Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht 156 'Vergeten'

Vergeten Je vertelde niemand iets, je was wel gek, wie zou je geloven, niemand toch. Zo’n aardige man en dan was hij nog de vader van je halfbroer, dus dan begrijp je wel dat je niets kon vertellen. Toen je huilend langs de kassen wegrenden en om hulp riep. keken de werknemers allemaal op, maar deden niets. Ongelooflijk. In de kamer waar je logeerde pakte je helemaal overstuur je tas toen Sylvia binnenkwam. Al snikkend vertelde je wat haar vader had gedaan, zij bleef ontkennen en herhaalde steeds maar weer dat zoiets niet kon, je had het verkeerd begrepen. “Nee echt, dat kan niet, dat is niet waar, niet waar, niet waar” bleef ze maar roepen en ineens zei ze dat je niet weg kon gaan , dat je blijven moest en dat je moest beloven aan niemand te vertellen wat er gebeurd was, je zou anders de hele familie kapot maken als je het toch vertelde. Je was 11 en wilde niemand kapot maken en dus ben je daar nog een aantal dagen blijven logeren. Dat was geen sinecure, deze man bleef je achtervolgen met weer zo’n voorstel om naar het eiland, zijn eiland te varen. Wie wil dat als elfjarige nou niet, maar je wist nu wel beter en verzon allerlei smoezen om er onderuit te komen. Een nachtmerrie was het. Elke keer kwamen de beelden terug van het paarsrood aangelopen gezicht van de man die je wild vastgreep. Gek dat je het na die week jaren was vergeten totdat je bij het vrijen merkte dat je op bepaalde plekken niet aangeraakt wilde worden. Toen kwam het allemaal weer naar boven.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Hoi schrijfgraag, indringend verhaal. Ik denk alleen dat dit niet aansluit bij de opdracht. Het gaat erom dat 1 dag van de avond naar de morgen terugloopt, een omgedraaide dag.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Schrijfgraag, Het is misschien niet de opdracht, maar het verhaal is wel mooi rond. En het klopt ook wel met de manier waarop het geheugen werkt. Een aanraking kan een opvolging van beelden oproepen. Het zou mooi zijn deze beelden nog wat meer uit te werken. Je kunt dan bijvoorbeeld de ruimtes die het personages voor zich ziet uitwerken als 'triggers' van nieuwe herinneringen. Je werkt dan als het ware beeld voor beeld, bijvoorbeeld, 'Je ziet de kamer weer voor je, waar...' en dan schets je hoe het eruit ziet. Hartelijke groet, Saskia Buddelmeijer

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Schrijfgraag72, welkom op SOL (ik heb je nog niet eerder gelezen). Wat een bijzonder heftig gegeven. Heel mooi uitgewerkt, hopelijk is dat niet autobiografisch!