Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#190 — Overspel

“Merel? Wat? Merel, dat meen je niet! Dit kun je me toch niet aandoen?” “Uh... Johan, hallo. Ik bedoel... ben je nu al thuis? Je had toch die eh—“ “Nee, die ging niet door. Alex is ziek. Maar verdomme, Merel!” “Ziek? Wat heeft-ie dan?” "Wat heeft ie dan? Jezus, Merel! Ik tref je met een andere vent in bed en jij informeert naar Alex?" "Ja, er schijnt een heel vervelend virus rond te gaan en ik dacht als Alex—“ "Wat? Je maakte je zorgen dat ik het ook zou hebben?" "Ja, nou ja. En dan ik ook... en dan misschien ook eh... Wouter. Wouter, Johan. Johan, Wouter." "Je bent niet wijs, mens! Ga je me nou heel beleefd voorstellen aan die naakte ploert in mijn bed?" "Johan, ik snap dat je een beetje overstuur bent, maar Wouter hier is geen ploert. Wouter heeft vanmorgen, voordat we… nou ja ‘dit’, wel mooi even onze router helemaal opnieuw geïnstalleerd. Dankzij Wouter hebben we weer internet, Johan” “Internet? Internet?? Merel, snap je dan écht niet wat dit betekent?” “Johan, doe even rustig. Je maakt me bang. Ja, ik weet wat dit betekent. Wat wil je dat ik zeg? Dat het niet is wat het lijkt? Het is precies wat het lijkt, Johan, en daar kunnen we heel dramatisch over doen en we kunnen gaan schreeuwen en met dingen gooien, maar zulke mensen zijn wij niet, Johan. En bovendien verandert het daar niet mee. Dus laten we ons als volwassen, goed opgevoede en bovengemiddeld hoog opgeleide mensen gedragen en kijken hoe we vanaf hier verder gaan, OK?… Johan, OK? “OK, je hebt misschien wel gelijk.” “Goed zo, dat is beter. Doe nou eerst je jas uit — Wouter, doe jij je broek aan — en zet even koffie of zo, dan kunnen we straks, beneden, rustig bespreken hoe we vanaf hier verder gaan.” “OK… Wouter, suiker en melk?” “Johan, ik denk dat het beter is als Wouter naar huis gaat. Wouter, ik denk dat het beter is als wij elkaar even niet meer zien. Volgende week misschien weer, goed?” “Merel, hebben we echt weer internet?”

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:lol: :nod: echt grappig! Ik moest erg lachen en zie het voor me: die arme man helemaal overrompeld door wat hem overkomt en alles wat zijn gehaaide vrouw er snel uitkraamt. En dàn is er koffie...

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:) Fijn om te horen. Als jullie half zoveel plezier hebben bij het lezen als ik had bij het schrijven, zit het wel goed.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gaat die Johan niet een beetje te makkelijk om na 'Mens, je bent niet goed wijs'? Ach, misschien maakt dat ook niet uit in deze scène. Het is in ieder geval heel leuk hoe Merel absurdistisch die router er bij sleept. Ik kan me voorstellen dat je veel aardigheid hebt gehad in het opschrijven van deze dialoog.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bart, fantastische dialoog! Het heeft iets weg van een klucht en zou zo kunnen worden opgevoerd! Het venijn zit hem in het staartje, wanneer Merel nog snel even aan Wouter vraagt of hij volgende week terugkomt. Die Johan, ik hoop dat ie alsnog de router en Wouter het huis uit smijt :)

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schitterend en levendig tot het einde! Om de naakte kennismaking moest ik hartelijk lachen, en verderop bij deze 'volwassen, goed opgevoede en bovengemiddeld hoog opgeleide mensen'. Doe jij je jas uit en Wouter doe jij je broek aan, nog zoiets. Hp die vraagt of melk en suiker nodig zijn voor de minnaar, dat internet in hp's ogen uiteindelijk belangrijker is ... Je stort ons van het ene in het andere :nod: Ze sabelt hem al pratend neer, een keiharde tante die hem geen kans geeft tot vragen stellen, of om zelfs boos te worden door hun hoogopgeleid niveau. Of de aardige Wouter verder ingaat op haar uitnodiging om de week erna te komen ... hierop wil ik echt wel een vervolg lezen! :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dit was lachen. Er gaat niets boven geen internet hebben. Dat heeft zijn vrouw toch maar mooi voor elkaar gekregen.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel leuk gedaan, prachtig 'dialoogspel' wat het heel speels maakt. Mag ik zo brutaal zijn om van jouw verhaal en forumplaats gebruik (hopelijk niet gezien als misbruik) te maken om te vragen hoe je mijn aanpassing vindt. Naar aanleiding van jouw reactie dus. Alvast bedankt.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Levina, natuurlijk mag dat! Ik vind het er beter op geworden; het haalt alleen de avond naar het 'nu', i.p.v. de hele dag. Wat vind je zelf?

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:lol: wat een verhaal zeg! Misschien kun je scripts gaan schrijven voor Toren C of zo, dit is echt top! Ik zie het helemaal voor me en blijvend Internet is natuurlijk wel veel belangrijker dan een blijvende relatie :D