Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#166 Verliefd

De regen spat tegen mijn voorruit en er zit een zonnebril op mijn neus. Ik rij de file in en realiseer mij dat het buiten niet zo zonnig meer is als ik mij nog steeds voel. Ik zet de bril af maar mijn gezicht is niet in staat de plooien die mijn opgekrulde mondhoeken veroorzaken, glad te strijken. In mij weerklinkt: ik vind jou wel leuk, wel leuk, wel leuk. De sterretjes in mijn ogen sprankelen in mijn binnenspiegel terug naar de zon die jouw gezicht deed stralen, de belletjes van de champagne waarmee wij toastten bruisen na op mijn tong. De regenbui trekt over, het verkeer komt langzaam in beweging. Ik druk mijn zijraam open. De geur van de schoongewassen weide langs de snelweg prikkelt mijn neus. Een regenboog kleurt de hemel en zingt mee met mijn hart: ik vind jou wel leuk.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
marceline, Mooi beeld in de openingszin. Dit is de geboorte van een gedachte die bezit neemt van hp door steeds die herhaling. Zo gaat dat, herkenbaar. dit loopt niet:
maar mijn gezicht is niet in staat is plooien
Het toasten is een herinnering van hp, denk ik - dan in vt: toastten

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik lees een beeldende en geurende ballade op de geboorte van een verliefdheid. Je nam me mee in de file. :thumbsup: (De regens spat)

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor de complimenten janp en Stella, de geboorte van een verliefdheid, ik ben blij dat ik dat over heb kunnen brengen. En ook dank voor de scherpe blik. Ik heb alle foutjes aangepast en verbetert.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, het verhaal is liefelijk en op de een of andere manier onschuldig. Als HP niet achter het stuur had gezeten, zou ik gedacht hebben dat het om een kinderlijke verliefdheid gaat. Het is heel mooi geschreven, alsof het gevoel door haar lichaam zingt.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor je reactie, Meta, Lieflijk en onschuldig. Is dat ook niet het mooie van verliefdheid, dat het de kinderlijke onschuld weer aan kan wakkeren? '... alsof het gevoel door haar lichaam zingt' Wat een prachtig compliment. dankjewel!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, een verhaal dat als een vlinder fladdert, je voelt het gewoon, die verliefdheid! Tijdens het lachen bleef ik glimlachen.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Marceline, Wat een lief en leuk verhaal. Grappig genoeg lees ik, na het lezen, de titel: Ik vind jou leuk. Voelbaar hoe de regen het hart niet kan verregenen. Compliment. Schoongewassen weide. Ik geef toe, ik moest het twee keer lezen om te beseffen dat de regen de oorzaak van het schoonwassen is. Wat het niet minder krachtig maakt. hartelijke groet, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Marceline, nu je beter leesbaar bent na een gekuiste versie zie ik ook sterretjes en ruik het gras. :nod: Wat ik persoonlijk niet mooi vind is: er [/]zit[/i] een zonnebril op mijn neus. Ik zou timide willen suggereren: De regen spat tegen mijn voorruit en ik draag een zonnebril. Een beetje moeite heb ik met: 'Ik druk mijn zijraam open.' Het geeft me een gevoel alsof je het handmatig moet doen. Heerlijk hoe je volhardt in jouw genre.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat een heerlijk verhaal Marceline. Zelfs in de regen ziet de HP het positieve. Een schoongewassen weide en een regenboog. En dit door de woorden van de man waar ze verliefd op is. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel mooi, marceline. Zonder de (clichë) kriebels in de buik te beschrijven, maak je ze tijdens het lezen voelbaar.
De geur van de schoongewassen weide langs de snelweg prikkelt mijn neus. Een regenboog kleurt de hemel en zingt mee met mijn hart: ik vind jou wel leuk.
Alle zintuigen op scherp.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, ... wat heerlijk. Ik voel het tere zwijmelgevoel. De sprankelende sterretjes in je binnenspiegel. Heel fijn geschreven.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
dank allemaal voor de heerlijke reacties! @Madd, 'een verhaal dat fladdert als een vlinder', wat een heerlijke zin. En zoals mijn verhaal jou deed glimlachen, doe jou reactie dat met mij. @schrijfcoach Inanna, wat fijn een compliment voor dit verhaal te mogen ontvangen. Ik ben er erg blij mee. En ja, ik snap het, 'ik vind jou leuk' is inderdaad een veel logischer en mooiere titel. @schrijvenmaar, fijn dat je het een blij verhaal vindt, dat was mijn bedoeling. @mili. Grappig dat je 'de zonnebril op mijn neus' eruit haalt. ik had eerst inderdaad de zin die jij voorstelt maar vond het zoveel 'ik' achter elkaar worden . Het 'ik druk mijn zijraam open' was eerst 'ik druk op de knop en mijn zijraam glijdt open.' Maar dat vond ik weer zo'n uitleg. Bijzonder toch hoe jij weer feilloos de vinger legt op de punten waarover ik twijfelde. Ik weet niet precies wat mijn genre is, maar 'volharden' beschouw ik als een compliment. @Siv, dank voor je reactie. Ik vind het fijn dat je het met veel plezier las. @Angus, dankjewel! at een fijne en complimenteuze feedback van jou. Ik ben er eg blij mee. @Riny, heerlijk dat je het tere zwijmelgevoel voelt. Want dat is toch heerlijk?

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, heerlijk mee gezwijmeld, ik stond gisteravond heel laat ook in de file. Als je dan zulke gedachten en gevoelens kunt koesteren in één woord heerlijk! Fijn geschreven en gelezen.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, ik vind deze prachtig. Gaf je elders een geweldig dat is hier een dubbele :thumbsup: Super hoe je iets ‘zoetsappigs’ krachtig en fijn weet te verwoorden zonder dat het zoetsappig wordt. Juweeltje

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank Marie en Nancy! @Marie, heerlijk dat je mee zwijmelde! En dank voor je fijne compliment. @Nancy, een dubbel duimpje en een juweeltje nog wel. Dat is een fijne reactie op de zondagmorgen, dankjewel!

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een mooie situatie van de geboorte van een verliefdheid. De plaatsing van de scene goed gevonden. Het alledaagse, realistische leven naast de dromerige, bijzondere herinnering van de nacht. :thumbsup:
Ik zet de bril af maar mijn gezicht is niet in staat de plooien die mijn opgekrulde mondhoeken veroorzaken, glad te strijken. In mij weerklinkt: ik vind jou wel leuk, wel leuk, wel leuk. In mijn binnenspiegel sprankelen de sterretjes in mijn ogen terug naar de zon die jouw gezicht deed stralen, de belletjes van de champagne waarmee wij toastten bruisen na op mijn tong.
Ik zou een aparte alinea maken van: In mij weerklinkt... op een nieuwe regelplaatsen en de zin erop omgedraaid ( nu twee x in mij(n) ) op een nieuwe regel starten, omdat dit de kern van het verhaal is. Het opendrukken van het raam haalde me uit het verhaal maar toen dacht ik: tegenwoordig werkt dat idd zo. Misschien alleen het raam openen en op welke manier aan de lezer overlaten? De titel zou ik ook aanpassen. Leuk om te lezen dat we dezelfde geboorte hebben en toch zo anders ;) Groetjes, May ( =Marietje)

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag May, Dank voor je mooie en concrete feedback! Het is inderdaad mooier als niet 2x achter elkaar met 'In mij(n)' wordt begonnen. Ook een nieuwe alinea past goed. De titel laat ik nu wel zo staan, aders wordt het hier zo verwarrend. En ja, leuk dat wij beiden voor verliefdheid kozen maar dat dit twee onvergelijkbare verhalen opleverde.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoop dat je niet te veel champagne hebt gehad :P, je bent immers het rijden. Maar mooi hoe de omgeving tijdens het rijden je gevoel aan de andere persoon doet beschrijven. Met plezier gelezen.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel, Richard. Fijn dat je het met plezier las. Wat de champagne betreft: ik had mijn HP een klein glaasje toebedacht, zo eentje die ze uitdelen op recepties. Waarschijnlijk was het ook nog goedkope nep, maar weet hij/zij veel in deze heerlijke staat van zijn.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wauw Marceline, dat is nog eens een love-story! Je hebt prachtig je vlinders over mijn scherm laten fladderen, je emotie spat alle kanten uit! En ja, dan kan zoiets onbenulligs als een file of een regenbui een mens niet deren. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor je wauw en Duimpje, Ton! Heerlijk dat de vlinders over je scherm fladderde :) Dankjewel i-Kat! Wat fijn dat je er blij van werd. dat is ook een heerlijk gevoel! :nod:

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De gevoelens ontluiken als openbloeiende bloesems, de bui, de schoongewassen weide, een regenboog als een nieuw begin. Knap uitgewerkt! Ik ga mee met mili, een zonnebril die zit is een kaal werkwoord in het geheel. Je wil 'ik' in 'ik draag' vermijden. Tip: vervang 'en' door een komma en laat je zonnebril leven in tegenstelling tot de grauwe regen. De regen spat tegen mijn voorruit, de zonnebril op mijn neus geeft me een warm gevoel vanbinnen. De regen spat tegen mijn voorruit, door mijn zonnebril zie ik mijn leven als een regenboog. De regen spat tegen mijn voorruit, mijn zonnebril zorgt voor zon in mijn hoofd. Of zoiets. Het zal aan mij liggen, maar bij 'De sterretjes in mijn ogen sprankelen in mijn binnenspiegel terug naar de zon die jouw gezicht deed stralen, Terugsprankelen kan je dichterlijke vrijheid noemen i.p.v. het gebruikelijke weerkaatsen. Als ik drie maal luidop lees, heb ik het gevoel dat 'die jouw gezicht deed stralen' er wat bijhangt. 'Ik vind jou wel leuk' is een leuke herhaling, die kadans met zich meebrengt. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank voor je uitgebreide reactie, Marlie. Je geeft goede suggesties. De komma in de eerste zin. Ik doe dat vaak dus misschien hier ook.een oplossing. Op een later moment kijk ik nog even rustig naar al.jou suggesties. Dank voor het meedenken en de constructieve feedback. Dat waardeer ik zeer.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marceline, Ontluikende verliefdheid... Mooi beschreven hoor, deze gedachtengang van hp. Hoewel ik nog nooit een regenboog heb horen zingen vind ik je slotzin wel heel mooi. Graag gelezen.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marcelin wat een heerlijk verhaaltje. Doet mij denken aan een tijdje geleden (heel lang :-( ) toen mijn verliefdheid zo voelbaar was als in jouw beschrijving. Ik herinner mij weer dat ik er een gedicht op gemaakt had "Dronken van geluk" en daar moet ik met een glimlach weer aan denken door jouw prachtige verwoording over verliefdheid. Bedankt, heel graag gelezen..

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank Karinska en Thea, voor jullie mooie feedback. @ Karinska, Tja, het zingen van de regenboog, Voor deze HP was het duidelijk hoorbaar in de staat waarin zij verkeerde ;) @Thea, wat leuk dat wij deze week bij elkaar een herinnering naar boven haalden. Het is toch mooi als je dat met een verhaal kan doen.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marceline, ik kreeg een heerlijk licht gevoel bij het lezen. Verliefde gevoelens zijn niet leeftijd gebonden. Was leuk te lezen, Groet Connie

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel, Connie, En nee, verliefde gevoelens zijn niet leeftijdgebonden. Gelukkig maar! Dank voor je leuke reactie.