Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#166 Hannah

De baby had geen haast, in tegenstelling tot de verloskundige later. De weeën begonnen rustig en zwakten weer af. Als ik liep, bleven ze zachtjes komen. Twaalf uur lopen en hangen volgden. Toch maar de verloskundige gebeld. Zij brak m’n vliezen. Meconium. Synoniem voor paniek, de baby had het benauwd en moest snel geboren worden. ‘Nu liggen’, bitste de verloskundige. ‘En persen’. Ik zag zweet op haar gezicht, een gespannen blik bij mijn partner, het grote licht in de slaapkamer ging aan, ik moest aan de slag. Al gauw vulde de stank van ontlasting de slaapkamer, want persen moest ik en persen ging ik. De navelstreng zat om de nek van de baby. ‘Harder persen!’ Een schoudertje zat klem. ‘Blijven persen!’ Ik gaf een rauwe kreet terwijl ik kracht zetten en lanceerde zo Hannah de wereld in, puntgaaf, prachtig en helemaal gezond. De verloskundige zakte op de grond en wou nog maar een ding: ‘Koffie’.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Marieke, Ik zit er als het ware bij, om er vanuit een hoekje in de slaapkamer naar te kijken Is het autobiografisch? Indien het niet zo is dan heb je de sfeer heel goed neergezet. Indien het wel zo is dan: tjonge,dat was een zware bevalling, Je voelt de opluchting van de verloskundige helemaal, als ze vraagt om koffie. Hopelijk werd de kraamvrouw ook verwend met koffie of wat dan ook; dat heeft ze dik verdiend. Graag gelezen.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo hee, alsof ik het zelf meemaakte :eek: Ongelooflijk goed neergezet wat mij betreft! En ik zie gewoon voor me hoe die verloskundige instort, zo'n grappig contrast met de HP en geweldige afsluiting/ontsluiting :D . :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook het gevoel gehad of ik er bij stond. Een zenuwachtige vader en verpleegkundige, een hardwerkende kraamvrouw met oerkreten. En gelukkig liep het goed af. De spanning is goed opgebouwd en dan de uitsmijter, een in elkaar zakkende verloskundige die om koffie vraagt. Ik heb het graag gelezen. :thumbsup:

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een mooie beginzin die me direct in het verhaal brengt! 'Persen moest ik en persen ging ik' deed me glimlachen. Je kan ook niet anders. De koffie op het einde is een mooie anti-climax. Alsof de kraamvrouw zelf bevallen was! typo: terwijl ik kracht zettE Toch even nakijken: https://encyclopedie.medicinfo.nl/navelstrengomst… De navelstreng rond de hals wordt zo snel mogelijk met de vingers ontward. Er wordt niet gewacht tot het kind eruit is, want het kan evengoed stikken. En of er niets gedaan wordt als een schouder klem zit ... Graag gelezen!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marieke27, Ja, heldere en echte scene. Die ontlasting wordt zelden vermeld, gebeurt meestal wel. Prachtig slot in 1 woord . ;) noot: ‘Nu liggen’, bitste. De komma binnen de '. Zo: ‘Nu liggen,' bitste de. geldt ook voor de punt: 'En persen.'

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Marieke27, Levendig: herkenbaar. Kleine suggestie. Al gauw > mag weg. je bouwt voldoende spanning op. Mogelijke is zelfs: De slaapkamer vulde met de stank van ontlasting. Ik moest persen, en persen ging ik. Je laatste zin: geweldig! hartelijke groet, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@karinska, @i-Kat, @Siv, @marlie, @janpmeijers en @ambilicious, Dank voor de tips en tops. Ik doe er mijn voordeel mee.