Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 192 Beginnetje

2 mei 2018 - 16:00
het opzienbarendste was niet dat er buitenaardse wezens geland waren maar dat niemand anders dan ik ze kon zien.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
2 mei 2018 - 20:58
Dat de hoofdpersoon de enige is met een bijzonder talent of vermogen (toveren, helderziendheid, superkracht) is veel gebruikt in verhalen. Jij geeft dus meteen aan wat de lezer kan verwachten. Ik denk dat deze zin nog sterker kan, ik zou proberen niet te schrappen en er twee zinnen van te maken. Ben benieuwd naar de coach.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 mei 2018 - 22:49
Wel eens met Peter, het is spannender als je nog niet weet dat zij de enige is maar daar langzaam of aan het eind van het verhaal achter komt.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
3 mei 2018 - 9:02
Ik twijfel over bovenstaande feedback omdat dit juist een hele andere kant op kan draaien dan helderziendheid, superkrachten of iets dergelijks. Misschien gaat dit verhaal over iemand die psychisch ziek is? Ik ben in ieder geval nieuwsgierig gemaakt.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 mei 2018 - 11:19
Veel info in één zin gestopt. Het is zeker een intrigerend begin, maar vliegt er misschien net iets te hard in. Je wilt ook een beetje mysterie voor de lezer creëren.

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 mei 2018 - 19:39
Wat je wel en niet wilt vertellen in een enkele zin is maar wat de lezer erin ziet. Toch kan details zeker uitmaken. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een extra woordje kan het totale beeld opeens een andere lading krijgen. Zet in deze zin het woordje 'zozeer' achter ... was niet ... (zozeer) dat er ... De eerste komt op mij over alsof het landen van buitenaardse wezens op zich niet zo bijzonder is. Als dit de bedoeling is dan is het prima. Met het feit dat "hij/zij" de enige is die ze kan zien, wordt het landen van buitenaardse wezens zwakker gemaakt. De vraag die mij opkomt: - Waarom is het ene niet opzienbarend (genoeg) en het andere wel? Dan moet je hierna wel met een heel goed verhaal komen, wil je het laatste feit in deze eerste zin dus als het meest opzienbarendste neerzetten. Door het woordje 'zozeer' erin te zetten, maak je het eerste feit minder zwak. Het roept in ieder geval vragen op. Dat is prima. Misschien is de rest van de mensheid al dood. Succes.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 mei 2018 - 20:49
Andrea, mij heb je meteen. Het doet denken aan iemand die dingen wellicht gewend is te zien maar weet dat anderen dat niet kunnen zien, Mooie uitbouw naar een bijzonder karakterverhaal? Fijne avond

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 mei 2018 - 21:00
Hallo Allemaal Bedankt voor jullie leuke reacties. Misschien dat ik er inderdaad een verhaaltje van ga maken.