Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#195 - Oververhit

28 mei 2018 - 15:13
Pareldruppeltjes lopen over zijn voorhoofd en zijn nette blouse begint zich vast te zuigen aan zijn rug. Met een onhandige beweging trekt hij de stof los en wappert er wat mee. In zijn werkruimte staan meer dan vijftig computers als kleine verwarmingen bij te dragen aan de zomerhitte. Zijn oogleden worden zwaar en zijn zachte polssteun ziet er waanzinnig aantrekkelijk uit. Het kost al zijn wilskracht om zijn hoofd niet ten ruste te leggen. Hij schrikt wakker, het kantoor is verlaten. Hij plukt een geel memoblaadje van zijn wang. ‘Rust zacht’ staat er op. Gegeneerd staat hij op om zijn spullen te pakken en het pand te verlaten. Wat zullen ze gelachen hebben, zijn collega’s, alweer. Voor hij vertrekt bezoekt hij nog even het toilet om een plens water in zijn gezicht te gooien. Een vreemd geluid doet hem verstijven. Voorzichtig draait hij zich om en rukt de deur open en begint te schreeuwen. Twee half ontklede collega’s schreeuwen terug alsof het een wedstrijd is. Nog geen minuut later staat de portier ze alle drie met open mond aan te staren en roept: “Wat zullen we nou krijgen?”. De betrapte mannen mompelen excuses en maken zich uit de voeten. “Hoe krijg je het verzonnen met deze temperaturen?” vraagt de portier aan hem. “Lekkere collega’s heb jij. En nou maken dat je weg komt!” Verwonderd over het einde van zijn werkdag slentert hij naar huis. De zon heeft zich verstopt achter de hoge gebouwen. De wind die hij normaal zo verfoeit geeft hem waar hij naar verlangd heeft. Een voorzichtige glimlach ontstaat op zijn gezicht. Het voorval kan hem nog goed van pas komen.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 mei 2018 - 22:43
Oeh wat gênant, in slaap vallen op je werk. Of is betrapt worden terwijl je seks hebt op de wc erger? Ik ben er nog niet uit. Graag gelezen.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 mei 2018 - 22:44
Heel leuk, ook die gele post-it! In een toilethokje, mmm, waar heb ik dat meer gehoord? En die portier die zegt 'lekkere collega's'. :unibrow:

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
29 mei 2018 - 9:53
Bedankt voor je prettige reactie, Odile, grappig dat je dat zegt. Meestal schrijf ik in de ik-vorm en nu las ik een paar keer dat mensen zich daaraan storen dus ik dacht, laat ik een hij nemen dit keer maar ik voelde de afstand ook! Het was iig een goede oefening. Marieke, ha ha, ik weet ook niet wat erger is Kainska, let's go outside :lol:

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 mei 2018 - 19:28
Hoi I-Kat, heerlijk, oververhit verhaal! Ik ben nu wel heel benieuwd hoe de hp zijn zo plots verworven kennis gaat gebruiken :). Is het niet 'je hoofd ten ruste leggen' ipv brengen? Memoblaadje is 1 woord.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 mei 2018 - 20:45
Hoi i-Kat, boeiend! Maar ook hoogst gênant. Prachtig beschreven, ja. Maar; hoe gaat het nu verder? Zou een mooie aanloop zijn naar een groter verhaal; spannend en vol verwikkelingen!

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 mei 2018 - 22:07
Oh jee, wat een toestand! Leuk bedacht, ik lees er ook goed doorheen. Je titel vind ik knap bedacht, het past bij de verschillende aspecten en personages die oververhit zijn ;)

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
30 mei 2018 - 12:28
voor wie het aangaat, het is: te rusten leggen en niet ten lekker door de temperatuur geïnspireerde belevenis ik ben onder deze verlammende omstandigheden te lui om me voor te stellen wat er mogelijk echt gebeurd kan/zal zijn en er zijn nog veel updates en nieuwe te lezen deze had ik niet willen missen