Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#177 Bezoek

Wat? Huh, wie is daar? Ik zit rechtop. Is het al licht? Dat kan niet het is pas 3:00 uur. Ik loop naar het raam. De lucht is oranjerood. Bizar dit. Ik sluit mijn ogen en probeer de slaap weer te vatten als er op mijn deur wordt geklopt. Mijn haren staan recht overeind. Wie staat er nu midden in de nacht voor de deur. Dit is niet pluis. Wat moet ik doen? Er wordt opnieuw geklopt maar nu harder. Ik sluip naar de monitor en slaak een kreet. Nee, dit kan niet. Ze bestaan echt. Wat willen ze van me? Komen ze me halen? Het ziet er precies uit zoals in de film. Alleen haren op het hoofd, maar twee ogen en één neus. Hun mond zo klein en dan die armen, heel kort en wel vijf vingers aan iedere hand. Ik ben zo bang, wat moet ik doen? Kneisja heeft ons gewaarschuwd voor dit enge ras. Zodra ze hun eigen planeet om zeep hebben geholpen komen ze voor de onze. Ik schud het angstzweet uit mijn vacht en open mijn overige acht ogen. Voordat ik de deur open, grijp ik nog snel mijn zespuntslaserzwaard met mijn linkertentakel. Ik ben er klaar voor. Laat dat menstuig maar komen. ‘Sjnak, wakker worden.’ ‘Huh, wat?’ ‘Ach lieve Sjnak heb je weer naar gedroomd?’ ‘Ja, moemski, de mensen kwamen me halen. Het was zo echt.’ ‘ Ach Sjnak, hoe vaak moet ik het nog zeggen. Buitenmarse wezens bestaan niet.’

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy Bastiaans, bij 'mijn haren staan recht overeind' en 'niet pluis' dacht ik: niet doen van die staande uitdrukkingen. Je verhaal draait echter prachtig, waardoor die clichés mooi uitkomen. Origineel, goed gedaan!

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Nancy, Leuk om vanuit alien perspectief te schrijven. Zat ik eerst ook aan te denken. :) De clue leg je er nu wel heel dik op. Wellicht kan je dat stukje subtieler / bondiger maken. De vele details na de vacht en acht ogen zijn voor mij too much. Laat dat menstuig maar komen is dan weer een mooie afsluiter :)

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Marieke, dankjewel. Ja het begin is saai hè. Ben blij dat jullie toch doorlezen. @Darkvalley, dankjewel. Ik begrijp wat je bedoelt toch laat ik het zo. Het is meer een kinderverhaal vanuit een buitenaards kindmonster zijn perspectief. Natuurlijk droomt hij dan dus ook een beetje stoer ook al is hij bang. De cowboy vd cosmos ;) Het overdreven beeld schetsen hoort voor mij bij dit verhaal.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nancy, heel leuk verhaaltje. Door "Kneisja heeft ons gewaarschuwd voor dit enge ras." kreeg ik je invalshoek door. Goed dat je bij #7 vertelt dat het om een kinderverhaal gaat, daardoor ging ik het vanuit dat perspectief bekijken en vind ik het erg geslaagd.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Willy en met dank aan jou een kleine aanpassing doorgevoerd ;) @Karinska, ik hoopte eigenlijk dat een uitleg niet nodig was en uit de tekst blijkt dat het om een ‘kind’ en zijn enge droom gaat. Dankjewel.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Nancy, ... ik weet hier niets van af. Je zit er wel helemaal in, in dat vreemde leven. Vroeger vond ik die tv film wel leuk, die ging over ruimtevaarttuigen en die man met die puntoren. Is die niet onlangs overleden? Ik vind het moedig van je. Als je er even doorheen keek had die E.T. wet een leuk snuitje.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Riny, Startrek met Spock bedoel je, ja die acteur is inderdaad overleden. E.T is zo schattig. Ik heb zeker wel iets met dit genre, sterker nog ik ben grote fan van de series en films. Het zelf schrijven is andere koek, zeer moeilijke koek ;) dankjewel.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, ... ja dat waren ze; dankjewel. Steeds neem ik me voor om daar ook eens wat over te lezen. Iets houdt me tegen en ik weet maar niet wat. Moet me er toch eens overheen zetten.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De monitor bracht me even in verwarring, maar die zijn natuurlijk heel gangbaar in slaapkamers op Mars! Je zin ' zodra ze hun eigen planeet om zeep hebben geholpen, komen ze voor de onze' stelt spelenderwijs ook de milieuproblematiek nog even aan de kaak

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Schrijfgraag, dankjewel, leuk dat je het perspectief je aanspreekt. :) @ Edwinchantal, leuk dat het je opvalt, die link naar onze milieuproblematiek :) dankjewel

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Nancy, Jouw verhaal kwam als eerste binnen en maakte me blij. Zo'n originele invalshoek had ik niet verwacht. Het menstuig dat eerst zijn eigen planeet om zeep heeft geholpen staat nu voor jouw deur op jouw fantasieplaneet. Laat ze niet binnen, hè?! Je schrijft dat het oorspronkelijk als kinderverhaal is bedoeld, nou, ik was als volwassene erg onder de indruk. Wat een fantasie, wat een creativiteit en dat vleugje criminaliteit dat het kenmerk van de Nancy-verhaallijn is. Proficiat. Een dikke duim. :thumbsup:

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een heel mooi voorbeeld van omdenken. Ik voel sympatie voor Sjnak en haar wijze moemski. 'Buitenmarse wezens', :thumbsup: !

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nancy, Je deed het weer: een goed geschreven verhaal met een originele invalshoek. Geniet van alle complimenten hierboven. Zeer verdiend en ik sluit mij er graag bij aan.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Levina, dankjewel voor je leuke en fijne reactie. Zwak voor Sjnak :lol: klinkt leuk :) @Marijcke, wat een mooi compliment. Bloos ervan. Ben er heel blij mee :) @ Stella, :) dankjewel, Sjnak en Moemski zijn fijne wezens. Ik hoop dat ‘wij’ ze nooit vinden. @Lizeleest, dankjewel, blij met je compliment :) @Marceline, ik geniet zeker met volle teugen van de complimenten inclusief die van jou. Dankjewel voor je fijne woorden :)

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Duidelijk een kinderverhaal, wat mij betreft; zowel qua inhoud als qua stijl/ toon. Waarmee niet gezegd is dat het niet leuk is om te lezen voor volwassenen.

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Eerst dacht ik, dat je vanuit het mens-zijn schreef, maar het bleek, dat je juist de buitenaardse wezens bang liet zijn voor ons. De omgekeerde wereld. Stel je voor, haren op het hoofd, twee ogen, slechts één neus en vijf vingers... Om bang van te worden. Heel origineel bedacht! Wie weet maken ze zich ergens in het heelal wel druk om de komst van de aardebewoners en houden ze ons in de gaten, zoals wij hun bestuderen. Heel leuk!