Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#178 holle ogen

Met uiterlijk heerschappij en vertoon zijn producten uitgestald voor eeuwigdurend diepe zakken die met een glimlach ongecontroleerd beroeren als het kapot gaat om alsnog meer te nemen. Iedereen ziet dat het niet waar is, maar niemand zegt er wat van. Onderwijl ongewild gebroed verhandeld wordt voor monsterlijk behagen die de wereld verwoest totdat we de naamloze benoemen en kunnen grijpen. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geïnspireerd op het werk van onze geweldige mannen en vrouwen die fantastisch werk hebben gedaan om een monster te pakken: https://www.ad.nl/buitenland/de-jacht-op-een-kind…

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Schrijvenmaar. sorry dat ik je niet kon pakken / te moeilijk. Ik wilde iets anders proberen dan een simpel verhaaltje met een leuke " aha " clue rondom de verplicht gestelde zin :)

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Darkvalley, ik vrees dat mijn snapper het ook niet helemaal pakt. Gaat het over de consumptiemaatschappij :confused: ach zie nu pas het artikel. Stom van me. Vind het nog moeilijk maar snapper doet het weer ;)

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Darkvalley, Je hebt mij wel te pakken met je eerste zin, die doorloopt over verschillende strofes. De zin van Ted van Lieshout sluit daar mooi bij aan, al is mooi een raar woord als het over zulke heftige dingen gaat. Door het artikel wat je erbij deed wordt het 'monsterlijk behagen' heel schrijnend. Gelukkig wordt 'de naamloze' uiteindelijk een naam gegeven en kan hij worden opgepakt. Ik weet niet of ik het goed lees, dit is wat ik denk te lezen. Dank je wel en schrijf ze, Greetje Kruidhof

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Gaat dit over winkeldiefstal? In ieder geval iets dat niet door de beugel kan, en over iemand die door de mazen van de wetten glipt. Zo niet, dan gaat het mijn pet te boven. Hij is wel knap, moet ik zeggen

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Nancy, Sorry voor het moeilijke stukje dit keer. Het is inderdaad over een consumptiemaatschappij in uitbuiting van mensen. Dank je wel voor je reactie. Ik zal zeker nog proberen een luchtiger stukje te maken als 2e contributie :)

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Greetje Kruidhof, Heel erg bedankt voor de reactie. Ik begrijp geheel wat je bedoeld en dank voor de mooie woorden. Je hebt de kern in het geheel te pakken en fijn dat ik iemand heb kunnen raken in positieve zin aan het eind. :) Ik zal zo voor diegene die willen het stukje ontleden en regel per regel, mijn gedachten voor het stukje opschrijven.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Edith E, Het kan zeker niet door de beugel. In zekere zin heb je de diefstal er goed uitgehaald. Het betreft echter de diefstal van een goede jeugd dan wel goed leven. De kern gaat over monsters die geld verdienen met menselijk leed met de afsluiter dat de naam van het monster bekend werd zodat die kon worden gestopt. :) Dank je wel voor je reactie, zeer gewaardeerd.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met uiterlijk heerschappij en vertoon zijn
Ik probeer hier in te gaan over de macht die de slachtoffers denken dat hun heersers / eigenaren over ze hebben. Met heerschappij probeer ik aan te geven dat de slachtoffers niet beter weten dan dit. Het is echter schijn want ze doen dingen die niet door de beugel kunnen en zodra het verhaal eruit is, is de macht direct verbroken. De slachtoffers in dit soort situaties kunnen echter niet voorbij die macht kijken. Met het woord vertoon refereer ik aan het ongegeneerd tonen aan de wereld wat er wordt gedaan met die macht. De afbreking op zijn is bewust gedaan zodat de mannelijke toon blijft hangen. Ik weet dat er ook vrouwelijke monsters zijn en die waren in het genoemde artikel medeplichtig, maar in de realiteit zijn het vaak mannen.
producten uitgestald voor eeuwigdurend
Als ik doorlees in een zin die krom is afgebroken dan trekt mijn aandacht naar de vorige zin om het laatste stukje te herlezen. Zijn producten komt dan door (althans is de bedoeling) waarmee ik de man benoem die al het leed heeft veroorzaakt. Producten zijn echter de mensen / kinderen in dit geval die misbruikt worden zonder dat er een menselijke emotie aan kleeft. Het zijn producten geworden waar hij geld mee verdient en zijn zieke geest mee bevredigd. Immers kopen we spul uit de winkel om een behoefte te bevredigen. Uitgestald betreft het ten toon stellen in mens onterende condities en dit is iets dat de kinderen / mensen voor het leven tekent en langer omdat alles digitaal en op internet rond gaat zonder dat dit ooit eraf kan worden gehaald.
diepe zakken die met een glimlach
Ik kan me niet voorstellen dat mensen die hier geld aan verdienen het voor en dubbeltje doen. De diepe zakken staan symbolisch voor het vele geld dat hierin dan ook omgaat. Geld corrumpeert en houd deze ellende in stand. De glimlach geeft het onmenselijke aspect aan dat de kopers bereid zijn om hier geld voor te betalen.
ongecontroleerd beroeren als het kapot gaat
Het idee was dat mensen die het spul kopen meehelpen om de praktijken in stand te houden. Ze zijn even medeplichtig aan de fysieke handeling / het beroeren als de plegers. De ongecontroleerdheid zit in de mate van geweld die op afstand van de kopers zit die alsmaar meer willen omdat de afstand, de realiteitszin weg neemt. Het is fysiek en dat wil ik met het woord beroeren / aanraken dan ook weergeven. Als je iets beroerd, dan verander je het. In dit geval net zolang de persoon kapot is en weggegooid wordt als oud vuil.
om alsnog meer te nemen. Iedereen ziet
Het alsmaar meer zit in het schijnbaar oneindige netwerk van deze zieke geesten. Hoeveel worden er jaarlijks nu opgerold, de metoo discussie is geweldig om dit te doorbreken maar het gaat maar door en door. Ik kan me niet voorstellen dat mensen dit kunnen goedpraten dan wel hulp zoeken voordat ze zoiets gaan doen.
dat het niet waar is, maar niemand
Het zien refereert hier ook aan instanties die dit soort mensen zien maar niet adequaat kunnen helpen. Tegelijkertijd is het een illusie dat we de strijd winnen. Het is erg symptoom bestrijden en de straffen die dit soort lieden krijgen als ze eenmaal gepakt zijn zijn niet altijd in verhouding tot het te bewijzen leed.
zegt er wat van. Onderwijl ongewild gebroed
Dit soort zaken worden groots gepresenteerd maar zijn dus een klein ding in het geheel van al het leed. De onderzoekers moeten heel erg sterk in de schoenen staan en hulde voor ze. Als deze mensen niet vroeg met pensioen mogen dan weet ik het ook niet meer. Je zal maar uren en uren moeten bekijken en dan naar huis gaan naar je gezinnetje voor een salaris waar je niet echt riant van rond kan komen. "Hoe was je dag op werk" zal je niet vaak horen bij het avond eten. Ongewild verwijst naar de slachtoffertjes. Vaak zijn ze verwaarloost dan wel ongewild of weesjes die niemand anders wil, een te makkelijke prooi.
verhandeld wordt voor monsterlijk behagen
Deze hoop ik is vrij duidelijk maar gaat in op het plezier van de zieke geesten die wat mij betreft de monsters zijn van onze wereld en buiten de samenleving opereren.
die de wereld verwoest totdat we
Dit verwoest levens, gezinnen en gaat zoals in veel zaken blijkt door alle lagen van de samenleving heen. Van topcoach van een olympisch team tot hooggeplaatste piefen tot zwemleraren. Gezinnen weten van niets en opeens is iemand die je heel anders kent een zieke geest. Dat laat littekens achter bij slachtoffers en bekenden.
de naamloze benoemen en kunnen grijpen.
Als we eindelijk weten wie het is op wat voor manier dan ook, dan kunnen we ze grijpen en als het even kan, voorgoed weg stoppen zodat ze nooit meer iemand kwaad kunnen doen wat refereert aan het artikel wat me inspireerde. Ik hoop dat dit wat inzicht in mijn denken geeft. Ik probeerde met woorden gevoelens dan wel diepere lading over te brengen zodat een zin op een aantal manieren kan worden beleefd. Wellicht moeilijker dan normaal / toch hoop ik dat het mensen heeft geraakt op de juiste manier.

Lid sinds

3 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Aha, ik zag -te laat- je link staan naar het artikel. Met het uitvoeren van de opdracht, heb je dus meteen een actueel maatschappelijk onderwerp aan het licht gebracht -en veroordeeld. Mijn complimenten.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Darkvalley, ach ik weet niet of je sorry moet zeggen omdat het moeilijk was. Toen ik het artikel ontdekte begreep ik het wel en wat is er mis om de hersens te laten kraken. Ik hou er wel van als ik erover na moet denken. Het hoeft niet altijd luchtig te zijn.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Darkvalley, Ik heb je gedicht meerdere keren gelezen en hoewel ik begrijp wat je wilt zeggen (met dank aan je link en uitleg) haal ik dat er persoonlijk niet uit. Ik word teveel afgeleid door de zinsconstructies. Bijvoorbeeld: diepe zakken die met een glimlach ongecontroleerd beroeren als het kapot gaat Dan blijf ik mij afragen hoe diepe zakken kunnen beroeren, want zo lees ik het. :confused: Ik moet teveel nadenken om hier emotie bij te kunnen ervaren, dus voor mij werkt het niet. Maar ik lees dat je tekst onze poëzie coach wel pakt, dus dat kan ook aan mijn onervarenheid met het lezen van dit type verhullende gedichten liggen.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hai Nancy, :) Kraken is zo nu en dan goed, ik heb denk ik nog wel een gedicht erin zitten die iets makkelijker leest.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Darkvalley. Ik vind je onderwerp heel boeiend, maar kon dat niet goed uit de tekst opmaken. Ben ook niet zo'n poëzie lezer. Je hebt een mooi commentaar van de poëzie coach. Fijn weekend.