Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 195 — Schommelingen

"Hou je nog van me?" “...” “Nou, zo’n moeilijke vraag is het toch niet?” “Ach, Johan...” “Wat ‘ach Johan’? Dat is duidelijk geen ‘ja’, Merel. Dus ‘nee’”? “Hier: dit. Precies dit! Het is ja of nee. Zwart of wit. Links of rechts. Jij bent het slachtoffer, ik ben de dader. Johan is goed, Merel is fout. Af en toe ben je zo ontzettend …” “Binair?” “Simpel!” “Maar zo’n complexe situatie is het toch niet? Ik kom thuis terwijl jij net… net succesvol verbinding had gemaakt met het netwerk van…—“ “Jezus, zeg het gewoon, ‘terwijl ik met Wouter lag te neuken’.” “Alsjeblieft, moet het zo plat? Ik was erbij goddomme! En het zal nog heel lang duren voordat ik weer van het internet gebruik kan maken zonder die harige reet voor me te zien. Maar je hebt gelijk, zo simpel was het. Je lag lag met een ander te neuken. En ik ging ervan uit — maar misschien heb ik het mis — dat de essentie van een monogame relatie is, dat activiteiten met een dergelijk hoog intimiteitsniveau, exclusief zijn voorbehouden aan de participanten van die relatie.” “Ja, ja, sorry dat ik je simpel noemde. Kunnen we nu weer terug naar Jip en Janneke-taal?” “Ik hou van je, Merel.” “Echt? Ook nu?” “Ook nu. En dat weet ik omdat het zo’n pijn doet. Als ik niet zoveel van je hield zou het niet zo ontzettend veel pijn doen. Maar ik ben ook kwaad, en ik ben verdrietig en…” “En wat?” “En trek nou verdomme iets aan, want het leidt enorm af als ik serieus probeer te praten terwijl die reebruine tepels me de hele tijd aanstaren.” “Het spijt me, Johan. Ik zat fout. Ik had het niet moeten doen.” “Je hebt helemaal gelijk. Je had het niet moeten doen. Toch voel ik een ‘maar’ aankomen.” “Maar het is zo warm hier en ik wil helemaal niets aantrekken en ik wil dat jij ook —“ “Nee, nee, nee, dit gaat mij veel te snel! Ik ga iets sterkers inschenken. Iets met veel ijs erin.” Dit is een vervolg op Opdracht 190

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een geweldig vervolg op een van je eerdere inzendingen! Weer genoten van het gekibbel tussen Johan en Merel. Gelukkig houdt Johan hier al iets meer de regie. Ben benieuwd naar een volgend inkijkje!

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jouw opdracht 190 heb ik (nog) niet gelezen en val hier midden in een pakkende dialoog. ' En ik ging ervan uit dat de essentie van een monogame relatie is, dat activiteiten met een dergelijk hoog intimiteitsniveau, exclusief zijn voorbehouden aan de participanten van die relatie' , een uiting van jaloers zijn op hoog niveau. Ik hou van die zin. Maar ook de harige reet en de reebruine starende tepels passen perfect in de dialoog.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik onthoud nooit eerdere opdrachten. Johan is wel erg vergevensgezind. Iets sterkers of iets sterks (of iets verkoelends?) Ik heb niet eerder gelezen dat hij iets had ingeschonken.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een loopbaan in het boekenvak betekent niet dat ik verstand van schrijven heb, hoor :-) If only... Persoonlijk hecht ik altijd veel waarde aan de commentaren van o.a. Jan P, Odile,en Tilma, maar ik zal vanavond je tweede versie bekijken.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie tijd en commentaar. Tja, Johan is een sukkel, zoals zoveel mannen die betoverd zijn door een vrouw. In het vorige deel werd koffie geschonken, daar verwijst "iets sterkers inschenken" naar.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
O ja, 190 herinner ik me nog wel, geweldige dialoog en ook dit keer weer en zoooo vermakelijk Leukste: Binair? :lol:

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit dialoog zuigt je het verhaal in. Doet me denken aan de Big Bang serie op televisie van een relatie tussen een hoogopgeleide en een serveerster, maar dan net iets anders. Leuk omdat er vrij weinig over dit soort relaties geschreven wordt, terwijl het juist verbindend werkt omdat het als rolmodel kan staan voor deze type omgang.

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
weer geweldige zinnen die reeds gehuldigd zijn een eigen stijl is een waardevol bezit, blijf schrijven: deel drie (ken je de tv-serie hij/zij) ik waardeer je opmerking dat ervaring in het boekenvak geen garantie vormt voor verstand van schrijven ik zou die formule willen toepassen op politiek ervaring in de politiek vormt geen garantie dat iemand verstand heeft van politiek