stroopwafels nr #162

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

stroopwafels nr #162

Politie bureau Brazillie De verhoorkamer had kale witte muren en een deur met ijzerbeslag. Er stond een tafel met aan aan elke kant twee stoelen aan de vloer vastgemaakt. Aan de ene kant zaten twee agenten en aan de andere kant een somber kijkende man met een baard van een paar dagen en een beginnend buikje. Op de tafel stonden 10 verpakkingen van stroopwafels naast een kartonnen doos. 'U bent op heterdaad betrapt in een poging deze stroopwafels illegaal over de grens te smokkelen,'zei de vrouwelijke agent. Voor het eerst keek de man op.' Ik ben erin geluisd, inspecteur. Ik wist niet dat er Goudse stroopwafels inzaten. Ze zeiden tegen mij dat het gewone koeken waren.' De andere agent keek hem schamper aan.'Dus je hebt niet eerst even in de doos gekeken.' 'Ik heb geen verstand van koeken, het had niets uitgemaakt als ik in de doos had gekeken, 'fluisterde de man. Hij boog zich voorover alsof hij van plan was een groot geheim prijs te gaan geven. ' Ik heb geen idee hoe een echte stroopwafel er uit ziet. Je hoeft mij niet te vertellen dat ze in Holland al meer dan tweehonderd jaar gemaakt worden. Volgens de overleving werden de eerste gebakken rond 1837. Er doen verschillende verhalen de ronde over hoe ze gemaakt werden. Maar ik hecht het meest waarde aan het verhaal dat de bakker aan het eind van de dag deeg overhield en toen op een kachel in een rond bakijzer de koeken bakte, Die sneed hij doormidden en smeerde er stroop tussen. Omdat de koeken zo lekker waren, gingen steeds meer mensen ze bakken.' Hij leunde achterover in zijn stoel en knipoogde naar de agenten.'Hoe het fabricage proces gaat weet ik niet. Maar ik heb wel eens gehoord dat het deeg gedurende 1 minuut wordt verhit. Daardoor wordt de wafel niet helemaal gaar en blijft de binnenkant zacht en de buitenkant lekker knapperig.' 'En dat er hier op tafel voor meer dan 200€ aan stroopwafels staat weet u natuurlijk ook niet,'merkte de agente droog op. De man haalde onschuldig zijn schouders op.'Gewoon koek, inspecteur. Zoals ik al zei; ik ben er in geluisd.' 'U hebt ons overtuigd,'zei de agent.'U bent vrij om te gaan.' De man stond op. 'En mijn koeken?' 'Die blijven hier en dienen als bewijsmateriaal.' De verschrikkelijke kreet van de arme man was in het hele politie bureau te horen.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk stukje tekst, Je zou nog kunnen toevoegen dat een agent roept dat de koffie klaar is vlak voordat de verdachte naar buiten gaat... ;)

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie. Ik zat al aan het maximum aantal woorden, zodoende.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
wilfredbreda, Met de eerste zinnen goed gespeeld met de verwachting vd lezer. En dan de geschiedenis vd stroopwafel ;) Leuk verhaal. (erin; politiebureau - aan elkaar)

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Verrassend! De geschiedenis van de stroopwafel en de stroopwafel als illegale waar in een verhaal. Erg leuke anekdote om te lezen.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je inzending! Dit lijkt ons geen autobiografisch verhaal zoals de opdracht luidde, maar fictie. De spanningsboog kan sterker. We begrijpen het middenstuk niet waarin de beschuldigde alles vertelt over de geschiedenis van stroopwafels waarna hij vervolgens vrijuit gaat. Die enorme kreet op het einde, omdat hij zijn stroopwafels kwijt is, is te ongeloofwaardig. Je zou de details nog wat meer kunnen uitwerken om het verhaal meer sfeer mee te geven. Waren de agenten mannen of vrouwen? Droegen ze wapens? Spraken ze Engels met hem of verstaat hij Portugees? Dat soort dingen.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie Lineke, Het is ook geen autobiografisch verhaal, want ik heb niets met stroopwafels. Het was gewoon de bedoeling een leuk verhaal met een beetje historie te leveren.Niets bijzonders.. Wat betreft de details en de spanningsboog. Als ik een volgende keer 3000 woorden ipv max. 350 krijg kan ik er wel iets moois van maken.