Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 192 Men moet ergens beginnen ...

Zo een gietijzeren kroonluchter, met LED-lampen waar vroeger kaarsen stonden, en die oerdegelijkheid hangt dan aan een plafond, waar een barstje zit … aanpassing Een gietijzeren kroonluchter met LED-lampen waar vroeger kaarsen stonden is degelijker dan het plafond van de woonkamer; het barstje dat daar ergens schuilt , daar zwijg ik liever over ... * Reactie mag zeker op beide versies

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marlie, een hele interessante zin alleen struikel ik over de eerste twee woorden. ‘Zo een’ vind ik niet mooi. Wellicht is dat iets persoonlijks.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is niet echt een zin (heeft geen persoonsvorm), maar het is duidelijk dat die kroonluchter niet eeuwig zal blijven hangen. Je zou ook zo kunnen beginnen: In de kitscherige woonkamer hing een gietijzeren kroonluchter, zo een met LED-lampen waar vroeger ...

Lid sinds

1 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
het barstje dat daar ergens schuilt Is die niet te zien? dat maakt me nieuwsgierig. Indien je dit zo ook hebt bedoeld dan vind ik dat goed. Dat heeft iets geheimzinnigs. Waarom zwijgt hij/zij over het barstje? Dat zijn de vragen die bij me opkomen. Maar of dit voldoende spanning heeft ... Ik mis iets. Door er nog iets aan toe te voegen zou er meer spanning in kunnen gaan zitten, zonder al te veel te verklappen. Voorbeeld: het barstje dat daar ergens schuilt was het begin van een oneerlijke strijd.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een is sowieso misplaatst, moet De zijn, omdat het om de daar aanwezige kroonluchter gaat Een gebruik je in een zin als: Bij deze meubels past een kroonluchter. ook vind ik dat het moet zijn: waar vroeger kaarsen in stonden overigens vind ik het een interessante openingszin die nieuwsgierig maakt waarom een lompe gietijzeren kroonluchter en geen geelkoperen of kristallen, daar moet een verhaal achter zitten dat barstje kan verschrikkelijke gevolgen hebben, er gaat vast iemand dood en de verkeerde krijgt de schuld...

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben het met Janko eens je verhaal heeft iets bijzonders. Misschien kun je een link naar de rest van de tekst maken. Een greep uit de lucht: "De gietijzeren kroonluchter, een lamp met meer klasse dan het plafond waar het aan hangt, dit erfstuk is misschien wel het beste metafoor voor onze verstandhouding." De rol van het barstje komt in de tweede versie veel beter naar voren. Graag gelezen.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marlie, als ik dit lees (2e versie) ben ik bang dat die kroonluchter naar beneden komt denderen (vanwege het barstje), spannend!

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Janko, Peter, mij en Ton. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt vrees ik. Weinig personages of setting, enkel dat barstje dat moet zorgen voor de spanning.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eerste zin is m.i. ook geen goede zin. Je HP heeft iig een duidelijke mening en het intrigeert me waarom. Verder krijg ik niet zo'n duidelijk beeld dus denk ik dat je de zin nog moet schaven/ verduidelijken. Wat denkt de HP echt als ze die kroonluchter ziet hangen? Het scheurtje in het plafond kan later. Omdat ik niet precies weet wat je met de openingszin wil een poging: LED-lampen hebben de kaarsen vervangen en de degelijke, gietijzeren kroonluchter verneukt. :? ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Juist het vermelden van dat barstje maakt mij nou net nieuwsgierig, dus die vermelding zou ik er in laten. ;) Beide zinnen vind ik wel lang. Wat wil je dat je lezer meteen weet en wat kan in de volgende zinnen verteld worden? Als je keuzes maakt daarin wordt hij korter en leest de zin lekkerder, denk ik.

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marlie, het barstje intrigeert mij ook. Ik heb wel een beeld van de prachtige kroonluchter omgetovert met LED lampen, daar moet ik om glimlachen: zonde! Fijne avond.