Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 198 Doodsvlucht

Het onheil nadert in zwarte regenlaarzen. De regenlaarzen laten voetsporen achter in de modder. Ik zit met mijn knieën en handen op de grond en tuur tussen de bladeren door. Je staat stil vlak voor de struik. Al mijn spieren zijn aangespannen, klaar om weg te rennen. Ik houd mijn adem in. Een pure marteling en machtig gevoel. Ik zie jou maar jij ziet mij niet. Een machtig maar wankel evenwicht. Eén geluid of beweging en jij ziet mij. Rennen, verstoppen en om me heen kijken. Zo gaat het nu al dagen. Jij blijft mij zoeken en op me jagen. Soms zie ik je nergens. Heb je het dan opgegeven? Of wacht je stiekem af? Dus ik blijf rennen, me verstoppen en om me heen kijken. Ik verafschuw je en tegelijk bewijs je me mijn levensdrang. Ik voel me meer levend dan ooit op de rand van de dood, turend naar jouw zwarte regenlaarzen.

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zonnestraal, krachtig spannend verhaal. De schrijfles dat je niet dezelfde woorden in twee zinnen achter elkaar moet gebruiken, is bij jouw eerste twee zinnen niet hinderlijk. Bijzonder hoe je dat overbrengt, compliment! Naar mijn gevoel kan deze regel weg in de 5de alinea: Uiteindelijk heb jij dus de macht. Iets teveel 'macht' naar mijn persoonlijke gevoel. Fijn weekend.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt allemaal voor jullie mooie reacties ! @ Marie: Ik denk dat er inderdaad een beetje veel macht staat. Ik laat je opmerking even inwerken en dan kijk ik hoe ik het aanpas.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heel mooi, hoe de dreiging van begin tot eind blijft hangen. Zeker door het gebruik van 'je.' Dingetje: 'Ik zie jou en jij mij niet.' Twee foutjes hierin. Door de tegenstelling is het niet 'en' , maar 'maar'. Aangezien het twee maal om een ander onderwerp gaat, moet je ook de werkwoordsvorm aanpassen. Dan wordt het: 'Ik zie jou maar jij ziet mij niet.' Eén geluid of één beweging ... Hier zou ik het bij een enkele keer 'één' laten. Eén geluid of beweging ... Enz Graag gelezen!

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Spannend, het gevoel van vluchten goed gevangen. Met woorden als macht oppassen, ze zijn samenvattend en meestal vaag in plaats van concreet. Hoe concreter hoe beter, meestal.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Marlie: Bedankt voor de goede tips. En fijn om te horen dat de dreiging zo goed overkomt. Dankjewel! @ Tja: Bedankt voor je reactie :) @ Odile: Ik ben blij dat het gevoel is gevangen in woorden. Ik kreeg bij deze schrijfoefening ook enkel een beeld en gevoel. En bedankt voor het advies over het woord macht.