Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#168 Eten

‘Wat is je lievelingseten?’ vroeg mijn schoondochter me verleden week. Mijn antwoord kwam onverwijld ‘Geef mij maar een lekker biefstuk, medium gebakken, met fijn gesneden, verse frieten. Niet zo’n taai stuk vlees waardoor ik veel kracht op mijn mes moet zetten, maar een filet pur waar zelfs het botste mes moeiteloos doorheen glijdt. Zo’n mals stuk dat bovendien sappig in de mond smaakt. De smeuïge champignonsaus mag natuurlijk niet ontbreken. Niet voorverpakt uit een zakje of kant en klaar uit een Tetra pak. Neen, de champignons moeten vers zijn - gesneden in kwartjes - en daarna gebakken in een ruim plak boerenboter. De gebakken partjes laat ik het liefst zwemmen in volle room.’ Ik likte mijn lippen met mijn tong en proefde het gebakken vlees, de romige jus en knapperige friet in de mond. ‘Ik overweeg, de volgende keer bij het klaarmaken van dit gerecht, wel om light room te gebruiken,’ voegde ik er haast verontschuldigend aan toe. ‘Ja, ja,’ glimlachte mijn slanke schoondochter, ‘dit lijkt mij een goed idee.’ ‘Schat,’ zei manlief, ‘eten we morgen nog eens steak champignon met verse frietjes? Ik ga morgen even langs de supermarkt. Je verkiest de veertig procent room, is het niet?’ ‘Inderdaad lieverd,’ bevestigde ik en een stemmetje in mijn hoofd zei 'Volgende keer…...'

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Water loopt me in de mond, het klinkt heerlijk! Maar is het wel echt freewriten? Hoe dan ook, welkom op dit fijne en leerzame forum!

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi C.Saelens (Cathy?), je beschrijft de gerechten heel beeldend, goed gedaan! En mooi hoe je in het laatste stukje een verbinding legt met het voorafgaande; het gerecht, de ingrediënten en ... het uitstel van de meer verantwoorde keuze ;) Ik heb je graag gelezen!

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo C.Saelens Je doet me het water in mijn mond lopen en dat terwijl ik vegetariër ben. Dit betekend dat je het goed beschreven hebt :thumbsup:

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
I-kat, dank je. Freewriten is het inderdaad niet.Ik denk dat ik dit nog moet leren, ik ben een beginneling. Volgende keer probeer ik het. Ton, bedankt. Ik ben Cathy ;). Eerste keer dat ik onder deze topic schrijf, en nog maar recent lid van schrijven online. Siv, ook hartelijk dank. Fijn om feedback te krijgen.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Cathy, Hoe ouder we worden hoe beter we weten wat we wel en niet willen, wat goed voor ons is. En we weten best wat goed voor ons is maar een mens moet zichzelf af en toe gewoon eens verwennen, nietwaar? Ik heb genoten en kon de geuren bijna ruiken. Mooi stukje, met plezier gelezen.