zitten een aantal hints in het verhaal over de aard van de HP.
Twee tintelingen, een rilling, hallucineren. Ik denk aan drugs ... Hoe dan ook heb ik je verhaal met verbazing over je fantasie en blijheid over het feit dat je me erin weet mee te trekken gelezen. [Ze zet haar bril goed en kijk met ... = kijkt]
7 juli 2018 - 9:49

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Weer zo een leuk Otteniaans verhaal! Het squish geluid spreekt voor zichzelf. Mijn mening? ' ... zoals huid moet voelen ...levenloos, neutrale expressie, geen emoties ... Een exacte kopie van mezelf.' Je Hp is gezocht in zijn eigen wereld, heeft deze ontvlucht en wist zich schuil te houden op aarde. De reden dat alleen hij zichzelf ziet. Hij is ook ooit vanachter een scheur hier beland. (Denk ik dan) Zichzelf zien met baard en in alle variaties, dan hebben zijn achtervolgers er werk van gemaakt in welke vormen hij aanwezig zou kunnen zijn. Hij heeft rillingen uit ongemak, weet dat hij gevonden zal worden. Heb hem in zicht, i.p.v. in het zicht? :thumbsup:
9 juli 2018 - 9:13

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Marlie, Een hele goede observatie. Het komt heel erg in de buurt met wat ik in gedachte had. De HP is van een bepaalde dimensie, met het idee dat er een Multiverse bestaat en er meerdere varianten zijn in andere dimensies. Hij is een van velen. Het hoeft niet perse onze dimensie te zijn. In onze wereld heeft hij wellicht meer teweeg gebracht. Daarom dat een organisatie er alles aan doet hem in elke dimensie uit te schakelen. Nogmaals, het antwoord staat in de tekst. Bedankt voor het lezen :)
9 juli 2018 - 9:58