Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#181 perspectief geven is mijn baan

Vandaag is mijn minst en ook meest favoriete dag om aan het werk te zijn. Een blik naar beneden bevestigt mijn vermoeden. Ook dit jaar loopt de massa rond. Onbewust van hun onnodig doelloos bestaan. Ik trek mijn boog uit en kijk over mijn pijl. Zal ik dit keer iemand kiezen met bloemen of een doos chocola? Opeens valt mijn oog op een jong meisje. Ze is alleen en slentert over straat. Een grote koptelefoon hangt losjes om haar nek. Ik kom dichterbij en kan klassieke noten horen. Intens genietend in haar moment. Af en toe streelt ze een kleine ring. Onbewust van allen die haar bevreemd bekijken. Dat zal ik nooit doen en laat los. Op mijn gemak daal ik af vanuit mijn wolken en land zachtjes voor haar neer. In een roes loopt ze door me heen. Het geeft niet, ze zal me weldra kennen, ik raak altijd mijn doel. Een paar passen en ze staat stil. Haar ogen verliezen al glans. Ze draait zich om en kijkt me vragend aan. Ik glimlach en kus zacht haar kale hoofd. Zoals altijd neemt ook zij mijn uitgestoken arm zonder twijfel. Lui zweven we weg en met een wijds gebaar laat ik het haar zien. De massa is wakker geworden. Besluiteloosheid en vaagheden maken plaats voor innige verstrengeling. Geliefden omarmen elkaar met hernieuwd gevoel. Ik weet dat ze na vanavond nooit meer los zullen laten. Voor altijd luisterend naar haar muziek. Vanavond is zij mijn gast, morgen laat ik haar gaan. Blakend van gezondheid zal ze luid schreeuwend de wereld begroeten. Mijn werk is weer gedaan.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Poetisch geschreven Darkvalley. O.m.: Onbewust van hun onnodig doelloos bestaan. Intens genietend in haar moment. Onbewust van allen die haar bevreemd bekijken. Geliefden omarmen elkaar met hernieuwd gevoel.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Peter, Dank je wel voor je reactie. Leuk te zien dat je een paar zinnen eruit hebt geplukt die ik wat meer betekenis wilde geven. :)

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wauw Darkvalley. Ik dacht, te gek wat een mooi pespectief. Heel even haperde ik bij onnodig doelloos ( klinkt dubbelop maar volgens mij is het dat niet, bedoel je dat het doelloos zijn onnodig is), verwachtte zoetsapigheid en dan geef je het die toch net wat diepere laag. Erg goed verhaal :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Darkvalley, ... wat geweldig om zo'n Valentijn te ontmoeten. Door jou is dat ernstig zieke meisje weer beter geworden. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
He Nancy, Ik zat inderdaad te broeden op de dubbele ontkenning. Klopt helemaal zoels je het las. Een doelloos bestaan hebben wat niet nodig. Dank je wel voor je compliment. :)

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Darkvalley, Wat een mooie en rake dingen schrijf je, zoals "onbewust van hun onnodig doelloos bestaan". Naar mijn idee benadruk je hiermee dat sommigen een soort zombie-achtig leven leiden, waarvan ze zich geeneens bewust zijn. Zonde van hun leven. Meegenomen door de dood en reïncarnatie zijn inderdaad te achterliggende gedachten? Dan petje af voor je invalshoek; heel mooi bedacht. Als je het niet erg vindt nog 2 kleine dingetjes: in zin 1: bevestigd m.z.: bevestigt en er zit een typefoutje in bij het woord "gemakt" Vooral 'iets anders' blijven proberen, zoals je schreef in #10! :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Oei, wat mooi. Eerst dacht ik, cupido gaat koppelen ,maar nee, er werd een leven genomen en dat leven meteen weer inhoud gegeven door als nieuw weer op de wereld te zetten. (morgen). Graag gelezen. Stel, dat het werkelijk zo ging. Misschien waren we dan niet meer bang voor de dood, niet meer onzeker.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Karinska, Dank je wel voor je complimenten en tekstuele verbeteringen. Meteen doorgevoerd.:) Je hebt hem helemaal te pakken. We gaan door het leven in een roes, soms wakker geschud door dingen als de dood, maar vaak in onszelf gekeerd. De dood, reincarnatie en het effect dat het heeft op de rest had ik in dit stukje gestopt. Iets anders blijf ik zo nu en dan doen ;)

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ze lijkt te slenteren over straat.
Hoe kan het lijken alsof ze slentert? Ze slentert, of ze slentert niet. Prachtig gevonden: iemand met de pijl raken, haar eventjes wegnemen en daarna weer verliefd laten raken met nieuw leven. Niks op aan te merken, graag gelezen!

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Coach, Dank voor de reactie en complimentje. Over de correctie. Taalkundig zou ik graag willen weten hoe ik dan uiting kan geven aan het perspectief. Ik wilde weergeven dat vanuit de wolken, het niet duidelijk is hoe ze loopt. Ze lijkt te slenteren - klinkt goed. Het ziet eruit alsof ze slentert. Klinkt weer hetzelfde als de eerdere zin. :) Het is alsof ze slentert. Is dat dan wel correct?

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien is het simpelweg mijn smaak, maar naar mijn mening is slenteren een ding, een actie waar geen twijfel over kan bestaan. Iemand die vanuit de wolken kijkt zou dus ook moeten kunnen beoordelen of iemand slentert, loopt, huppelt, rent of springt. Het klinkt mij simpelweg een beetje gek in de oren, het staat voor mij gelijk aan 'Het lijkt alsof ze loopt'. Dit is ook gek, vind je niet? Een suggestie: 'Met haar rug gebogen sleept ze haar voeten achter zich aan.'