Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#191 Geen gedicht

Ik wilde voor je dichten omdat ik van je hou maar rode rozen of violen hoefden niet van jou. Geen poëzie over liefde, de lente, de nacht, een sikkel van maanlicht die schalks naar me lacht. Geen klinkers, geen klanken, geen lieflijke taal, geen vers, geen sonnet, erudiet of banaal. Geen beeldende tekst of neologisme, geen levensreflectie of sensationisme. Geen metrum, geen ritme, geen metaforen geen regeltje rijm kon jou bekoren: Dichters zijn watjes, verwaand of verwijfd, liever een man die doet dan één die schrijft.

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Tilma, Zo kan het ook! Als je iemand niet kunt bekoren als dichter, dan maar als doener... Gelijk heb je, ik zou het ook doen voor mijn lief. Schrijf ze, Greetje Kruidhof

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als dat dichten niet hoeft voor je lief, dan maar hier voor ons. Met plezier gelezen en vooral die laatste twee zinnen; een mooi en toch wel gevoelig einde ;)

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Erg leuk en origineel rijm. Vol van van nee, lekker dwars. Ik kan er zelfs geen neologisme in ontdekken. Het onderwerp is een vrouw/man naar mijn hart.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Wie schrijft die blijft, @Tilma. Mooie cadans in je gedicht. Het doen op zich maakt misschien indruk, maar voor korte duur. Een pakkend gedicht laat indruk na voor lange duur. Ik denk, dat een "watje" het handig heeft bekeken.. "wat jij?"

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als er een weekwinnaar zou zijn, zou mijn stem naar jouw gedicht gaan Tilma. Prachtig. De taal, het ritme, maar ook de tegenstrijdigheid op meta-niveau. :thumbsup: