Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#166 - De geboorte van de vriendschap

Honderden voeten schuifelen de muffe aula binnen. Aan het hoofd van de fel belichte zaal staat onze professor Nederlandse Taalbeheersing, ook wel bekend als hij die nog geen weet heeft van Powerpoint, en dus is het elke dinsdagnamiddag zwoegen om de wonderen der Nederlandse grammatica snel genoeg op te schrijven. Ik heb er nog nooit zo weinig zin in gehad. Tot Alice, die ik nog niet goed ken, naast me komt zitten. De rijen klapstoeltjes vullen zich krakend rondom ons, maar niemand denkt eraan zich op onze rij neer te ploffen. Alice merkt op: “Stink ik of zo?” Daarop barsten we allebei in lachen uit - tot tranen toe. Ik voel het in elke vezel: er heeft zich iets aardschokkends voorgedaan in mijn universum. Zes jaar later lachen we nog steeds alsof we elkaar pas ontdekt hebben.

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Kat1rien, ik heb je geloof ik niet eerder gelezen. Mooie binnenkomer. Het zintuigelijke leuk verwerkt. Ik zag en voelde me zelf weer even in de college-banken zitten.. De invalshoek vind ik ook leuk en origineel. ‘Hij die nog geen weet heeft van powerpoint’ grappig, ik betrapte me er op dat ik dacht aan ‘ hij die niet genoemd mag worden’.

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt! Ja, mijn eerste bijdrage hier :-) De referentie aan Harry Potter had ik zelf nog niet opgemerkt, grappig :)

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Katrien! Leuk dat je mee komt schrijven. Het is een leuk verhaal en als ik gelijk een kleine tip mag geven: Misschien kan je werken met alinea's? het is nu een blok tekst en dat maakt het ontoegankelijk. Ik hoop dat je mij dit vergeeft, wen er maar aan op SOL. Daar staat tegenover dat je hier, als je je er voor openstelt, veel kan leren.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
kat1rien, Welkom. Mooi invulling met het thema vriendschap. Ook leuk dat je het schrijft in tt, al speelt het zes jaar eerder. Daarmee geef je aan dat het nog steeds zo is. stijldingetje:
er heeft zich iets aardschokkends voorgedaan in mijn universum.
'iets' is vaag. Een aardschok is dat zeker niet. suggestie: er heeft zich een aardschok voorgedaan in mijn universum. of in tt: een aardschok doet zich voor in mijn universum

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Kat1rien. Ik waande me ook weer in de collegebanken. Mooie scene, goed invoelbaar geschreven. Leuk dat er zes jaar later nog met plezier aan terug gedacht wordt. Tips heb je al gehad, ik kom je zeker weer lezen! Veel schrijfplezier.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Katrien En gelijk een mooi verhaaltje over de geboorte van een vriendschap en de leuke manier hoe je de dingen beschrijft. Ik hoop meer verhalen van je te lezen.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Katrien, Een vrolijke noot, een glimlach en een heel weinig medeleven met de professor. Een geboorte van vriendschap die langer duurt dan een dag. Krachtig dat je voor de tegenwoordige tijd gekozen hebt. Gewaagd, een compliment. hartelijke groet, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een beeldend verhaal, alsof ik er bij was. Knap. Ik struikelde ook over 'iets aardschokkends', wat Jan P. al aangaf. Een lichte struikel overigens, want ik las vloeiend door tot het eind.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom op dit heerlijke forum, een geweldige binnenkomer. Zo ontstaan vriendschappen, door ‘iets’, een klik en de niet te bedaren lachbui herken ik :D